Sajenje zel vrt

Zelišča vseh vrst so bile obdelane in se uporablja že tisoče let. Ti so bili uporabljeni za kuhanje, čaj in medicinske namene. Zeliščni vrtovi enostavno rastejo in potrebujejo malo vzdrževanja. Naslednji članek zajema osnove začne zeliščni vrt.

Načrt za vaš vrt pred sajenjem. Razmislite zelišča, ki jih želite posaditi in kako jih boste uporabili za. Zelišča rastejo na različne načine; nekatera zelišča, kot so timijan, so nizke raste in se širi drugi, kot so peteršilj, medtem ko rastejo v grud. Mint je višji, močno raste rastlina, ki je pogosto treba vseboval. Zelišča se šteje bodisi enoletnic ali trajnic in mnogi bodo cvetijo tako kot bolj tradicionalne cvetje.

Seznam ali pripravi svoj vrt na papirju prvi. Če veste, velikost vrta si boste lahko brez težav izbrati ustrezne rastline. Prav tako, če imate določene zelišč v mislih, da boste lahko načrtovali pravo velikost vrta. Rastline enoletnice in trajnice na različnih lokacijah na vrtu. Ko pade prispe in moraš potegniti ven enoletnice, ki jih ne moti trajnic. Trajnice lahko zasajene na robu vrta tako, ko je čas, da do vašega vrta, da ne bo v nevarnosti, da bodo izkopali.

Raziskave navado rasti zelišč jih rastlin na vrtu. Kot splošno pravilo oblikovanja vrta, načrt vaš vrt z visokimi zelišči na hrbtu in krajših spredaj. Tudi, da vaše rastline z dovolj prostora za rast; veliko širjenje zelišč zahteva zelo malo prostora. V bistvu, lahko nekatere zelo invazivne in zahtevajo pogosto obrezovanje.

Če nimajo dovolj prostora za vrt, zasadil svoje zelišča v posodah. Bodite prepričani, da uporabljajo visoko kakovostne sajenje mix je. Dober sajenje mešanica bodo vključeni vaše rastline v celotni rastni sezoni.

Oblikovanje vrta je odvisna od rastlin, ki jih izberete, kot tudi po svojih željah. Kvadratnih postelje lahko razdelimo v štiri dve poti, ki prečkajo na pol poti. Lahko ga meji s kamna ali opeke. Bolj rustikalna ideja je ustvariti posteljo vagon kolesa. Obrat svoje zelišča v klini vagon kolo je. Poiščite vrt, kjer jih bomo najlažje dostopen; še posebej, če ste načrt za njihovo uporabo v vaši kuhinji. Zeliščni vrt meji na dvorišče običajno dobro deluje. Kuhinja okenski okviri so tudi odličen kraj, da posadimo zelišča.

Čeprav imajo različne zelišča različne potrebe, sončna lokacija je potrebno skoraj vedno. Dodaj apna na vašem vrtu, saj veliko zelišč raje tudi alkalna tla. Seznanite se z zelišči boste sajenja in oblikovanja ter ustrezno pripraviti vaš vrt. Čeprav se trajnicah lahko posadili kadarkoli v rastni sezoni, bi enoletnic posadili spomladi, ko ni več možnost zmrzali. Začnete lahko tudi zelišča iz semena, samo se prepričajte, da sledite navodilom na embalaži za tal, zalivanje in temperaturo.

Zelišča so enostavno rastejo in potem, ko ugotovi, enostavna za vzdrževanje. Če jim zagotoviti ustrezno odvodnjavanje, na sončni lokaciji, vodo in hranila bogato organsko zemljo, svoj zeliščni vrt z uspevajo let.