Testosteron pomanjkljivosti: Vzroki, simptomi, preprečevanje in zdravljenje

Testosteron je moški hormon. Poleg tega spodbuja libido ima druge pomembne funkcije, kot so ohranjanje mišične mase in oblikovanje kosti in urejanje srčne mišice in holesterola. Prav tako pomaga k izboljšanju ravni kisika po telesu, kot tudi nadzorovanje glukoze v krvi in ​​krepitvi imunskega sistema. Kot moški starosti, izloča hipofiza proizvaja manj prostega testosterona, medtem ko je več prostega testosterona, ki se pretvori v estrogen, ki se kaže v številnih zdravstvenih težav. V tem članku bomo razpravljali vzroke, simptome, preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja testosterona.
I. Vzroki
1. Staranje
Kot smo že omenili v prejšnjih člankih, človeško staranje je biološki in patološke procese, ki se razlikujejo od osebe do osebe in ki so obvladljiv do neke mere. Se začne pri starosti 40 ravni testosterona začeli zmanjševati. Ravni prolaktina stranski proizvod testosterona pri moških poveča, spodbuja proizvodnjo encima 5-alfa reduktaze, ki povzroča pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT tako sprožil nizke ravni testosterona.
Pomanjkanje 2. DHEA
DHEA (dehidroepiandrosteron) je snov, ki jo nadledvične žleze. To je predhodnik spolnih steroidov estrogena in testosterona. DHEA ima nekatere moške učinke hormonov in pomanjkanje DHEA prispeva k utrujenosti, slabe koncentracije in zmanjšal splošne telesne funkcije.
3. Cink
Cink je naravni aromatazni inhibitor encima. To pomaga, da blokira pretvorbo testosterona v presežka estrogena. Neustrezne ravni cinka blokira hipofize s sprostitvijo luteina in folikle stimulacijo hormona, ki stimulira proizvodnjo testosterona.
4. aromataze
Aromataznega je encim citokrom P450 superdružine, katerega naloga je, da aromatize androgen in tvorili estrogen. Kot moški starosti, ki jih proizvajajo večje količine aromataze encimov, ki povzročajo pretvorbo testosterona v estrogen povzroča pomanjkanje moškega hormona.
Bolezen 5. jeter
Poškodbe jeter povzroča dodatno estrogen in veže spolne hormone globulin za posledico nižjo stopnjo testosterona.
6. Pogosto spolna dejavnost
Normalno spolno aktivnost prispeva k izboljšanju jang qi v ledvicah po kitajski zeliščarji (to je razlog, zakaj ima večina kraljev v kitajski zgodovini nekatere vire spolne motnje). Pogosta spolna aktivnost (več kot enkrat na dan in vsak dan) povzroči izčrpavanje yang qi posledico nizke ravni testosterona, spolne disfunkcije in libido v prihodnjih dneh.
II. simptomi
1. Zmanjšana spolne funkcije
Kot smo že omenili v zadnjem članku, ki se začne pri starosti 40 ravni testosterona začne zmanjševati. Ravni prolaktina stranski proizvod testosterona pri moških poveča, spodbuja proizvodnjo encima 5-alfa reduktaze, ki povzroča pretvorbo testosterona v gihydro-testosterones DHT tako sprožil nizke ravni testosterona povzroči spolne disfunkcije.
2. Izguba kostne gostote
Možgani in kosti so pomembna tkiva, ki so glavni učinek testosterona je prek aromatization do 17 & sup2; estradiola v kosteh. 17 & sup2; estradiola pospešuje zorenje hrustanca v kosti, kar povzroči zaprtje epifizami (zaokroženo konec dolge kosti) in sklenitev rasti.
3. Izguba mišične mase
Kot ljudje začnejo staranje ali poškodbe hipofize, ekstra estrogen kopiči v telesu povzročajo nizke ravni testosterona so bili proizvedeni za posledico izgubo mišične mase. Testosteron učinke je mogoče opredeliti kot anabolične učinke, ki vključujejo rast mišične mase in moči, večjo gostoto kosti in moč, in stimulacijo rasti višine in kosti zorenja. Testosteron učinki so lahko razvrščeni tudi glede na starost običajnega pojava.
Izguba 4. Memory
Nizka raven testosterona omogoča beta amiloida, strupene peptid, da se kopičijo v nekaterih regijah možganov, ki povzroča izgubo spomina.
