Svetovna korejskega Tea

posted in: Nerazvrščeno | 0

Nokcha (zeleni čaj)

Nokcha (녹차), ali zeleni čaj, ki je narejen iz čajnih listov, ki so bile posušene, da ohranijo svojo zeleno barvo. To je ena od najbolj pogosto uživajo pijače tako doma kot v teahouses, in je na voljo v trgovinah. Nokcha je svetlo okusno pijačo, ki jo lahko postrežemo toplo ali hladno. Posebna nokcha teabags so še na voljo za osvežilno hladno čaj pijačo zeleno poleti. Najboljša temperatura za pivovarski nokcha je med 60 ~ 68 ℃, idealna za ohrani vse lastnosti, koristne za zdravje. Korejski ljudje uporabljajo nokcha za izboljšanje zeleno barvo zelenjave in nevtralizirati ribje ali mesne vonjave. Kar se tiče njegovih zdravilnih učinkov, katehin v zelenem čaju pomaga pri preprečevanju zastrupitev s hrano in geriatričnimi bolezni. Nokcha se pogosto uporablja v piškotki, pecivo, bingsu (a obrita ledu, sladica) in sladoledov za izboljšanje tako okus in barvo. Ljudje uporabljajo tudi zeleni čaj za estetske namene: voda prežeta z zelenim čajem se uporablja za kopanje, medtem ko je jogurt zmešamo z zelenega čaja v prahu, ki se pogosto uporablja kot paket obraza.

Čaj kultura v Koreji je močno pod vplivom budizma in taoizma, ki vodijo k razvoju Suyangdado, opravljanjem čajnih ceremonijah kot način gojenja um. Tea je mislil, da pomirja um in ustvariti mirno vzdušje. Koreja je že dolgo besedilu Geumsugangsan, kar pomeni “Silken tapiserija rek in gora”, in je bil znan kot državo, ki teče z vodo, idealno ozadje za izpolnitev starodavne poučevanja, ki pravi “dober čaj zahteva dobro vodo.” The najbolj znane proizvodne regije čaja v Koreji so Boseong v Džeolanam-do, Jeju-do, in Hadong v Gjeongsangnam-do, od katerih je vsak vsako leto ima zeleno festival.

zdravilo Tea

Saenggangcha (생강차, ingver čaj)
Na tisoče let je ingver bila ključna sestavina v jedmi po vsem svetu. Poleg odličnega okusa in kulinaričnem pomenu, začimba ima veliko zdravilno vrednost. Ingver je verjel, da se ogreje telo, olajša simptome, povezane utrujenosti in pomaga odpraviti druge zdravilne sestavine, medtem ko nevtralizacijo toksičnosti v telesu. Saenggangcha pogosto sprejeti na prvi znak prehlada, da se prepreči simptome od slabša, zlasti mrzlica ali vročice. Ni čudno, da je ta pijača davno bil temelj med korejskimi domača pravna sredstva.

* Recept: tanko rezino svežega gingerroot in marinirati sladkorja ali medu. Dodajte žličko mešanice z vročo vodo in premešamo. Ali pa samo preprosto kuhamo ingver in medu v lonec z vročo vodo. Pour in uživajte.

Insamcha (인삼차, Ginseng čaj)
Korejski ginseng je v svetu znana po svojih zdravilnih učinkih. Ginseng čaj spodbuja apetit in prepreči utrujenost, živčne bolezni in diabetes. Kljub temu, da je znano kot apetita stimulans, je tudi zelo cenjen kot prehransko dopolnilo zaradi svojega ugleda kot naravno energijo ojačevalca. Obstaja zmotno prepričanje, da ljudje, ki imajo običajno višjo telesno temperaturo ne sme jesti ginseng. V bistvu, lahko ginseng bodisi zvišajo ali znižajo toplote v telesu, je odvisno od posameznika in količino ginseng zaužite. Pri izbiri ginseng korenine, poglej za gladko površino, čvrsto strukturo in znatno težo. V Koreji, najboljši ginseng korenine prihajajo iz Punggi in Geumsan regijah. Za prve roke poglej kako se ginseng goji in obiranje, obiščite eno od teh zanimivih festivalov: Pung-gi Ginseng festival ali Geumsan INSAM festival.

