Self-Zdravje Metode – Pregled: Part I

SAMO ZA ZDRAVJE METODE – pregled: DEL 1
V zadnjem desetletju je prišlo do naraščajoče zanimanje za “self-zdravstvenih” tehnik in metod za več razlogov: “moderne” Zdravilo je postala depersonalizirano … njegove droge imajo pogosto več stranskih učinkov kot koristi … njegovi stroški pretirane …
V nasprotju s tem, metode in tehnike, self-zdravja so običajno brezplačno ali skoraj tako. So enostavne za učenje in preprosta za uporabo. “Pravica” metoda prinaša hitro olajšanje in dolgoročne zdravilne koristi, medtem ko je “narobe” metoda le malo (če je) škode. In vsaka bolezen ali bolezen, da je eden self-priboljški omogoča vpogled in rasti v njegovo / njeno lastno naravo kot človeško bitje.
Obstaja veliko tehnik self-zdravje in metode, vendar pa ne v štiri širše kategorije:
1. Tisti, ki so odvisni od duševnih ali psihičnih dejavnosti …
2. Tisti, ki zahtevajo snov se jemlje skozi usta …
3. Tisti, ki so odvisni od enega ali več telesnih čutov (npr, vid, vonj, itd) …
4. Tiste, ki zahtevajo uporabo dotik.
Bomo razpravljali tehnike, ki spadajo v prvih dveh kategorij v tem delu dva dela članka.
Od teh štirih kategorij, slednje – dotik terapije – so najlažji za uporabo. Najbolj znan med njimi je verjetno masaža celega telesa – “. Švedska masaža” navadno imenujemo Izkušen maser, kneads in goads mišice obolelega za zagotavljanje udobja, sprostitev in prijetno “sijaj”. Vendar ima pomanjkljivosti: ne moreš da si popolno masažo; in je omejena le za uporabo za določene bolezni.
Veliko bolj koristno vrsta masažno tehniko, zlasti za samostojno uporabo, se imenuje akupresura. To je neke vrste akupunkturo … ampak brez igel. Namesto tega se prstov uporabljajo za vzburili terapije točk po vsem telesu. Obstaja veliko oblik akupresuro (npr jin shin storiti, Shiatzu, naredi-in, itd), vendar je najlažje, in pogosto najbolj učinkovit od teh se imenuje G-Jo. Ta metoda – ki traja le nekaj minut, da se naučijo in uporabljajo sekund – prinaša takojšnje olajšanje glavoboli, križu, in skoraj vsak drugi bolezen, ki jo sicer samo-zdravljenje z aspirinom ali drugih over-the-counter sredstva. Opisala sem to tehniko podrobneje v prejšnjem članku.
Druga priljubljena oblika dotik terapije je neke vrste “mikro-akupresure” imenovano refleksna ali terapijo območje. Je popolna ozdravitev sistem bodisi roki in nogi. In to, ko masiramo dovolj globoko, da tako našli in “trigger” najbolj občutljivih mestih, bo prineslo olajšanje in sčasoma spodbujanje samozdravljenja številnih bolezni in zdravstvenih težav.
Kot večina akupresurne točke, tisti, ki ustvarjajo največje koristi so običajno zelo razpis za globoko, določenega pritiska. Ko masirati, ti “au točke” bo pripravila zobobol podoben občutek. In ponavadi s tem globoko masažo je svojevrsten odgovor – običajno nenaden občutek toplote ali clamminess – imenuje “akupresurne reakcijo.”
Akupresurne točke običajno redno masiramo po določenem časovnem obdobju (običajno za nekaj dni ali tednov zapored), zlasti pri kroničnih boleznih, in na začetku je občutljivost na mestih običajno rastejo čedalje slabše. Toda kmalu se je občutljivost na akupresurna točka “vrhove”, so nato umiril, kar kaže, prirojene samozdravljenja mehanizme telesa so bili imenovani v akcijo.
Ena izmed najbolj zanimivih, a kompleksne, samostojno uporablja terapij na dotik se izvaja na vsakem ušesu ali nosu. Vsaka od teh obraznih okončin ima popolno zdravilno sistem zakopan v njej. Ampak tukaj, lahko otopel zobotrebec ali lesena Matchstick se uporablja tako za iskanje in spodbujanje najbolj občutljivih (in s tem najbolj učinkovite) pinhead velika terapijo točk.
Toda čeprav akupresurne tehnike tako učinkovita in enostavna za izvedbo, imajo vsaj eno pomanjkljivost: so, kot že omenjeno, na splošno nekoliko neprijetno. Pravzaprav je bolj razpisala akupresurne točke, bolj verjetno je, da bo v pomoč pri zagotavljanju olajšave pri zdravljenju. Torej, nekateri ljudje imajo težave pri uporabi te metode self-zdravje.