5. Trebušne maščobe
Maščobnih celic ustvarili aromataze encimov, ki prispevajo k maščobe vzpostavljanja in nizke ravni testosterona, ki omogoča nastajanje trebušne maščobe, ki proizvajajo več aromataze encima, ki izhajajo iz več nastajanje estrogena. Prav tako povzroča odpornost na inzulin s povečanjem maščobe okoli želodca / pas površine in maščobne mase.
Obstaja več simptomi nizke ravni testosterona kot zadržanosti, občutek šibkosti, in pasivni odnos.
III. Preprečevanje in zdravljenje
a) z živili
1. Oyster in raki
Oyster in raki vsebuje visoke vrednosti magnezija in cinka, ki je fizična aromataze inhibitor, ki igrajo ključno vlogo pri uravnavanju ravni testosterona, pa tudi izboljšanje pretoka krvi v penis plovil.
2. zelje
Zelje vsebuje vitaimn C, železo, kalcij in kalij. Pomaga ne samo z razstavljanjem na-estradiola omejevanje lastnosti kot druge križnic, vendar je njegova vlakna tudi prispeva k nadzoru telesne teže, ki bi povzročil manjšim tveganjem za vezavo estrogena.
3. Temno zelena listna
Temno zelena listna sok vsebuje veliko količino vitamina C in E, poleg tega pomaga zmanjšati raven holesterola, visok krvni tlak in urejanje glukoze v krvi posledica izboljšane cirkulacije krvi v življenjsko pomembne organe v našem telesu. Prav tako pomaga v boju proti oblikovanju prostih radikalov in obnavlja naše celice in očisti zamašena up mesta receptorjev, ki pomaga dvigniti raven testosterona.
4. kozjega mesa
Kozje meso vsebuje velike količine beljakovin, železa, magnezija in cinka. Iron posebej ponuja dodatne koristi, dvig ravni kisika v krvi, ki je bistvenega pomena za zagotavljanje prehrane za potrebe celic. Visoka beljakovin in cink sta hranila, ki pomagajo optimizirati brezplačno raven testosterona in krepitev mišic.
5. Egg
Jajce vsebuje cink, železo, vitamin A, antioksidante, beljakovine in testosteron. Antioksidantov in testosterona prisotni v jajcu imela vpliv na razmerje-testosterona povečanje nasičenih maščob na polinenasičenih. Pomaga tudi visoke količine vitaminov B5 in B6 v jajcu za uravnavanje ravni hormonov v našem telesu in premagovanju stresa. Preobremenitve z jajci lahko poveča raven holesterola, ampak jedo eno jajce na dan je idealen za poživlja in regenerativne učinke na posledico večjo proizvodnjo testosterona.
7. borovnice, robide, maline in jagode
Borovnice, robide, maline in jagode vsebujejo vitamin P (bioflavonoid), ki pripomore k spodbujanju zdravja s krepitvijo kapilare, ščiti krvne žile zamašili, drugi vezivno tkivo in mišice stavbe v telesu, kar izboljša krvni obtok in imunski sistem v boju proti tvorbo prostih radikalov.
8. hladno vodo ribe
Poleg tega veliko omega 3, hladno vodo, ribe je odličen vir vitamina A in cink, ki pomaga vezavo spolnih hormonov, predvsem testosterona in estradiola.
b) Z zelišči
1. Sting koprive korenine
Sting koprive koren veže spolnega hormona globulin (SHBG) namesto testosterona, ki povzroči zmanjšanje SHBG vezavo prostega testosterona, zato pomaga povečati raven prostega testosterona. Prav tako spodbuja zdravo prostato, ki pomaga spodbujati spolno željo.
2. Muira Pauma
Muira pauma je stebla in korenine rastline ptychopetalum v Južni Ameriki. To je bil uporabljen kot afrodizijak, tonik in zdravilo za mišično paralizo in krepitev delovanja jeter, ki pomaga zdraviti hormonsko neravnovesje v starajočih se moških. Študija kaže, da je Muira pauma ojačevalec libido.
3. Yohimbe
Yohimbe vsebuje spojino johimbin ki je bil uporabljen kot glavni sestavina v številnih zdravil na recept za impotenco. Johimbin pomaga impotenco zaradi slabega pretoka in čustvene težave za posledico dvig testosterona in libida povzročil.
