SAMO Bolezen Tukaj je …

Edini Bolezen Tam je
Marcus Santer
I & rsquo; rad, da se mi pridruži na poti razumevanja. Rezultat tega potovanja bo novo razumevanje o tem, kaj je zdravje, kako deluje in zakaj je v teoriji ne obstaja takšna stvar, kot neozdravljivo bolezen ni. Do konca potovanja, boste vedeli, da obstaja samo ena bolezen in boste vedeli, kako ga preprečiti.
Sedaj sem prepričan, da če ste kaj podobnega me bo ta odstavek ste prebrali zgoraj zdi kot mogočna velika zahtevka. Še posebej, če ste vedno mislil, da obstaja samo en veljaven model medicine & ndash; Western modela. Resnica je, obstaja veliko utemeljenih modeli medicine. Tisti, I & rsquo; ll bolj gledaš na ta članek je kitajski modela.
Kitajska medicina je najdaljša neprekinjena medicinski model, je znano, da človeku. Do konca dinastije Tang v 10. stoletju, pet stoletij pred rojstvom zahodne medicine, Kitajci že razvil zelo obsežno zbirko medicinskega znanja in metod. Tisočletja je bilo uspešno služi največje svetovno prebivalstvo, ki je imela zelo visoko raven, z dokumentirano, civilizacijo.
Kitajci cured nalezljivih bolezni, še preden antibiotikov, učinkovito izvaja večje kirurške operacije in uspešno zdraviti psihiatričnih bolezni in mnogih drugih medicinskih odkritij šteje kot izjemen na Zahodu, kjer pred tem pa je kitajski – pogosto za nekaj stoletij.
Želim, da bi bilo povsem jasno, da nisem & lsquo anti & rsquo; Zahodna medicina.
Nič ne bi moglo biti dlje od resnice. To & rsquo, ni vprašanje, ki je model najbolj. Bolje Vprašanje je, kateri model pomaga premagovati takojšnje problem. Kitajska medicina je še posebej koristna v območju degenerativnih bolezni npr Bolezni srca, sladkorna bolezen, artritis, rak in Alzheimerjeva rsquo; i če omenimo le nekaj, ki so velike zdravstvene težave, s katerimi se sooča Zahod danes.
Torej, kako kitajska medicina deluje? Če menite, da zdravniki specialisti v kitajski medicini preživeti več let v njihovo usposabljanje, da ni možno, da bi zajema vse, kar je v tem kratkem članku. Kaj vam predlagam, da se vam poenostavljeno (še vedno natančno) pregled nekaj ključnih naročnikov, na katerih temelji kitajska medicina.
Preden sem šel vse nadaljnje pa je pomembno, da se spomnimo, ko nadaljujete z branjem, da kitajska medicina ima zelo drugačen pristop k zdravju in dobremu počutju, kot je zahodne medicine. Prvi in ​​najbolj pomemben koncept, da razišče, da teorije Yin / Yang, ker je osnova, na kateri temelji VSE kitajske medicine.
Delate ll so verjetno slišali Yin in Yang. To je morda ena od najbolj napačno razumljen teorij, ki obstajajo danes.
In vendar je tako zelo preprosta. Naj razložim. Prvič, Yin in Yang so simbolične & ndash; ne moreš iti v trgovino in kupiti vrečko Yin. Teorija Yin Yang je le teorija relativnosti. Kar pomeni, da je nekaj označeno Yin ali Yang le v odnosu do nečesa drugega. Na primer & ndash; v razmerju med fant in dekle, fant je Yang (moški) v primerjavi z dekletom, ki je Yin (ženska). Ampak, če vzamemo drugačno razmerje, recimo med fantom in moškim. Deček v zdaj Yin v primerjavi s človekom, ki je Yang.
Don & rsquo; t ujeti v to. Pomembni dogovori, da bo od tega so, da je teorija Yin Yang teorija relativnosti, kar je Yin in Yang le v odnosu do nečesa drugega, in da nič ni povsem Yin ali popolnoma Yang (torej bela pika v črni oblike in črna pika v beli barvi).
