Recenzija: Sitting Moon & ndash; Vodnik naravnega pomlajevanja Po Nosečnost

Sem bil pripravljen na knjigo Sitting Moon: A Guide to Natural pomlajevanja po nosečnosti v knjižnici. To je delno povezano s profesionalni pokrov z belim ozadjem, kot tudi podnaslovom: & lsquo; Naravno pomlajevanje & rsquo ;. Naravno je vedno dobro, sem pomislil. Drug dejavnik je verjetno narediti naslovno sliko azijske ženske, ki ima zasebno trenutek z dojenčkom v naročju.
Kakšen nenavaden naslov, sem razmišljal. To ni prišlo do mene, dokler nisem prebral predgovor, ki & lsquo, Sitting Moon & rsquo; je dobeseden prevod Zuo Yue Zi v kitajski, kar pomeni, da se naslanja na enem ciklu lune (štiri tedne). Nato je pojasnil, da je Zuo Yue Zi pogosto prenašala ustno od starejših žensk v družini do mlajše ženske generacije. Med plemenite mesecu takoj po dostavi otroka, mati in novorojenček bivanje v zaprtih prostorih in so odmaknjenem od družbe, da se pomoč za popolno okrevanje matere. Ona se pričakuje, da počiva, pa tudi okrevanje od njenega dostave, ki se polnijo z hranljivih živil in zelišč.
Prej sem poskušal razložiti na moj kavkaškega moža, kar je bilo Zuo Yue Zi. Nikoli ni slišal za kaj takega, in se vprašali, če sem bil težaven, da bi se izognili opravlja svoj del dela, ko smo imeli otroka. En mesec! je vzkliknil, zmajal z glavo. Kaj boš naredil? Ostalo, sem odvrnil.
Vedel sem, kako pomembna je bila prva porodu mesec, ko je slišala zgodbe, na trenutke srčno-pretrganja, od prijateljev, kako njihovo telo ni popolnoma okreval po razglasitvi svojega otroka. Toda tukaj sem, kitajski, ki se mu ni mogel povedati, kako točno bi lahko najbolje podpre mene. Vse je bilo govorice.
Sem končal knjigo v eni seji. Tam je bilo vse, kot navaden kot dan: knjige, ki omogoča ženskam z informacijami o tem, kako se pripraviti na novo otroka in kako se zdravo poporodnem obdobju. Združuje Western znanje za krepitev zdravja orodij vzhoda, kot so akupresura, kitajske prehrane in hi vadbo gibanja. Knjiga gre pokriti kaj fizično spremembe lahko mlada mamica pričakujejo, skupne bolezni in kako jim pomagajo zdraviti, qi gong, akupresure, meditacije in vaje. Vsebuje recepte za prvih štirih tednih po rojstvu in moke načrtov, kot tudi vire na zadnji strani knjige. Rekel bi, da je treba imeti vir za strokovnjake, ki sodelujejo pri skrbi za nove matere a.
lahko pokličete prakso Zuo Yue Zi hokus-pokus, vraževerje ali ljudski legendi. Raje, da ga pokličete starodavno modrost. Začel sem pitje zeliščnih napitkov po tradicionalnih kitajskih medicinskih trgovin varijo pred nekaj leti, ko sem bil mučile s suhimi kašelj, skoraj letno, da ne bi šel stran. Zeliščni napitki delal kjer mesecev zahodne zdravil ni. Tako kot sem se jezijo na nekaterih azijskih praks, da je preveč in lsquo, kitajski & rsquo; in celo obrnil hrbet nekaterih kitajskih carinskih, ne morem zanikati sem kitajsko. Ko pride čas za mene, da postane mati, jaz ne želim imeti Zuo Yue Zi in knjigo & lsquo; Sitting Moon & rsquo; je odličen vir.
O avtorju
Daoshing Ni, D.O.M., L.Ac., Ph.D., Dipl. C.H., doktor orientalske medicine in je soustanovitelj Tao Wellness, tradicionalno kitajsko medicino, kjer je specializirana za reproduktivno in ginekološki medicine. Prav tako je soustanoviteljica je samoupravna Yo San univerze in klinično doktorski program v orientalski reproduktivne medicine. Jessica Chen, L.Ac., Dipl. O.M., ABORM, je acupuncturist in kitajska medicina prehrano s poudarkom na prehrani, plodnosti in zdravja mater. Vadi kitajske medicine v Tao Wellness v Santa Monici v Kaliforniji.
O Reviewer
Dr. Martha Lee je ustanovitelj in Klinični Seksolog Eros Coaching. Je certificiran seksologinja z doktoratom v humani spolnosti. Ona nudi spolnost in intimnost coaching za posameznike in pare, vodi delavnice spolne vzgoje in govori na javnih prireditvah. Za več informacij, obiščite www.eroscoaching.com ali e-pošto.