Squaw Vine informacije – neželeni učinki, Uporabe in koristi

taksonomska razred
Rubiaceae
Skupne trgovska imena
Mitchella repens, Partridge Berry, Squaw Vine Vir
Squaw trta je posušena rastlina Mitchella repens Linne, skupna gozdove v srednji in vzhodni Združenih državah Amerike. Rastlina cveti v juliju in je ponavadi pridelano pozno poleti.
kemični elementi
Listi rastline vsebujejo smole, vosek, sluz, dekstrin, in tanin. Listi so mislili tudi, da vsebujejo glikozidi in saponine.
dejanja
Taninske kisline ima lokalne adstrigentno lastnosti, ki delujejo na GI sluznice, ki je mislil, da pride skozi zavezujoče in padavin beljakovin, in obrazci netopnih kompleksov s izbranih ionov težkih kovin, alkaloidov in glikozidov. Prav tako je bilo dokazano, da imajo antisekretornimi in antiulcerative učinkov v prebavilih zaradi zaviralnega delovanja na želodcu encimskega sistema. Saponini so običajno manj strupene za ljudi po zaužitju, a če ga dajemo I.V., delujejo kot močni hemolytics.
o katerih so poročali Uporabe
Squaw vine je bil uporabljen kot adstrigentno, diuretik in tonik. Ker so njeni tonik lastnosti mislil, da v prvi vrsti delati na maternici, je bila Indijanka trta v veliki meri uporablja kot pomoč pri delu in ob porodu. Indijanci so bili prvi uporabi rastlin, da bi porod varnejše in lažje. Ugotovljeno je bilo tudi v primerih abdominalne bolečine, povezane z menstruacijo, nenormalno menstruacijo in težke krvavitve. Druge terjatve vključujejo njegovo uporabo kot sredstvo za amenoreja, driska, griža, disurijo, edem, gonoreja, histerije, ledvičnih kamnov, poliurija in vaginitis. Zdrobljene Squaw vinske jagode so bili pomešani z miro in se uporablja za boleče bradavice. Uporaba Squaw trte temelji na tradicionalnih in nezanesljive poročil, ne o kontroliranih kliničnih preskušanjih pri ljudeh.
doziranje
Tekoči ekstrakt: Yo 1 TSP P.O. t.i.d.
Squaw vine (posušeno): 30 do 60 zrna (od 2 do 4 g) s poštnim
Tinktura: 1 do 2 ml P.O. t.i.d.
neželeni učinki
GI: zgaga, hepatotoksičnost (redko).
Drugo: razdražene sluznice. interakcije
zdravil, povezanih s alkaloidov (atropin, skopolamin), železo izdelkov, ki vsebujejo: Taninska kislina lahko upočasni razgradnjo presnove. Spremljanje bolnika.
Srčni glikozidi: Nevarnost večji učinek teh zdravil. Uporabite skupaj previdno.
Disulfiram: disulfiram reakcija se lahko pojavi, če zeliščni oblika vsebuje alkohol, ne uporabljajte skupaj. Kontraindikacije in previdnostni ukrepi
Squaw trta je kontraindicirana v prvem in drugem trimesečju nosečnosti. previdno uporabljati pri bolnikih z že obstoječim jeter bolezni ali zapletov.
Posebna Premisleki
* Saponin glikozidi imajo grenak okus in so dražijo sluznico.
* Rezultati testiranja delovanja Monitor jeter. Pacientu svetujte, naj takoj prenehajo uporabljati Squaw trte, če vrednosti transaminaze postali močni.
* Urge ženske, da poročajo o načrtovanih ali sum na nosečnost.
* Svetujte bolniku takoj prijaviti simptome delovanja jeter (zvišana telesna temperatura, zlatenica, desno zgornja bolečine kvadrant).
Opozorilo je ob disulfiram pacienta, da ne bo zeliščni obrazec, ki vsebuje alkohol.
Komentar
Čeprav se zdi, da je zelo razširjena uporaba Squaw trte kot zdravilna rastlina, je bil nobena od teh trditev študiralo ali se izkazali pri ljudeh in živalih.
Pridobite vse podrobnosti o ayurvedskih zdravil in možganskih motenj, anksioznosti zdravljenja, anksioznost ayurvedska zdravljenja za bolezni. Vedeti, kaj anksioznost točno pomeni.