4. Mleko osat
Mleko Čičak pomaga obnoviti delovanje jeter, ki pomaga, da se odpravi presežek estrogena in spolnega hormona globulin, ki omogočajo večjo ravni prostega testosterona.
5. Saw Palmetto
Saw Palmetto pomoč za spodbujanje zdravja prostate in poveča spolno stimulacijo. Prav tako pomaga estrogen in estrogen receptor aktivnostjo vpliva na zdravo ravnovesje hormonov, s čimer se poveča spolno slo pri moških.
6. Maca
Maca je zelenjava koren ali gomolj, ki raste v visoki andski planoti Peru na visoki nadmorski višini. Pomaga naše telo neguje hipofize, ki pomagajo povečati proizvodnjo lastnih človeških hormonov, kot je testosteron.
7. Tongkat ali
Tongkat ali je bilo dokazano, da dvig testosterona s spodbujanjem Leydigovih celic testisov proizvajati več testosterona. Tangkat ali pomaga tudi pri podpori erektilno funkcijo in funkcijo semenske kot neposredna posledica povečanja velikost moškega penisa in spolno poželenje.
c) Z kitajskih zelišč
1.Gou Zhen (kitajski borov cvetni prah)
Gou Zhen vsebuje visoke količine aminokislin, vitamine sledovih-elementi, encimi, flavonoide, nukleinske kisline in nenasičene maščobne kisline, ki pomagajo, da stimulira aktivnost jetrnih celic in uravnavajo izločanje žolča in endokrinih posledico povečano produkcijo prostega testosterona, ki v zameno promots libido moških.
2. Cordyceps
Cordyceps je eden od glavnih rastlinskih snovi, ki se uporabljajo pri toničnega zeliščarstva kot anti-aging sredstvom in za pomlajevanje. Prav tako pomaga, da neguje in okrepiti ledvice in pljuča in napne qi, lajša depresijo jeter qi kot posledico odprave presežka estrogena in spolnega hormona zavezujoče globuline.
3. Ginseng
Ginseng v kitajski medicini se uporablja kot hipofize krepitev zelišče. Prav tako vsebuje zelišča, ki koristijo endokrinega sistema, ki ima za posledico tonifiying celoten endokrini sistem in pomaga sproščanje človeškega rastnega hormona (HGH).
4. reishi
Reishi je vrhovni zaščitnik, ki pomaga krepiti imunski sistem, anti-odpovedjo stres, izboljšuje kri in qi promet in spomin. Reshi tudi ščiti jetra pred toksini in zaščiti pljuča onesnaževal kot, ki je posledica odprave presežka estrogena in spolnega hormona globulin in pomaga sproščanje človeškega rastnega hormona (HGH).
5. Tribulus terrestris
Tribulus terrestris je spolno ojačevalec in spodbujevalec testosterona, ki ugodno vpliva na spolne funkcije moških, ki so posledica povečane spolne potence pri moških. Študije kažejo, da bo vnos tritbulus terrestris pomaga povečati količino prostega testosterona v telesnih sistemov.
6. Horny Goat Weed
Horny goat weed vsebuje različne flavonoide, kot icariin, ki pomaga, da sprosti krvne žile, ki vodijo do penisa, kar jim omogoča, da razširijo posledica močnejše in trše erekcije. Prav tako pomaga pri zdravljenju nizke nivoje testosterona in povečano spolno željo istočasno.
d) S Prehranski dodatki
1. DHEA
1. DHEA
DHEA omogoča naše telo za oblikovanje drugih hormonov, kot je testosteron. Študija kaže, da je DHEA predhodnik spolnih hormonov. Pomanjkljivost DHEA povzroča pomanjkanje drugih spolnih hormonov povzroča izgubo kostne gostote, povečanje telesne mase, otrdelost krvnih žil in nizke spolne sle.
2. Chorella
Chlorella vsebuje beta karoten in klorofila je močan antioksidant, ki pomaga krepiti imunski sistem tako, da zavira nastajanje prostih radikalov, izboljšuje raven kisika za potrebe celic in dušikovega kisika s tem spodbujajo širitvi penisa s spolno slo.
3. Česen
Česen je ena izmed superfoods narave, ki pomaga zniževati raven holesterola, normalizira krvni tlak in povečuje pretok raven kisika v krvi. Česen je tudi stimulans, ki pomaga povečati libido moških s spodbujanjem proizvodnje spolnega hormona v hipofizi. Prosimo, da se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate težave s krvavitvami pred čemer česna dodatke.
