The 7 Best azijske Zelišča za kuhanje

Nekatere izmed najboljših zelišč, ki se uporabljajo za kuhanje prihaja iz Azije. Ne samo, da ti zelišča nudila edinstven okus hrane, so tudi dobre za zdravje zaradi svojih zdravilnih lastnostih. Če želite vedeti, najboljše azijske zelišča, ki imajo kulinarične namene, tako da lahko tudi vi popestrite hrano z njimi, potem berite dalje.

Zelišča na splošno odlikuje okus, vonj svežine in teksturo. Nekatere od najbolj eksotičnih jedi so pripravljene z uporabo zelišč v glavnem najdemo v različnih delih Azije. Med najbolj priljubljene med njimi so:

• Kitajski Drobnjak: znan tudi kot česen drobnjak zaradi svoje edinstvene česna, kot so okus, ti imajo ravne liste in se uporabljajo za aromo. Kot že ime pove, se ta zelišča pogosto uporabljajo v kitajski kuhinji.

• Holy Basil: spoštovan v Indiji, ta rastlina je v veliki meri uporablja v Ayurveda po svojih edinstvenih zdravilnih lastnosti. Holy Basil je majorly uporablja na Tajskem za premešamo cvrtje tajske hrane.

• Rice Paddy Herb: Ta rastlina navadno raste v vročem podnebju najdemo v jugovzhodni Aziji. Zaradi svoje limone, kot so arome in okusa, se uporablja kot sestavina v strojar in juhe z vietnamsko in tajskih živil.

• Sesame Leaf: A sezamovo leaf je izrazito znan po svojih svežosti ohranitev lastnosti. To se uporablja predvsem v Koreji za zavijanje hrane ali mesne pakete.

• Biftek rastlin: To je oster vonj zelišč, tako kot mete in se uporablja običajno na Japonskem. Znano je, da se ohrani hrano in se v glavnem uporablja za aromatiziranje vložene slive, ki jih Japonci.

• Indonezijski Lime Listi: Ta rastlina spada v družino apna in ga najdemo v Indoneziji, na Tajskem in v Maleziji. To je majorly uporablja v svojih kuhinjah za aromo in njegovo trpek okus.

• MITSUBA: Ta rastlina je doma na Japonskem in ima veliko uporablja pri kuhanju. Njena semena se lahko uporablja v solate medtem ko je njegov razcepljena stebla in listi se uporabljajo za aromatiziranje več japonske kuhinje.

Večina teh zelišč so na voljo v trgovinah in se lahko celo gojijo v domovih. Torej naslednjič, ko imate gostje doma, uporabljajo nekatere od teh zelišč v hrani in videti navdušena.