Starodavna moč zdravilnih zelišč

V zadnjem času se vse več mojih pacientov so izrazili interes za uporabo zelišč za njihove posebne zdravstvene težave. Zaskrbljeni so, kot sem jaz, o stranskih učinkih, kot tudi naraščajoči stroški zdravil na recept z vprašanji o zdravstvenem zavarovanju pa kaj so v teh dneh.
Zelišča so bili uporabljeni kot zdravilo za stoletja v številnih kulturah po vsem svetu. Tradicionalna kitajska medicina in indijski ajurvedski pot pripelje v zdravljenju bolezni z zelišči. Dejansko pred 1930, je zdravilo rastlinskega izvora edino zdravilo v Ameriki!
V zadnjih 30 letih, kljub temu, zeliščni ali botanični, medicine uživa preporod v Ameriki. Ljudje so ponovno pregledati zdravilno moč vseh teh starodavnih zeliščnih formul. Echinacea bori proti prehladu, St John & rsquo; šentjanževka posvetli razpoloženje, kamilica umiri razdražen želodec in ginseng povečuje energijo. Ta zelišča so tako splošno znani so in rsquo; ponovno prodajajo v trgovinah!
Uporaba zdravilnih zelišč je velika tema, zato sem & rsquo; rad dotaknil nekaterih najpogostejših zelišč in njihove uporabe.
Zelišča za generalnega zdravje
Še posebej pri moških in ženskah, starejših od 40 let, skupaj z zdravo prehrano, redno vadbo, in dovolj krepčilni spanec, pri čemer vsaj 1 teh zelišč lahko pomagal ohraniti zdravo na splošno:
& Bull; Česen & ndash; antioksidant, antibiotik, in holesterol reduce, lahko pomaga pri preprečevanju bolezni srca.
& Bull, zeleni čaj & ndash; vsi-okrog Elektrarna antioksidant, lahko zniža holesterol in pomaga pri preprečevanju ustih in želodcu raka. Pijte 2-3 skodelice na dan, brez mleka ali smetane.
& Bull; Kurkuma & ndash; (Rumena gorčica sestavina) dolgo uporablja v indijski ajurvedski medicini, odličen antioksidant, ki znižujejo holesterol in je rekel, da se prepreči raka.
& Bull; Olive Leaf Extract & ndash; protivnetno, imunskega sistema, uniči viruse in bakterije, ki lahko povzročijo bolezen.
Zelišča za moške in preselite zdravstvena vprašanja
Obstaja več zelišč, ki so koristne za moške preselite posebne skrbi za zdravje, kot so vprašanja, prostato in impotenco. Tukaj je nekaj izmed njih:
& Bull; Saw Palmetto / beta sitosterol – ena izmed najbolj priljubljenih zelišč, obravnava BPH, benigno hipertrofijo prostate, s krčenjem na povečano prostato in lajša težave urina.
& Bull, Ginko biloba & ndash; pomaga povečati pretok krvi po vsem telesu, ki lahko ublaži impotenco in pomaga kognitivne funkcije možganov in ožilja vprašanja.
& Bull; Muira puama & ndash; stimulira libido (tako moški in ženske), obravnava erektilne disfunkcije, in stanje hormoni.
& Bull; Tribulus & ndash; stimulira izločanje testosterona, ki obravnavajo impotence in libido.
Zelišča za ženske preselite zdravstvena vprašanja
Ženske preselite posebne zdravstvene težave, kot so boleče menstruacije, menopavza, libido in neplodnost so se zdravili z zelišči stoletja. V zadnjem času, so tradicionalni zdravniki obrnil na varno,-zeliščni izpeljati zamenjavo bioidentical hormonsko zdravljenje simptomov menopavze. V nadaljevanju so zeliščni estrogena in progesterona virov, ki prihajajo iz:
& Bull, Črna cohosh & ndash; polna naravnih rastlinskih estrogenov, dobro za simptome menopavze in PMS.
& Bull; Wild Yam & ndash; vsebuje izoflavonov, zdravi simptome menopavze, in ohranja trdnost kosti.
& Bull; Dong Quai & ndash; za menopavzo, obravnava vroče utripa, vaginalna suhost in šibkega mehurja ton.
& Bull; Red Clover & ndash; kot soje, vsebuje izoflavonov, zdravi simptome menopavze.
The Big Three in zelišča
V Združenih državah Amerike so najvišje stopnje bolezni so zaradi raka, diabetes in bolezni srca. Naj z vami delim nekaj zelišč, ki so pokazali veliko obljubo v raziskavah posebej obravnavajo te pogoje:
& Bull, ovce Sorrel & ndash; Rak. Znan po svojih tumor krčenje, anti-metastaziranja lastnosti.
& Bull; Ekstrakt zelenega čaja – Rak. Vsebuje ECGC, antioksidant, ki nevtralizira proste radikale, ki poškodujejo zdrave celice. Upočasni / preprečuje replikacijo hitro celic raka.
& Bull; Kurkuma & ndash; Rak. Vsebuje kurkumin, krepi imunski sistem in preprečuje rast tumorja.
& Bull; Cimet & ndash; Diabetes. & Frac14; 1 čajna žlička posuje na hrano, lahko nadzorujete konice inzulina. Prav tako pomaga zniževati visok krvni tlak.
& Bull; Banaba & ndash; Diabetes. Zel iz Filipinov temeljito raziskali za zdravljenje sladkorne bolezni. Kot cimet, ima insulin podobno dejavnost, ki pomaga vzdrževati normalen krvni sladkor.
& Bull; Ampalaya (grenka melona) & ndash; Diabetes. Prav obširno raziskane, najljubši zdravljenje
diabetes v Indiji, Aziji, Afriki. Je dejal, da stimulira nastajanje beta celic v trebušni slinavki, ki pomaga telesu & rsquo; i naravno proizvodnjo insulina.
& Bull, Valerian & ndash; Heart / visok krvni tlak. vas sprošča, znižuje krvni tlak in pripomočki spanec.
& Bull, lucerne in Česen & ndash; Heart / žile. Znižuje LDL holesterol, ki ga blokira absorpcijo in preprečevanje oksidacije v plake ali strdkov.
& Bull; Cayenne & ndash; Heart / obtok. Ustavi srčne bolečine, ki se hitro poveča dotok krvi v srce. Ugotovljeno je bilo touted kot prvo zdravljenje pomoči za srčni napad & ndash; 1 žlica Cayenne v kozarec tople vode hitro pil.
Tam imate osnovno znanje zdravilnih zelišč. Obstaja nešteto zdravstveni pogoji, ki se zelišča lahko uporabljajo za. Vendar niso brez tveganja. Moraš jih pravilno, kot bi zdravil na recept sprejeti. Posvetujte se z zdravnikom seznanjeni z uporabo zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje bolezni. Lahko zagotovijo pravilno uporabo in vas spremljajo za morebitno neželenih učinkov.
Mark Rosenberg, doktor
Inštitut za zdravo staranje
www.vitalmaxvitamins.com