V kitajski medicini se Yin in Yang uporablja za opis kontrastnih značilnosti, ki so relativni drug na drugega. Ko gledamo na zdravje Yin simbolizira telo & rsquo; je naravno sposobnost, da se odzove na naše nenehno spreminjajoče se okolje in Yang simbolizira vse dejavnike, ki lahko povzročijo bolezen.
Zato v kitajski medicini je le 1 bolezen in bolezen se imenuje Yin Yang disharmonija. Povedano drugače: vaše telo ni v njeno naravno sposobnost za ustrezno odzivanje na povzročiteljev bolezni povzročajo. Ena izmed najbolj dragocenih filozofije kitajske medicine je, da je dobro zdravje vaša rojstna pravica in da Yin Yang disharmonija je nenaravno. Kaj to pomeni, da je v kitajski medicini modela taka stvar kot neozdravljivo bolezen ne! Kako drugačen je, da je od zahodne modela? Katera verzija vam je bolj všeč zvok?
Če Yin Yang harmonija mogoče obnoviti, potem bo dobro zdravje obnovljena. Vendar pa je pomembno opozoriti na to: če je bila bolezen ne zdravi predolgo morda ne bo mogoče v celoti obnoviti Yin Yang harmonijo.
Drugi Temeljni Glavni kitajske medicine, se moramo seznaniti s je pojem energije ali Qi (imenovan tudi Chi). Razlaga Qi bi lahko sama izpolniti nekaj velikih knjig! Misli, da je & lsquo, vitalna energija & rsquo; je sila, ki omogoča ti, jaz in vsi ostali, da je živ. Vse je & lsquo, iz & rsquo; Qi, držite roko 12 centimetrov stran od stene in prostor med roko in steno ni prazna, je polna Qi. Mi smo dobesedno plavanje v Qi.
Ta koncept shouldn & rsquo; bodi preveč čudno, da nas. Vrhunska zahodne znanosti & ndash; Kvantna fizika – se strinja s tem, kar so kitajske medicine zdravniki znana že tisočletja, da je vse sestavljeno iz energije. Edina razlika je frekvenca, pri kateri je niha ali vibrira.
To je bruto poenostavitev Qi, vendar pa bo dovolj za naše potrebe
Tretji in zadnji temeljni glavno je, da meridianov. Vaš Qi ali pretok energije v vašem telesu ter mreže tokov imenovanih meridiani. Kot tok je pretok Qi biti močna, ali pa samo kapljično. Za srečo, zdravje in vitalnost želimo pretok Qi skozi naše meridiane, da se kot močan teče reka.
Kot tok steze meridianih DON & rsquo; t slediti toge meje, vendar pa sledijo splošni vzorec, ki omogoča kitajske medicine, da ve, kje so.
Obstaja 12 primarnih meridiani & ndash; imenovano primarno zato, ker teče skozi notranjih organov in 8 srednjih meridianih & ndash; imenovana sekundarna ker ne tečejo skozi notranjih organov. Toda don & rsquo; t bi napako, misleč, da so sekundarni meridiani manj pomembna s primarnimi meridianih.
Ko vaš Qi teče gladko, boste imeli dobrega zdravja, ko je močno teče boste imeli vitalnost in če imate več kot obilo boste imeli dolgo življenjsko dobo. Vendar pa zaradi nesreč, slabi življenjski slog izbire itd je vse preveč enostavno, da razvijejo blokade na to harmonično Qi toka. Ko pride do blokade zmanjšuje pretok Qi.
Zmanjšanje količine Qi pridobivanje notranjega organa ali za zdravo delovanje številnih sistemov in procesov v telesu lahko povzroči nesrečo, bolečine, bolezni ali bolezni. V bistvu, če blokade je dovolj resen, da popolnoma & ndash zaustavitev pretoka Qi; Smrt hitro sledi.
Dobra novica je, da če berete ta članek, ne glede na to, kaj tok tegobe če sploh imate lahko vaš Qi teče.
Blokade do močne, harmonično Qi tok so fizično, čustveno, duševno ali duhovno v naravi. Tukaj je nekaj primerov vsake:
Fizično & ndash; če ste po nesreči porezal ali prevrne, kar lahko povzroči telesne blokade v pretoku Qi okrog vašega telesa. Nobena od teh primerov bo povzročilo hude energijskih blokad, za razliko od avtomobilske nesreče, ki lahko povzročijo dovolj škode, da popolnoma ustavi Qi pretok v celoti. Presenetljivo je, čeprav, slaba drža je ena izmed najbolj pogostih (in zlahka odpraviti) vzrokov fizičnih blokad.
