Skrivnosti egiptovski tradicionalne medicine

Egipčanska civilizacija je bila svetilnik v zgodovini po svoji znanosti in njenih kulturnih manifestacij. Egipčani zgradili piramide, poti skrite v mazes in zelo močan sistem tradicionalnih terapij, številni dvomi, in rezultati, ki se zdijo naravnost mističen v sodobni družbi. Kot preučujemo egiptovske kulture, vidimo tudi danes, da je egiptovska civilizacija dosegla vrhunec razvoja v zgodovini človeštva. Njihova dejanja in njihovi dosežki, čeprav se ne zdi, da se prilega v njihovi starosti, in v zgodovini družbe svojega časa.
Egipčani so mislili, da je človek rojen fizično zdrav. Motnje se pojavijo zaradi onesnaženega življenjskega okolja in planeta, ki je izbruhnila njene povezave z božanskosti. Zelo razvit, čeprav so bili Egipčani ne mislim, da je bilo dovolj kulture za razumevanje božanskost. Po Egipčanov & rsquo; prepričanja, človeško telo zboli, tako zaradi notranjih in zunanjih dejavnikov. Dieta je ključnega pomena za zdravje; zloraba hrane ali lakota oškodovani enakopravno telo. Če je hrana dobro ne prebavi v želodcu, pojavijo procesi gnitja, je stvar, ki lahko vodi v smrt. Med zunanjimi dejavniki, pa tudi omeniti, onesnažen zrak, ličinke, ki se prenašajo z živali na vse, ki povzročajo okužbe, in žuželke, ki omogočajo izmenjavo krvi med različnimi vrstami.
Egipčanski zdravniki mislili, da so posebni kanali za krvni obtok. Božanstvo piha energije v njih ves čas, s čimer se ohrani človeško telo. So ugotovili bolnikovo preselite zdravstveno stanje, ki ga občutek njegov utrip in s primerjavo z lastnim impulz. Dali so posebno pozornost pri posameznem bolniku. Lahko bi povedal, nosečo žensko in bi lahko povedal, plod & rsquo; spola z uporabo bambusa listi in sol. Spol smo ugotovili z veliko natančnostjo vsakič; ni ga zamenjujte doslej. Ob upoštevanju dejstva, da noseča ženska preselite urin pomaga žita rastejo, je preskus opravi na naslednji način: bila je noseča ženska roditi dečka, pšenica zrasel močnejši, kjer je ona uriniral; je bilo dekle, ki se rodi, ječmen rasla. To je dokazano in pristen način testiranja, tisti, ki Evropejci uspešno uporabljajo tudi v srednjem veku.
 Egiptovski ženska rodila ždela v čepe položaj, ki ga druge ženske podpira; slednje bi potekal svoje roke na nosečnice & rsquo; s kolena, jo imajo. Ženske uporabljajo dojiti svoje otroke do tretjega leta starosti. Da bi zagotovili plodnost in prihodnji otroka & rsquo; s zdravja, Egipčani uporabljajo izvlečke različnih zelišč, pomešanih z krokodiljo maščobe in akacijev sok, sestavine, ki so se izkazali za terapevtsko vrednost na ta dan. Vendar pa je ta formula, ki vsebuje nekaj več rastlinskih primesi, ima močne posledice za oba spola.
Glavne podatke o osebi, preselite zdravje so bili zagotovljeni z mobilnostjo vratu. Kjer so bile omejene mobilnosti, so zdravniki začeli izvajati preizkuse, ker je bil prvi znak bolezni.
Again, Egipčani izkazalo, da je med prvimi civilizacij osvojitev balzamiranje tehniko, z metodami para do današnjih dni, kot tudi način ohranjanja človeškega telesa.
Egipčanski zdravniki imeli tudi pojme operacijo. So uspešno opravili kirurški poseg in obdelan utrpel več poškodb neštetokrat. Meso Rane so sešiti z nitjo in iglo, s pomočjo posebne tehnike. Na prvem reči šivanjem, je bila rana oblečena v živalsko meso za preprečevanje krvavitev. meso živali, ki ima koagulanta učinek v stiku s človeško meso.
 Kot povoji, Egipčani uporabljajo snovi za oblaganje rastlinskih vlaken, kot tudi zdravilne rastline za zdravljenje in hitro okrevanje. Pri zdravljenju je kost sistema, ki ga uporablja mešanico medu in drevesne smole, ki je služil kot omet; mešanica posušene in imelo kosti imobiliziran do okrevanja. Honey je bila pogosto uporablja, saj ima določene lastnosti: da vpija vodo, posuši ran, uničuje mikroorganizme in spodbuja nastajanje levkocitov in protiteles. V primeru okužb, Egipčani uporabili različne zeliščna zmesi z antibiotikom učinke, vendar pa je bilo obvezno, da bi morali vsebovati pšenični plesen. Evropejci bodo sposoditi tehniko kasneje, vendar pa bi bila nepopolna, ker moraš živeti v Egiptu vedeti vse, kar skrivnosti egipčanske medicine. Kot antiseptik, se uporabljajo kadila, vina datumov, terpentin, in akacije čaja.