Še en enostaven, vendar manj boleče kategorija self-zdravstvenih tehnik, je tista, ki uporablja usta (ali dve druge telesne odprtine – nosnici ali danke, katerega uporaba je podrobneje opisan v nadaljevanju) zaužiti zdravilne snovi.
Najpogostejši in vsaj razumeti zdravila, ki smo vsak traja vsak dan je hrana. Vsako hrano uživamo, vpliva – dobro ali slabo – na vsaj enem od naših vitalnih organov in žlez. Jedo preveč – ali slaba različne – hrana je skoraj vedno dejavnik, ki prispeva k bolezni in trpljenja. In izboljšanju prehrane je skoraj vedno potrebna v vsakem programu za dolgoročno zdravljenje in dobrega počutja. Dobra hrana, sam, ne more nam dobro; ampak dobro zdravje brez uravnoteženo, zmerno prehrano je blizu na nemogoče.
Že stoletja, so Oriental zdravniki predpisana posebna hranila, ki pomagajo “reverse” (zdraviti) različne tegobe – eno hrano za zdravljenje pljuč … drug za še jetra … drugega za ledvice, in tako naprej. terapija hrana je ena izmed najbolj zanimivih in bistvenih self-zdravstvene vede v – temi, ki sem jih ureja v nekaterih podrobnostih v več mojih knjig. (Posebna živila in organi, ki jih zadevajo, so podrobneje opisane v naši Master G-Jo Akupresura Home-študija certifikacijskega programa in Dynamic Nutrition! The Acugenics način prehranjevanja za užitek in zdravje, tako iz The G-Jo Institute, www. g-jo.com).
Vitamini, minerali in druga prehranska dopolnila so drugi najbolj priljubljen način “pridobivanje zdravo” z usti … vsaj na Zahodu. Skoraj vsak Zahodnjak je sprejela neke vrste vitaminov ali mineralov dodatek v nekem trenutku v svojem življenju, čeprav so ti dodatki nikoli pridobili veliko po vzhodno Evropo.
pojavijo vitamini in minerali za delo s spodbujanjem poseben organ ali žleze proizvajajo in manifestirati svoje hranila, namesto “pridobivanja” hranila iz tabletke, sam. Hrana je mislil, da si njegove čudeže na enak način. To pomaga pojasniti, zakaj se ljudje v vseh podnebjih po svetu (in ki jedo različne diete), lahko še vedno popolno prehrano. Hrana, seveda, je naravni lastni vitamin tabletke. Umetna vrste so običajno slabi nadomestki. Kljub temu, da lahko pogosto zagotavljajo začasno “dvigalo” za bolnega ali v težavah osebe.
Uporaba zdravilnih rastlin in zelišč je že dolgo najljubši samopostrežnih healthers, ki dajejo prednost jemljejo svojo zdravila z usti. Obstaja dobesedno na tisoče laja, korenine, listi in drugi deli rastlin, ki imajo zdravilno vrednost. Študija in uporaba zdravila herbology – imenovane fitoterapije – je dosegla močno okrevanje v priljubljenosti kot alternativo močnejši (in bolj nevaren) droge in zdravila. Pravzaprav veliko predpisana zdravila so res nič več kot intenzivne koncentracije teh rastlin in laja. S poznavanjem posebne ukrepe vsakega zeliščnega sredstva, je pogosto mogoče, da sama predpiše zeliščni “formulo”, ki deluje pogosto bolj “globoko” – čeprav ponavadi ne tako hitro – kot zdravil na recept.
Zeliščna zdravila so običajno sprejeti v obliki čaja – imenovano “infuzijo” – v obdobju nekaj mesecev. Vendar pa, kot večina zdravilcev, ki so jih sprejele usta, potencial za zlorabo, je veliko večja kot pri zdravljenju dotik. Zato je pametno, da poišče strokovno vodenje – ali vsaj prebral več knjig o tej temi – pred samozaposlene predpisovanje za bolezen ali bolezni.
Zeliščni čaji se pogosto uporabljajo v klistir, kot tudi. Klistir – ali debelega izpiranja – imajo koristi tako dali terapevtski snovi, kot tudi čiščenje za “zamašena” (slabo delujoča) debelo črevo … ampak tudi tu, obstaja možnost zlorab. Preveč debelega namakanje lahko tako uniči črevesju je koristne mikroorganizme in začasno prekine cikel odprave. Toda veliko ljudi uporablja klistir – bodisi z zeliščnih čajev, močne kave ali številnih drugih toplih tekočin – za občasno čiščenje in spodbudi celoten sistem. Uporablja na ta način, so lahko še posebej koristno.