Čustvena & ndash; če ste trpijo zaradi stresom v daljšem časovnem obdobju bo to povzročilo čustvene blokade, drugih čustvenih dejavnikov, da razmisli vključuje redno in dolgotrajno izpostavljanje strahu, tesnobe in skrbi.
Duševno & ndash; Spomnim se, ko sem prvič naučil tega. Preprosto sem mogel & rsquo; t verjeti, ampak iz lastnih izkušenj sem odkril, da je res. Številka ena vzrok duševnih blokad je: Razmišljanje preveč! Da & rsquo; pravica; preveč razmišljanja je slabo za vaše zdravje.
Duhovna & ndash; najbolj očiten primer duhovne blokade je depresija. Depresija zdrobi človeškega duha in vas vpliva na telesno, čustveno in duševno.
V praksi blokade ne pride v izolaciji. Tj. dogodek zgodi, in povzroča samo čustveno blokado. Pogostejši, da bo dogodek vas vplivala na več različnih načinov in vplivajo na eno ali več od štirih vidikov zgoraj naštetih. To se zgodi zato, ker so vsi soodvisni. Štiri opredelitve so navedene v izolaciji, kar pripomore k razumevanju
Z našo dodano razumevanje meridiane in pretok energije, da lahko sedaj pojasniti naše razumevanje zdravja še:
& Bull; Yin Yang disharmonija = bolezen
& Bull; Vzrok Yin Yang disharmonije je moten pretok energije in lahko kaže na milijone različne načine. Iz mrzlega raka in vse vmes.
& Bull; Pretok energije skozi meridiane.
& Bull; Zato odstranitev blokad k usklajenemu pretok energije v meridianih rezultatov v Yin Yang harmoniji.
Torej vprašanje, ki ste & rsquo; re verjetno sprašuje zdaj, je & ldquo; kako odstraniti blokade k usklajenemu Qi tok? Obstaja več različnih odgovorov na to vprašanje, vendar so vsi delujejo na načelih sem že opisane, da vas (Yin Yang teorijo, Qi in meridianov).
Akupunktura uporablja igle vstavite v določenih točk na meridianih za spodbujanje svoja telesa Qi in s tem odstraniti blokade. Tui Na (kitajska masaža terapija) uporablja tudi stimulacijo meridianov in posebnih točk na meridianih za odstranitev blokad, vendar tokrat terapevt uporablja svoje roke, namesto igel. Kitajska zelišča in Diet delo na drugačen način, ampak tudi prizadevati za ponovno vzpostavitev Yin Yang harmonijo.
Te veje kitajski medicini zahteva veliko spretnosti, učenje tehnik, praks in leta študija, ki se uporabljajo strokovno.
Terapevt mora diagnosticirati, kjer je blokada, kakšne vrste blokade je in oblikovati strategijo za zdravljenje bolnika (in ne le bolezen).
Obstaja pa še ena veja kitajske medicine, ki ni nikjer v bližini, kot tudi znani kot akupunkture in kitajskih zelišč. Kljub temu, da ima veliko prednost, saj neposredno stimulira pretok Qi, vam ni treba vedeti, kje je blokada. Saj ni treba, da študija za leta in leta, da bi ga uporabljali, in ne zahteva posebno opremo whatsoever.
To je verjetno eden od Kitajske & rsquo; je najbolje hraniti zdravstvene skrivnosti. Torej, don & rsquo; t bodite presenečeni, če & rsquo; nikoli nisem slišal zanj. To & rsquo; reče Qigong & ndash; kar pomeni dobesedno & ndash; Energija delo. Ko vadite Qigong ste delajo neposredno z organi energijo. Na kratko, Qigong uporablja nežne zunanje gibanje telesa, ponavadi (vendar ne vedno) koordinira z dihanjem, izvedene v meditativno stanje uma za ustvarjanje pretoka Qi okoli in skozi meridianov telesa.
Obstaja veliko, veliko, različnih šol in stilov Qigong. Kar ni presenetljivo, če pomislimo, da ima zgodovino, ki sega več kot 5000 let!
