Standardizacija Herbal drog

Copyright (c) 2014 Vaishali Shah

V zadnjih mnogo let, je zdravilo rastlinskega izvora postaja vse bolj priljubljena oblika zdravstvenega varstva po vsem svetu, saj ljudi se obrača vse bolj naravnega zdravljenja, ki temelji fizičnih bolezni in bolezni. Z izreden porast porabe zdravil rastlinskega izvora, več farmacevtska podjetja veliko vlagajo v zeliščnih pripravkih.

Zdravilo rastlinskega izvora je starost stare

Pred sto leti je bila naša zdravljenje prevladujejo na rastlinski osnovi medicine. Razcvet Ayurvedic zdravil v Indiji, in Kampo medicine na Japonskem je nekaj primerov. S povečanjem sintetičnih drog, zeliščni medicine temelji postopoma vzel zadnji sedež. Toda v zadnjih letih je naredil velik povratek, predvsem v zahodnih državah, zaradi svojih relativno manj stranskih učinkov.

Zakaj je standardizacija zeliščnih zdravil pomembno?

Pri čemer intenzivne raziskave, opravljene na področju zeliščni medicini farmacevtskih velikanov, je pomembno, na sme biti sprejeta raven standardizacije v procesu. Ključno potiska področje za zeliščne pripravke in zdravilnih rastlin je visoka raven zagotavljanja kakovosti. Medtem ko so rastline razmeroma varna zaradi nizkih toksičnih ravni, njihova kompleksna sestava in kemijske sestavine zahtevajo podrobno razumevanje, da bi ocenili svoje zdravilne lastnosti natančno. Napačna zeliščni pristnosti, mikroorganizem ponarejanje in ostankov kemičnih standardizacije pesticidi opravičuje zeliščnih zdravil. To se kaže v razvoju učinkovitih in varnih zdravil rastlinskega izvora.

WHO smernice za standardizacijo zeliščnih zdravil

S hitrim povečanjem zdravil rastlinskega izvora in fenomenalnega širitev zeliščni trg medicine, je varnost in učinkovitost zdravila rastlinskega izvora, in kakovost zdravilnih rastlin postal pomemben vzrok za zaskrbljenost med farmacevtskimi podjetji, javno zdravje in potrošnike. Svetovna zdravstvena organizacija je določila sklop smernic za celotno zeliščni procesu standardizacije. To se začne s fazo avtentifikacijo, kjer se različne vidike elektrarne podrobno preverila. Stvari, kot so regionalni status zelišč, njene taksonomske identitete in histoloških in analizo mikroskopsko se posvetiti posebno pozornost. Vsi zbrani zelišča morajo biti brez tujih primesi, kot so živalski izločki, dele mrtvih insektov in rahlo zemljo telesa. Ocenjevanje senzoričnih znakov, kot so vonj, videz, okus in občutek, ki se imenuje organoleptično oceno. Po testiranju tkiv diagnostičnega pomena za rastlinsko drogo, so ekstraktivne in pepel vrednosti študiral, skupaj z določitvijo vsebnosti vlage. Nadaljnji testi se izvajajo za ugotavljanje prisotnosti težkih kovin, kot so kadmij in svinec, ki, ko se absorbira v telo, so škodljive na dolgi rok. Je povsem normalno za rastline v plesni in bakterij, ki prihajajo iz okolice, zaradi kontaminacije z mikrobi. Pomembno je, da zazna in odstrani snovi kot aflatoksinov, ki izhajajo iz zapletenih stranskih učinkov, če jih zaužijemo skupaj z drogo.

Kromatografski in spektroskopsko vrednotenje

Na osnovi obstoječega kromatografskega prstnim odtisom, lahko preizkuševalce natančno oceniti kakovost zdravila. Kvantitativnih in kvalitativnih podrobnosti o glavnih aktivnih sestavin, prisotnih v c drog je mogoče ugotoviti z uporabo visoko zmogljivo tankoplastno kromatografijo ali HPTLC. Ta metoda je razmeroma manj časa za analizo in proces post-kromatografa derivatizacije mogoče takoj identificirati spojine, ki so brez UV absorpcijo.