Skupek lekarna & ndash; Zgodovina in trendi

Skupek lekarna je praksa v lekarni, ki je specializirano za oblikovanje drog z mešanjem različnih sestavin. To je bil prevladujoči način oblikovanja zdravil za sto let in ga je zamenjal samo z zdravili iz serijske proizvodnje pred 50 leti, ko je bilo 60% vseh zdravil, ki jo proizvaja mešanju farmacevti. Danes je komaj 1% vseh zdravil, predpisanih bolnikom se prepletajo. Vendar pa je število galenskimi lekarnah je doživlja preporod kratkim.
Zgodovina mešanju farmacijo
Za večino delov zgodovine, so zdravila, proizvedena iz nič. To je bila v izključni način za proizvodnjo zdravil od časov pred alkimije razvil v Evropi in srednjem veku v islamskem svetu do leta 1950, ko masa proizvedene droge postala bolj pogosta.
Ta starinski način ustvarja zdravil izhaja iz starodavnih tradicij, ki se začnejo od lovca-nabiralca družbah. Dajo svoje osnovno znanje o zdravilnih lastnostih stvari, ki jih najdemo v svojem okolju ustvariti snovi, ki zdravijo, in v mnogih primerih strupi, ki jih prejemajo pomoč za bolj učinkovito lov. Ta tradicija se je nato prenesla na naslednjih civilizacij, ki jim omogočili ustvariti kadila, parfumov, konzervansov, kozmetiko in proizvajati spominske snovi za maziljenje mrtve in žive. Njihovo poznavanje proizvajajo te snovi je kasneje razvil v bolj filozofsko in psevdo-duhovne znanosti alkimije, ki obokano znanost farmacije daleč večje dolžine.
Nato se je začela starosti sodobne mešanju farmacije. To obdobje, od začetka 19. stoletja do sredine 20. stoletja, je utrl pot za izolacijo različnih spojin iz različnih snovi, ki omogočajo farmacevti za oblikovanje plastike in zelo prvi sulfonamid, od koder številne skupine zdravil razvila iz. To je tudi obdobje, ko so bile surove zdravila (npr opija), prvi pridobljeni iz naravnih virov. To je le nekaj časa, dokler sodobna farmacevtska podjetja pojavile odpovedati visoko reguliranih zdravila, ki zagotavljajo obravnavo širšega spektra bolnikov.
Danes, mešanju farmacevti še ponudbo po meri droge pri bolnikih, katerih potrebe niso izpolnjene s komercialno dostopnih zdravil. Vendar pa sestaviti le manjšino. Stvari se pričakuje, da čeprav spremeniti kot gibanje za zagotovitev ustreznih zdravil za bolnike z nenavadno potrebe zavije proti mešanju lekarno.
Mešanju Lekarna danes
Čeprav mešanju lekarne je še enkrat najti ustrezno mesto v sodobni znanosti farmacije, še vedno ima osrednjo vlogo pri testiranju in razvoju zdravil. Mešanju farmacevti so trenutno razvijalci in preizkuševalci novih farmacevtskih oblik, ki zagotavljajo varnost, učinkovitost in sprejemljivost zdravil za bolnike. So tipični naročilu farmacevtskih podjetij za inovacije droge ali zdravniki, ki morajo imeti na voljo na tržišču droge znova.
Poleg teh, mešanju lekarne so edini vir edinstvenih pripravkov drog, ki so namenjene bolnikom s posebnimi farmacevtskih potrebami, ki so potrebni. Ko je bolnikovo zdravljenje je odvisno od spremembe doziranja zahteva drugačno formulacijo zdravila in alternativni način upravljanja, mora zdravilo, ki se je nadaljevalo pred leti, je edini, ki lahko resnično dajejo posebne formulacije so mešanju lekarnah. Mešanju lekarne imenujemo tudi na zagotavljanje zdravil za bolnike, ki so občutljive na razpoložljivih zdravil in za tiste, ki potrebujejo alternativne okuse.