Zeliščne mešanice halucinogenih in analgetičnih učinkov so bili uporabljeni kot anestetiki v hujših primerih. V manj hudih primerih se uporabljajo mešanice zdravilnih zelišč in akupunkturi. Kot anestetikov v amputacije, so uporabili mešanico vode in kisa, ki jim dodani marmorja v prahu. Mešanica sproži kemično reakcijo, ki sprošča plin, ki zamrznila rano. Zato so bili Egipčani prvi, ki so uporabljali CRYOGENICS in ki je vedela metod.
Egipčani so iz globin Zemlje kar materiali so ga potrebovali za izdelavo svojih medicinskih pripomočkov: šli so v notranjosti jame; so se spustili skoraj tako globoko kot lava jame; Vzeli so kovine in iz različnih instrumentov iz nje, vključno z medicinskimi narave. Vedeli so, da bi gori rane z vročo kovino ustaviti krvavitev. V travmatologije, so uporabili različne palice za imobilizacijo, izdelane iz različnih materialov. Tako smo serijo risb najdemo v arhitektom Ipudji & rsquo; y sarkofag različnih zasnov palic okoli kosti. Na voljo je tudi mumija z vijaki segajo v tem obdobju; vijaki so bili uporabljeni, da se določi na mestu in rekonstruirati zlomljenih kosti.
Za zdravljenje opeklin, so bili oblečeni prizadeta območja v ovčje kože. Pred prelivom, je bolnik razkužiti s kozjim mlekom, akacijevih cvetov in listov. Spremenili so obveze za 14 dni. Po 14 dneh so bile rane popolnoma zacelila, brez brazgotin levo.
Za zdravljenje kašlja, so naredili inhalacije z medom, jogurtom, kozje mleko, maronov in zmletih semen datume.
Za migrene in hude glavobole, pomešana zelišča z soma v prahu (sestavljen iz suhega in brušenega tkiva). Učinek je bil spektakularen. Za earaches, se uporabljajo toplo čebula sok.
Egiptovski Zdravstveni sistem je bil dobro organiziran; je bila prepoznavna hierarhija: zdravniki so bili imenovani & ldquo; metseni & rdquo ;, iz katere izhaja izraz za & ldquo; zdravilo & rdquo ;. Zdravniki & rsquo; Simboli bila skalpel, medicinske vrečko in človek sedi. Tam so bili tudi ženske, v zgodovini egiptovskega medicine, ki je stal v medicinski praksi. Prvi znani ženski zdravnik je Peseshet od 6. dinastije. Zdravniki so bili v največjem številu; obravnavajo ljudi, ki delajo v rudnikih in na ladjah. Tam so bili zdravniki, specializirani za vse veje medicine, ki pa so posredovali le, če zdravniki ne bi mogla obvladati. Zdravniki v zgornji rang naredil stomatološke zdravljenja. Zdravniki so ji pomaga bandagists (gre za delo kot tak omenjen v papirusov). Na splošno velja, da medicinske sestre spada v to kategorijo, kot tudi vse delavce povprečne medicinsko izobrazbo. Egipčani so uspeli proizvodnjo zelišč in paleto zeliščnih izdelkov, znanost podobno moderne farmakologije.
V papirusov poimenovali po njihovi najditelji (Ebers, Edwin-Smith, Hahun) kot tudi v Berlin papirusu, ki jih opisujejo ORL bolezni in zdravljenja, ki sega v leto 1300 pred našo dobo. Grški Hermes, ki je bil zdravnik, ki se v prevodu šest knjig papirusov vsebuje egiptovske zdravnikov & rsquo; Koda. Egipčani so opisani možganske nihanja in možgane z veliko podrobnostmi. Ustrezna gradiva je opisana tudi v Edwin-Smith papirusa, 1200 let pred Hipokrat & rsquo; čas. Zato je bila hipoteza razpravljali, da je Hipokrat je študiral medicino z Egipčani, v Egiptu, vendar v kasnejši starosti s tistim Egipčanov & rsquo; velike odkritja.
V Ebers papirusa, govorijo o krvni obtok, več tisoč let pred William Harvey (16. stoletje). Opisujejo tudi način lobanjsko tolkal 30 stoletij pred Leopold Auenbrugger (17. stoletje). To je edini hermetična knjiga nikoli odkrili. V svojih delih je grška Kliment omenja o obstoju 42 hermetična, ki so skrite v očeh javnosti, saj so jih napisali Imhotep sam. Knjiga mrtvih je med njimi, ki jih Imhotep tudi napisal. V egiptovski medicini, je Imhotep znan po svojih odkritij; on se imenuje tudi & ldquo; zdravnik za vsakogar & rsquo; življenje & rdquo ;. Imhotep preselite dolžnost je bila, da skrbijo za faraona & rsquo; s zdravja. Nihče ne ve, kdaj se je rodil, ali ko je umrl. celo zgradili so piramido na egiptovskih bogov, poimenovanih po Imhotep.