Forte Qigong je dva krat:
1. To odstrani blokade v harmonično pretok energije po meridianih telesa tako vračanje Yin Yang Harmony. Ali so te blokade fizično, čustveno, mentalno in duhovno izvora pomeni majhno razliko v učinkovitosti Qigong.
2. Ko se energetski blokade odstraniti, lahko Qigong nato poveča pretok energije po meridianih, ki spodbujajo vitalnost in dolgo življenjsko dobo.
Ob harmonično pretok Qi skozi meridiane pomaga ohraniti vaše notranje organe v najboljši kondiciji, ki vam omogoča, da živijo na visoko starost. Praksa Qigong prinaša tudi duhovnih spoznanj. Boste pridobili vpogled v univerzalni resnici, ki potrjujejo, da vam, da res ni več do življenja kot to.
I & rsquo; d všeč, da poudarek, Spiritual ne pomeni versko. Oseba, za katero koli vero lahko prakso in prejeli vse prednosti Qigong. Qigong je ne-verska. Kaj mislim s Duhovna je v stiku s tem, kdo si v resnici, najgloblji del vas.
Vsakdo ima duhovnega življenja in če ste se ukvarjajo z določeno vero, potem da bo Duhovna za vas. Če & rsquo; re niso verni, potem vse, kar vam pride v stik s svojim notranjim jazom, npr tiho čas, meditacija, poslušanje glasbe, branje dobre knjige, greva ven na sprehod s psom itd, lahko Duhovna za vas. Ta del vas življenje mogoče opredeliti samo vi.
Naš duh je tako pomembno, da naše srečo, zdravje in dobro počutje, vendar pa je pogosto najbolj zapostavljene. To je razlog, zakaj je blage do zmerne depresije tako razširjena v naši moderni družbi.
Mi & rsquo; re preveč zaposlen poskuša dobiti ali doseči, da smo pogosto končajo pregorele in zmeden.
Kitajska & rsquo; 5000 letnik skrivnost & ndash; Qigong – je, verjamem, je sredstvo za mnoge izmed najbolj perečih bolezni, ki se soočajo naše moderne dobe. Mislim, da radikalna sprememba paradigme je potrebno in to je to: Vi ste odgovorni za svojo srečo, zdravje in vaše dobro počutje in Qigong je najenostavnejši in najbolj globok način na voljo za to.
Moj cilj tega članka je, da vam pokaže majhen pogled drugačni (še popolnoma veljavno) pristop k medicini. Tisti, ki meni, da je dobro zdravje vašega rojstva prav. Tisti, ki meni, da je samo ena bolezen (in veste, kaj je to zdaj & ndash; Yin Yang disharmonija tisti, ki meni, da je taka stvar kot neozdravljivo bolezen ni..
Poznavanje ni nikoli dovolj, morate sedaj sprejeti svoje znanje in ga pretvarja v realnem praktičnih izkušenj, če je to, da vam resnično trajno vrednost.
Zato bi rad, da greš z nekaj referencami bi morali biti zainteresirani za poglobitev svoje razumevanje ali doživljajo sami nekaj, kar sem že omenil.
Kitajska medicina & ndash; The Complete Book Of kitajske medicine, ki ga Wong Kijev Kit, kitajske medicine Ted Kaptchuk, Temelji kitajske medicine Giovanni Maciocia (to je čudovita knjiga, vendar je precej drago – poskusite dobiti drugi strani enega).
Qigong & ndash; I & rsquo; bomo prišli čisto in priznati, da tako dolgo časa izvajalcu Qigong in avtor knjige o Qigong moje mnenje o tem, kaj naredi dober Qigong je pristranski. Zdaj, ko smo & rsquo; ponovno jasno, da mi priporočajo za tiste, ki želijo kopati globlje naslednje: The Art of Chi Kung in Chi Kung za zdravje in vitalnost, tako s strani mojega Qigong učitelj: 4. generacije Shaolin Grandmaster Wong Kijev Kit.
Obiščite mojo spletno stran, če ste zainteresirani za učenje več o Qigong. Delate boste našli veliko brezplačnih člankov in video posnetkov je: www.shaolinchikung.co.uk