Morda je najbolj kompleksna in najmanj razumejo od samozdravljenja umetnosti (vsaj tiste, ki so odvisni od snovi, sprejetih ustno) je homeopatija. To je pravzaprav predhodnik sodobne medicine in je bil prvič opisan na zahodni zdravniki Samuel Hahnemann, kot zdravnik 18. stoletja, imenovano “oče medicine.”
S homeopatijo, se sprejmejo minute doze enega od sto zdravilnih učinkovin za spodbujanje samozdravljenja. Razlog je “podobno zdravi všeč”. To pomeni, da če bi bila rastlina ali rastlina (pri pretiranem uživanju) določene simptome “zastrupitve” (kot so driska, vročina, slabost ali tako), potem bi bilo treba majhne odmerke istega snovi za zdravljenje te iste simptome tudi če ne pride zaradi zastrupitve s strani te snovi. Čas in prostor ne omogočajo popolnega razpravo o tem izjemno zdravilno metodo; je vsak bit tako zapleten, kot je zdravilo, ki ga medicinske sestre, osteopati in drugimi zdravniki izurjeni … ampak je na splošno bolj varno in v mnogih primerih bolj učinkovit kot zdravila, ki jih večina današnjih zdravnikov, ki se uporabljajo.
Homeopatsko Pripravek je narejen tako, da najprej pridobivanja zdravilne elemente rastline ali druge snovi, ki jih “mariniranje” je v alkoholu za obdobje dni; nato ob nekaj kapljic te “matične tinkture” in “succussing” (močno trkati ali poriva) razredčimo tinkture večkrat. To spremeni molekularno strukturo tekočine.
Višje “Sposobnosti” so narejene z nadaljnjo razredčevanje, nato pa ponovno redčenjem to mešanico, succussing vsako razredčitev večkrat. Presenetljivo je, večja je redčenja, je močnejši in globoko deluje homeopatsko zdravilo naj bi bilo. Nizke potence – tiste, ki so bile ponovno razredči, ne več kot šest, dvanajst ali trideset krat (imenovano “šest X”, “dvanajst X” ali “trideset X” potence) so na splošno varna za samo-recept. Višje potence nikoli ne sme biti samo-predpisan, razen če eden je dobro podkovanega s homeopatijo.
Zdi se, da bi snov tako zelo razredčen imajo malo ali nič učinka na boleče zdravstvene težave. Vendar pa nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Homeopatija je globoko učinkovito zdravljenje art; ampak za “ubijanje” simptomov, pospešuje in jih očisti iz telesa-uma. V zvezi s tem, da je veliko bolj resničen zdravilo, kot najbolj “Alopatsko” zdravil, ki Zahodni zdravniki trenutno uporabljajo.
In ne smemo pozabiti dodati, da je program redne, zmerne telesne dejavnosti, kot so hoja, joga, plavanje, kolesarjenje, Zdrava fitnes prakse, ki se lahko enostavno vztrajno skozi vse življenje. Imejte v mislih, “pravilo štirih S-ih”: Ali vse programe gibanja počasi, malo tistega, kar je udobna, za krajša obdobja, in ne le preproste gibe. Z drugimi besedami: Slow, čutna, kratke in enostavne.
Zmerna vadba -, ki je ključnega pomena za vsako lastno zdravje in wellness program & ndash; dela svoje koristi z energetskega sistema, preveč. Energija se izvaja od in do organov in žlez z “meridiani” ali poti najdemo v koži in mišicah; vadba pomaga ohranjati te poti odprte in “odblokiran”, tako da se energija prosto teče.
Razlog, da je to – in druge tehnike doslej opisane v tem članku – delo je, da vplivajo na telo uma subtilno energetskega sistema. Vsa živa bitja so odvisna od posebnega, vitalne energije – ki jo Kitajci imenujejo “ch’i” in japonski klic “Ki”. Ko energija teče prehitro ali prepočasi od organa do organa, smo postali bolni. In ko se to vitalna energija zapusti telo, smo mrtvi.
Tehnike self-zdravja v tem članku (plus veliko drugih, ki tukaj niso opisane) vsi nagibajo k “ravnotežje” to nujno življenjska sila med prehitro in preveč počasi premika. Ampak to je telo – in samo telo – ki se zdravi; tehnike self-zdravje zgolj spodbujanje samozdravljenja.
Za zaključek tega člena, preberite “SAMO ZA ZDRAVJE METODE – pregled: DEL II”, ki zajema tehnike self-zdravje vključiti v zadnjih dveh kategorijah:
3. Tisti, ki so odvisni od enega ali več telesnih čutov (npr, vid, vonj, itd) …
4. Tiste, ki zahtevajo uporabo dotik.