Terminalia Arjuna, zdravje srca, zdravje Holesterol

Ayurveda pripisuje enak pomen fizičnih in psiholoških dejavnikov na bolezni srca. Ayurveda poudarja, da je treba srce zaščiten s posebno previdno, saj življenje je odvisno njegovo pravilno delovanje. Stalno bi si bilo treba prizadevati za zaščito srca kot posameznikovih starostnih napredek. Čeprav so srčne bolezni relativno nov pojav v sodobni medicini, & ldquo; Hridrog & rdquo; je navedeno v & ldquo; Rig-Veda & rdquo; starodaven Ayurvedski literature, in se omenja kot določeno bolezen s priporočeno posebnim načinom zdravljenja.
Terminalia Arjuna je čudež zelišče, ki je bila uporabljena v starih časih za zdravljenje težav s srcem. V starem ajurvedski literaturi, so Vagbhata in drugi opisal sok Arjuna lubja kot tonik in adstrigentno. So jo priporoča za zdravljenje srčnih bolezni. Arjuna je poročalo, da je koristna rastlina za zdravljenje težav s srcem od 1200 B.C.
Arjuna ga ajurvedskih zdravnikov po svojih zdravilnih lastnostih za težave s srcem, vključno z angino pektoris in hipertenzijo uporablja. Dr. K.N.Udupa na Banaras Hindu University & ndash; Inštitut za medicinske znanosti, so se izkazali v svoji raziskavi, ki v prahu, ekstrakt Terminalia Arjuni daje zelo dobre rezultate, za ljudi, ki trpijo zaradi koronarne srčne bolezni.
Današnji preselite Grozničav življenje urnik, nepravilnosti v prehrani, pomanjkanje telesne vadbe, stresa, napetosti, onesnaževanje povzroča hipertenzijo in srčne težave. Zdaj dni, se je delež ljudi z visokim holesterolom in trigliceridi ravni močno povečala. V takem položaju, Terminalia Arjuna je & ldquo; Bog & rsquo; s Gift & rdquo; za premagovanje težav s srcem. Učinki srčnih zaščitno iz Terminalia Arjuni so mislili, da jih antioksidantno narave več njenih sestavin povzročila. Flavonoidi so odkrili, da izvaja antioksidant, protivnetno in lipidov zniževanje učinkov.
Obstaja veliko klinični dokazi Arjuni & rsquo; s koristen učinek na samo koronarnih bolezni in v kombinaciji s sodobno medicino.
Številne klinične študije so bile izvedene na & ldquo; Terminalia Arjuna & rdquo; nekateri, ki so dali spodaj-
-V Lubje prah Terminalia Arjuna, avtohtone rastline, je bilo ugotovljeno, da imajo Antianginozni, Decongestive & hipolipidemično effect.Ref: Int J Cardiol-2005 28. april 100 (3) 507 8, Dwivedi S, Aggrawal A. Agarwal MP, Rajpal S.
-Arjuna Se je znatno povečala koncentracija lipoproteinov visoke gostote (HDL), frakcije, ki se šteje kot anti-aterosklerotične faktorjem. Ref: DR H.C Prasad, Oddelek za farmakologijo Medicinske šole, Guwahati 781.032 Asam stran št.9 & ndash; Hrud Spandanam ..
Arjuna je zelo učinkovit pri hranljiva srce in s tem povezane mišice. To je zelo koristno za pravilno krčenje, sprostitev srčne mišice in je znano, da tona gor obtok. Terminalia Arjuna je učinkovita pri lajšanju simptomov težav s srcem, kot so prekomerno potenje, pospešen srčni utrip, suha usta, slabost itd Znanstvene raziskave so pokazale, da je Arjuna zelo učinkovito, če redno uporablja več časa za zdravljenje angine pektoris, koronarne srčne bolezen, edem in hiperholesterolemija. Navzven lahko ta rastlina se uporablja za zdravljenje aken in madeže tudi.
Zeliščna zdravila, ki vsebuje Terminalia Arjuna skupaj z Granatno jabolko in zeleni čaj ekstrakt se šteje, da je odlična, saj je kombinacija imajo sinergistični učinek. To bi bilo zelo učinkovito spodbujati zdravo raven holesterola to pomeni, da pomaga povečati H.D.L., ohranja zdravo srce, saj ima super antioksidativne lastnosti.
V ajurvedi je ishemična bolezen srca znan kot & ldquo; Hridroga & rdquo ;. Obstaja pet vrst & ldquo; Hridroga & rdquo; pojavljajo zaradi podana doš ali neravnovesja v telesu.
V Vataj Hridroga & ndash; Bolečina je akutna in ima spreminjajočo naravo.
V Pittaj Hridroga & ndash; Bolečina se pojavi v pekoč občutek.
V Paphaj Hridroga & ndash; blage bolečine v težkih in slabost pojavi.
Če se pojavijo vsi zgoraj navedeni simptomi skupaj potem je znano kot Tridosha srčna bolezen.
Terminalia Arjuna je odlično zdravilo za vse te težave.
Dr. Veena Deo, B.A.M.D. (Ayurveda)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot medicinski svetuje. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene.