Spirit Of SIMPLES

KAJ JE PREPROSTO?

A “preprost” je ena rastlina hkrati uporablja. A “enostavnejše” je zeliščarka, ki običajno uporablja zelišč enega naenkrat, namesto v kombinacijah.

ZAKAJ UPORABLJATI SIMPLES?

Večina zeliščarji sem srečal – ali iz Kitajske ali Japonske, vzhodni ali zahodni Evropi, Avstraliji in Severni Ameriki – uporaba zelišč v kombinacijah. Simplers, kot sem jaz, ne. Zakaj?

Ker menim, da je zdravilo rastlinskega izvora zdravilo ljudi, si bom prizadeval, da bi zeliščni preprost: tako enostavno, kot ena rastlina naenkrat. Ker ljudje skrbeti za interakcije med zdravili, ki jih sprejmejo in zelišč, imam preprosto: z SIMPLES, interakcije so enostavni za opazovanje in enostavnejši izogniti. Ker je moč v zdravstvu težko, želim ponuditi z drugo enostavno, varnih zdravil rastlinskega izvora: in kaj bi bilo lažje ali varnejše, kot preprosto?

SIMPLES MAKE ME THINK

Ko sem bil šele začeli z zelišči, ena stvar, ki me je motila je bila v veliko izbire sem imel, ko sem začel, da se ujemajo simptomov do zelišč, ki jih ublažiti. Če nekdo imel kašelj naj uporabim vrtni žajbelj ali divja češnja lubja ali bor sap ali mullein ali lapuh (če naštejemo le nekatere izmed mnogih izbir)? Ena pot iz te dileme je, da jih vse uporabljajo. Naredil sem veliko sirupa proti kašlju, ki vsebuje vse anti-kašelj zelišče, da sem lahko zbiramo. In vsi so delali.

Kot sem bolj zapletene v moji zeliščni uporabi, še posebej potem, ko sem zaključila tečaj homeopatije, sem začel videti, da ima vsaka rastlina posebno osebnost, poseben način delovanja. Spoznal sem, da ni bilo mogoče opazili posamezne ukrepe zelišč, ko so bili skupaj.

Zdelo se drzne najprej uporabiti samo eno zelišče. Bi divja češnja lubje tinkture vse samo po sebi dovolj, da bi zadušilo tega otroka kašelj? Da! Bi Mullein infuzijo sam res zmanjšati z astmo in alergijske reakcije posameznika? Da! Bi Sage namočeno v medu za šest tednov lajšanje bolečine v grlu? Da! Vsaka rastlina, ki sem se potrudil, kot preprosta je bila uspešna. Vsi so delali, ne le skupaj, ampak sami.

Bolj sem se posamezna zelišča, bolj sem jih poznamo kot posameznike. Bolj sem SIMPLES so enostavnejše in bolj uspešni moji sredstva postala. Bolj sem rabil eno rastlino v času, bolj sem se naučil o tem, kako, da je rastlina delala, in ni delovalo.

SIMPLES SO INTIMNA

Ko smo uporabili eno zelišče naenkrat, smo spoznali, da je zelišče, smo postali intimni s tem zelišč. Tako kot smo postali intimni s seboj, ki ga porabi, ko se ena na ena, tête-à-tête, preprosto skupaj, smo postali bližje zelišč, ko smo jih uporabili kot SIMPLES.

Postane intimno z zelišč ali oseba, ki nam pomaga graditi zaupanje. Kako zanesljiv je učinek tega zelišč? Kdaj? Kako? Kje se ne? Uporaba SIMPLES nam pomaga zgraditi mrežo zelenih zaveznikov, ki jim zaupamo globoko. Simples nam pomagajo počutijo močnejši. Pomagajo ublažijo naše strahove, enostavno, varno.

SIMPLES so komaj opazne

Z eno rastlino v času, nam enkratnih priložnosti za opazovanje in izkoristiti odtenke, ki so v središču zeliščne medicine. Ko smo uporabili SIMPLES smo bolj verjetno opazili veliko spremenljivk, ki vplivajo na vsako zelišče: tudi če raste, v letih “vreme, kako jih trgatve, naše pripravkom in dosage.1 Številne spremenljivke v eni rastlini se zagotovi, da naši enostavno sredstvo vseeno dotakne številne vidike osebe in zdravi globoko.

Ena vajenec tinctured Motherwort cvetenja vrhovi tedensko prek cvetenja. Je poročal, da so imeli tinkture narejene iz mlajše cvetnih stebel močnejši učinek na maternico; medtem ko se tiste, ki so od starejših cvetnih stebel, ko rastlina je šlo v cvet, je imela močnejši učinek na srce.