4. Vitamin K
Vitamin K je potreben za pomlajevanje kože. Osiromašenje vitamina K v membrano kože povzroči koža postane elastično in gub zaradi nizkih ravneh testosterona pri moških zaradi staranja. Obnavljanje pomanjkanje vitamina K posredno spodbuja proizvodnjo ravni testosterona.
5. Omega 3 in 6 maščobnih kislin
Poleg tega prispeva k nižji ravni slabega holesterola (LDL) in trigliceridov, ter izboljšanje kroženja ravni kisika v krvi do celic, omega 3 in 6 maščobne kisline, prav tako pomaga spodbujati obnovo nikakršno škodo srčnih tkiv in hormonsko neravnovesje v staranju moški.
6. Nukleinska kislina
Nukleinske kisline, poleg tega spodbuja rast celic, povečanje energije, gladko kožo in ohranjanje las mehek, tudi pomaga ohranjati zdravo raven moškega spolnega hormona, ki izhaja v normalizacijo želje po spolnosti.
7. cink in železo
Pomanjkanje cinka in železa povzroča izčrpavanje vsebnosti kisika in slabe cirkulacije krvi, kot je posredno povzroči erektilno disfunkcijo. Ker cink spodbuja tudi zdrave prostate žleze, ki povečujejo sproščanje prostate tekočine, ki pomagajo spodbujati spolno željo s povečanjem proizvodnje ravni prostega testosterona.
8. kalij in magnezij
Kalij in magnezij pomaga, da zavira pretvorbo testosterona v estrogen povzroča več prostega testosterona, ki pomaga normalizirati spolne želje.
e) Z naravnimi pristopi
1. Zmanjšati vnos nasičenih maščob in trans maščobe
Naši možgani potrebujejo maščobe za boljše delovanje, vendar nezdrava prehrana, ki vsebuje veliko nasičenih maščob in trans maščob povzroča ne le kopičenje predelu trebuha, ampak tudi povečuje tveganje za hormonsko neravnovesje, ki stimulira vezavo spolnega hormona globulin, ki maši up strani testosterona receptorjev, katerih posledica nizke ravni prostega testosterona in spolno poželenje. Z zmanjšanjem vnosa nad maščob in jih nadomestili s rib, ki vsebujejo velike količine omega 3 in 6 bo pomagal, da blokira vezavo SHBG, kar povečuje količino prostega testosterona, kot tudi libido.
2. Zmanjšajte uživanje alkohola
Prekomerno pitje oslabi delovanje jeter povzroči hormonsko neravnovesje, kot tudi povečanje ravni estrogena pri moških in ženskah.
3. Stop kajenje
Cigareta je poživilo, ki ne le poveča srčni utrip, ampak povzroča tudi izčrpavanje raven kisika v krvi. Prav tako poveča vezavo SHBG povzroči znižane ravni prostega testosterona.
4. Ponovno gazirane pijače s temno zelenim sokom
Gazirane pijače, se absorbirajo hitreje in zavira izločanje testosterona pri moških. Temno zelena sok vsebuje veliko količino antioksidantov, cinka, železa, vitamina C, itd, ki ne le pomaga obnoviti poškodbe celic, ampak tudi preprečuje nastanek prostih radikalov. Temno zelena sok tudi zmanjša vezavo SHGB, neguje hipofize, kar povečuje proizvodnjo prostega testosterona.
5. zmerna vadba
Hoja 50 minut na teden bo pomagalo izboljšati pretok ravni kisika v krvni obtok in poveča človeški rastni hormon kot tudi pomaga uravnavati raven testosterona v telesu.
6. Vitamini in minerali
Vitamini in minerali so prav tako pomembni za naše telo, kot tudi ohranjanje spolno aktivnost in vitalnost, in naj bi prišla iz polnovrednih živil in uravnotežene prehrane.
7. Namestite srečnega obraza
Stres odtoki vašo telesno energijo, ki jo povzroča presnova spreminjajo, s čimer se vaše telo normalno fizično in čustva naloge, ki izhajajo iz nihanja proizvodnje testosterona in hormonsko neravnovesje. .
Kliknite tukaj za več informacij
Upam, da bodo te informacije pomagajo. Če potrebujete več informacij o zgoraj navedeno temo, obiščite mojo domačo stran na naslovu:
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com
http://testosteroneix.blogspot.com/