* Recept: Dodajte narezano ginseng in Žižola na vodo in kuhamo nekaj ur. Zmešamo z medom in okrasite z nekaj pinjolami

Ssanghwacha (쌍화차, Ssanghwatang)
Ssanghwacha ali ssanghwatang je globoko rjave barve z rahlo grenkega okusa. Beseda “Ssang” se nanaša na energijo in pojem “yin in yang”, medtem ko “Hwa” pomeni harmonijo. Zato je ime tega čaja izvira iz starodavnega recepta, ki se uporablja za dopolnitev energije in bi telo v bolj uravnoteženo stanje ravnovesja. Ta vrsta čaja je dejal, da ozdravi utrujenost, telesno slabost in hladen znoj, zaradi česar je pijača, ki se pogosto porabi Korejci, ko se počutijo pod vreme. Ssanghwacha se lahko izvede s kuhanjem določeno število zdravilnih zelišč, vendar veliko ljudi danes kupiti pre-made v zdravilnih zelišč trgovinah, lekarnah ali trgovinah. Za bolj tradicionalne izkušnje, poskusite eno od čajnicah v Insa-dong, ki prodajajo veliko okusa ssanghwacha čaji.

* Recept: Dodaj korenine bele potonike, sukjihwang (pari rehmannia root), drugih zdravilnih zelišč (odvisno od vaše posebne okuse in / ali simptomov), ingver in Žižola v vodo. Kuhamo nekaj ur.

Temelji na sadni čaj

Daechucha (대추 차, Žižola čaj)
V Koreji, Daechu (Žižola) je sinonim za jesensko sadje in je že dolgo uporablja kot zdravilo in v različnih korejskih jedi. Najboljši daechu Plodovi so veliki, sijoči in temne barve. Ko sadje dozori do bogate rdeče, je posušena in pripravljena je treba opraviti v čaj. Čaj je znan kot močan sredstvo v boju proti prehladu, zmanjšuje vročino, pomirja nevralgija, ogreva telo in pomoč prebavo

* Recept: Dodaj posušene daechu z vodo in ga kuhamo, dokler ne postane temno infuzijo. Premešamo nekaj žlic mešanice v skodelico vroče vode.

Yujacha (유자차, Citron čaj)
Globoko aromo in okus yuja (vrste agrumov), bi bilo veliko ugodnostmi zimski čaj. Korejski ljudje so bili kar yujacha od antičnih časov, z uporabo zelo kislih skorje agrumov za yuja, del sadeža, ki bi imela zelo malo uporabljajo drugače. Da bi čaj, odstranite semena in ostane le meso in kožo. Najlažji način, da bi yujacha je na tanke rezine skorjo in ga kuhamo v vodi za pridobivanje okus. Yuja je koristno pri zdravljenju kašlja, glavobole in nevralgije. Zanimivo je omeniti, da yujacha je še posebej priljubljen med Japonci.

* Recept: Zmešajte rezine yuja s sladkorjem in v prahi za 3 do 4 dni. Dodamo nekaj žlic mešanice za vročo vodo in premešamo. Padec nekaj pinjolami za okras in uživajte.

Omijacha (오미자, Schizandra čaj)
V Koreji je omija že dolgo uporabljajo za medicinske namene. Izhaja iz Schizandra rastline, gozdnata vinske trte, na katerem grozdi rdeče jagode tvorijo v avgustu in septembru. Kot Korean ime omija (pet okusi) pomeni, jagodičja izžareva slano, sladko, kislo, oster in grenak okus. Čaj je živahno rdečo barvo, zaradi česar je idealna za sadje udarec. Omija je koristna pri zniževanju krvnega tlaka in za razstrupljanje. Suho omija jagode lahko zmleti v obliki prahu in zmešamo v vroči vodi kot okusen napitek. Sveže jagode lahko namakamo tudi v hladni vodi za nekaj ur, dokler se ekstrahirajo okusi. Nato se kuhani in zmešamo z medom ali sladkorjem.

* Recept: Združite posušene omija z vodo in pustite, da počasi vre. Sladkanje z medom ali sladkorjem.

Mogwacha (모과 차, kitajski kutina čaj)
Mogwacha je narejen z uporabo plod kitajskega kutin. Sladkost in dišeč vonj mogwa zaradi česar je bolj nenavadno pijačo, in je pogosto užival v zimskem času. mogwacha redno Pitje pomaga pri preprečevanju prehladov in ingver in cimet v mešanici pomoč ogreje telo. Mogwacha se lahko izvede doma ali kupili v steklenih kozarcih v trgovinah.

* Recept: Put tanko narezano svežo ginseng, ingver, cimet, mogwa konzerve in Žižola v vodo in pustite, da kuhamo, dokler ne zmanjša na polovico.