SIMPLES GIVE ME POWER

Z eno rastlino v času, mi pomaga, da se počutijo bolj prepričana, da je moje sredstvo aktivno vrednost, ne le vrednost placebo. Z eno rastlino v času, in lokalne tisti, na da, pomirja me, da je moj zdravilo rastlinskega izvora, ni mogoče urediti z zakonom proč. Z eno rastlino v času, mi omogoča, da graditi zaupanje v svojih sredstvih. Z eno rastlino v času, je subverzivno dejanje, A regeneriranja preprostega zdravstvenega varstva.

Kombinacije spodkopljejo svojo moč, aktivirati “žrtev persona”, in me vodi verjeti, da je zdravilo rastlinskega izvora najbolje prepustiti strokovnjakom.

Iz prostorov z enostavnimi

Sprejeti izziv! Uporaba SIMPLES namesto kompleksnih formul. Oglejmo predelati nekatere zeliščne in dobili občutek, kako enostavno je lahko.

Formula proti raku essiac vsebuje Arctium lappa (repinca), Rheum palmatum (rabarbare), Ulmus fulva (brest) in Rumex acetosella (ovce kislica). Rabarbara koren nima izrabili proti raku; je odvajalo, katerega ponavljajoča se uporaba lahko “poslabša zaprtje”. Brest lubje tudi nima možne lastnosti proti raku in je bil brez dvoma dodana preprečevanje nekaterih škodljivih učinkov rabarbare. Ovce kislica sok je tako jedek, ki je bil uporabljen, da gorijo off kožnega raka, vendar pa bi lahko naredi več škode na ledvicah, kot kateri koli raka, če redno zaužije. nam je zapustil veliko proti raku preprost: repinca root. Tisti, ki sem našel odlično učinkovit pri vzvratno displazije in predrakave pogoje.

Johna Lust formula za lajšanje coughs2 vsebuje Agropyron repens (čarovnica trave), Pimpinella anisum (janež), Glycyrrhiza glabra (sladki koren), Inula helenium (veliki oman root), Pulmonaria officinalis (lungwort), Thymus vrste (zel timijana), (Murillo lubje) 3, Chondrus crispus (irish mah), Lobelia inflata (Lobelia zelišč). Witch trava ima malo ali nič učinka na kašelj; je blažilo diuretik, katerega razrešitev iz te skupine, ki bi ne pušča luknjo. Janež semena tudi ni znano, da ima anti-pertussive učinek; čeprav jim dober okus, ne moremo storiti brez njih. Lobelia lahko prinese več kisika v krvi, vendar zagotovo ni zel bom kdaj dodati v mešanici kašelj, zato sem ga bodo pustili tukaj. Licorice je Blagotvoran izkašljevanje, ki je lahko zelo koristno za tiste s suho kašlja; Vendar, jaz ga uporabljajo za različnih razlogov, med njimi svoje eksotične izvor in svojo cloyingly sladkega okusa. Lungwort je, kot že ime pove, A prsni, a je njegov učinek precej blago, in njegovo mesto v družini Boraginaceae mi daje premor. Koliko pyrrolizidine alkaloid lahko vsebuje? Timijan in njegova pogostejša proti kašlju bratranec vrtni žajbelj, vsebuje eterična olja, ki bi lahko tako mirno kašelj in števec okužbe v grlu. Močna čaja ali tinkture ali bi lahko bila naša preprosta. Irski mah je poseben pomirjajo kašelj in hranilno poleg tega pa bi tudi odlično preprosta. Ampak to je veliki oman, da bi krona. To ni le poseben, da bi omejili kašljanje, da števci okužbe dobro in napne pljučih tkiva. Več manjših odmerkov na tinkture veliki oman korenine je treba pomiriti kašelj v nekaj urah.

Simples so zabavni. Daj jim poskusiti.

Opombe:

1. Med številnimi spremenljivkami, sem še posebej opazil, da so tinkture, da naredim s svežimi rastlinami veliko bolj učinkovito kot tinkture narejeni iz posušenih rastlin. Moje starešine mi povedali, da bodo priprave skupnih rastlin, ki rastejo na neobičajnih krajih, močnejši, kot dobro. Mnogi zeliščarji se zavedajo nekaterih področjih svojega zemljišča, ki negujejo rastline, ki so še posebej močna zdravila.
2. John Lust. Zelišč Book. 1974. Bantam.
3. Upoštevajte, da ta formula, kot se to pogosto dogaja, vsebuje “eksotične” zelišče, ki Mr. Lust ne vključuje v 500+ zelišč v svoji knjigi, niti ne on nam botanično ime za napravo, nas dobesedno zapušča ne more pripraviti svojo formulo, kot je prikazano.

Susun Weed
PO Box 64
Woodstock, NY 12498
Fax: 1-845-246-8081