Maesilcha (매실 차, Plum čaj)
Maesil čaj je izdelan iz azijskih vrst sliv. Pivo iz kislega sok sadja, maesilcha pomoči v boju proti utrujenosti in stimulira apetit. Prav tako pomaga pri razstrupljanju telesa, izboljšati delovanje črevesja in lajšanje simptomov zastrupitve s hrano in drisko. Spomladi, ljudje lahko najdemo pridno pripravlja maesil ekstrakt, maesil pijačo in maesil kumarice, ki so preizkušen in prave domače zdravilo za ALLS. Maesil se uporablja tudi, da se marmelada, sok, zgoščeno tekočino, sojino omako in kis. Se lahko posušimo in shranimo za kasnejšo uporabo.

* Recept: Bodite dobro zorjeni-maesil, ga operite in dobro posušite. Poskrbi plast maesil v velik lonec in potresemo s plastjo sladkorja. Ponavljajte, dokler se pot napolnjena. Po enem mesecu, vzemite maesil ven in ga pustimo fermentirati za 1 do 3 mesece. Da bi čaj, zmešajte nekaj žlic te zgoščeni sok v vroči vodi.

Temelji na Grain Tea
Yulmucha (율무 차, Adlay čaj)
Trajnica iz družine Poaceae, yulmu (alias, Adlay ali solze Jobovo) je zdrava zrna z višjo beljakovin in maščob vsebine kot riž. Zrnca yulmu so posušeni in zmleti v prah, ki se nato dodamo k vrelo vodo. s Korejci vrednoti kot zdrava pick-me-zgornji del, lahko čaj je mogoče kupiti v obliki prahu v trgovinah. Prav tako je splošno na voljo v kava avtomatov.

* Recept: Posušite zrno yulmu in jo zmeljemo v prah. Zmešamo v vrelo vodo.

Boricha (보리차, ječmen čaj)
Boricha je pražena neoluščenih ječmen čaj, ki ima slasten okus, ki ga ločuje od drugih korejskih čaji, ki temeljijo zrn. Ne le, da ječmen vlaken aktivira gibanje črevesja in pomaga ustaviti drisko, je verjel tudi pomagati hidrat telo, še posebej pri ljudeh, ki so šibko in močno potite. Danes boricha je na voljo v obliki čajne vrečke v trgovinah in v mnogih gospodinjstvih služi kot nadomestek za navadne vode. Če želite uživati, preprosto rečeno nekaj teabags v vodi in kuhamo približno 30 minut.

* Recept: Pečena neoluščenih ječmena in kuhamo v vodi. Postrezite toplo ali hladno.

tradicionalni Pijače

Sikhye (식혜, Sweet riž pijača)
Sikhye je tradicionalna sladka korejski pijačo strežejo po obroku ali med teatime. To se včasih imenuje dansul ali gamju, vendar ti izrazi se lahko nanaša tudi na druge pijače, ki vsebujejo alkohol. Sikhye je narejen iz kuhanega riža in ječmena slad v prahu. V preteklih dneh se je pijača spremlja obrokov, ker so verjeli, da pomagajo pri prebavi. V zimskem času, je sikhye obložen z nekaj pinjolami, da se prepreči pivec iz požiranje hladno pijačo prehitro in mu sama daje želodcu. Danes je sikhye služil kot sladico v številnih restavracijah, in je na voljo v pločevinkah ali plastenkah v trgovinah in priročno trgovin. Sikhye je pogosto doma kot del počitniških praznovanj in je postala priljubljena žeja, dušilec na jjimjilbangs.

* Recept: Pour slad vodo v lonec, ki vsebuje paro lepkega riž in ga pustimo fermentirati. Potem ko je fermentiran, odstranite riž in ga sperite s hladno vodo. Zavre s sladkorjem in ingver, in pustite, da se ohladi. Nalijte nekaj pijače v skodelico, dodamo nekaj riž sladkor, in vrh s pinjolami off.

Sujeonggwa (수정 과, Kaki punch)
Sujeonggwa je sladko in pikantno tradicionalna pijača, ki se običajno uporablja kot ustih čistilo. Ponavadi je na novoletni dan (januar 1, ki ga lunarni koledar), ki je Sujeonggwa izdelano z uporabo suhe sladke persimmons, cimet in ingver. Sestavine združitev ustvari dišečo aromatično pijačo, ki je dejal, da se ogreje telo in tudi zdravljenje mačka. Skupaj z sikhye je sujeonggwa že dolgo priljubljena tradicionalna pijača korejskih ljudi, in jih je mogoče zlahka najti v trgovinah v pločevinke ali plastenkah. Pogosto je tudi služil kot sladico v tradicionalnih korejskih restavracij.

* Recept: Kuhajte ingverjem in cimetom palice in nato dodamo sladkor ali med. Okrasimo s suhimi Dragun in pinjole.