Top Ten Vprašanja o genitalnega herpesa: Vse, kar ste si vedno želeli vedeti, ampak so se bali vprašati

Ena pozno zvečer talk-show gostitelj je znan po svojih top-deset seznamov. Upam, da je zmagal & rsquo; t mislih, ampak I & rsquo; bom sposoditi njegovo idejo. Tu & rsquo; moja top-ten seznam vprašanj vprašal najpogosteje pa genitalni herpes. Prihajajo iz bolnikov v moji ambulanti in na oglasni deski WebMD. In če vaše vprašanje mar & rsquo; t tukaj, ti & rsquo staviti; ll našli dlje skupaj v knjigi.
1. Kako sem dobil genitalni herpes?
Herpes se prenaša iz ene osebe na drugo s spolnim stikom. Si ga dobil od nekoga, ki ima herpes po spolnem odnosu, ki prejemajo oralni ali analni seks, in genitalnih do spolnih drgnjenja. Saj ne & rsquo; t ga dobili od dotika doorknobs ali delitev kavbojke ali WC sedežev zdela, razen, seveda, če & rsquo; re imajo spolne odnose na školjko, ampak da & rsquo; je za popolnoma drugačne knjige.
Tesno povezani, pogosto zastavljena vprašanja, je, & ldquo; Lahko sem dobila herpes skozi spolnem stiku, da nisi & rsquo; t vključuje odnos & rdquo?; Trebušni ples, oralni seks, genitalni drgnjenje in vzajemno masturbacijo so vsi živi in ​​zdravi, in se pojavljajo z veliko frekvenco. Včasih se te dejavnosti se zgodi z ljudmi, ki mar & rsquo; t redne partnerje ali zakonce, in ki lahko ustvari zaskrbljenost glede tveganja za pridobivanje STI (spolno prenosljive okužbe). Najprej naj vam zagotovim, s popolno gotovostjo, da lahko & rsquo; t dobil genitalni herpes, medtem ko imajo svoje obleke in nekdo je & ldquo; ples & rdquo; v naročje. Sploh & rsquo; t tudi pomembno, če je & rsquo; e darilo vlage. Virus doesnt & rsquo; t nekako & ldquo; stenj & rdquo; skozi tkanino in okuži spolovila. Ko oblačila sname, vendar pa, in spolovila so mel neposredno skupaj, obstaja možnost za pridobivanje herpes. In dejansko tveganje za pridobivanje genitalni herpes v enem spolnem stiku je zelo nizka, vendar pa & rsquo; ni nič. Prejemanje oralnem seksu predstavlja tudi določeno tveganje preveč, zdaj pa so spremembe tveganja na enega, da je okužena s hladno boleče virus tipa herpes simplex virus 1 (HSV 1), v področju genitalij. HSV 1 (zelo pogosto, oralni herpes) lahko prenaša iz ust ene osebe na genitalije s spolnim partnerjem preko oralnega seksa, tudi če je darovalec nima nobenega & rsquo; t imajo aktivno hladno boleče.
In končno, kaj pa, če ena oseba masturbates drugega? To je resnično varne spolnosti, kolikor se nanaša herpes. Razen če nekdo ima herpes lezije na svoji strani, ki je tako redka, da & rsquo; ni vredno niti
če upoštevamo, masturbacija predstavlja nobenega tveganja za prenos. & Ldquo; Ok, & rdquo; praviš, & ldquo; kaj pa, če je oseba dotakne njegove ali njene genitalije in nato mine dotakne & rdquo?; Spet je tveganje tako nizka; don & rsquo; t izgubljati časa in energije tudi skrbi o tem.
2. Zdaj pa, da imam herpes, lahko kdaj seksala znova?
Da, zagotovo lahko, vendar sem & rsquo; ne bom vas zavajajo z besedami, da seks ne bo isti, kot je bil prej. Tam & rsquo; je tveganje kar herpes na neokuženega partnerja, in boste morali ukvarjati z glavo na to vprašanje. Prvič, morate povedati vse bodoče partnerje o svoji herpes, preden imate spolne odnose, tako da bodo lahko izobraženi odločitve o svojem tveganje za pridobivanje okuženih. Včasih je težko povedati svojega partnerja, vendar pa & rsquo; bomo vedeli, v svojem srcu, da & rsquo; S pravo stvar. Če je vaš partner nima nobenega & rsquo; t imajo herpes (in on ali ona bi morala test krvi prepričani), on ali ona bo ranljiv za pridobivanje herpes od vas. Daily herpes zdravila in kondomi močno zmanjša tveganje za prenos, vendar niti ponudba kot nalašč za preprečevanje zdela, niti takrat, ko se uporablja skupaj. Če je vaš partner že ima isto vrsto herpesa delate, potem lahko seksala kot ste to naredili, preden si imel herpes
3. Bo genitalni herpes skrajša življenje?
Da je eden preselite enostavno & ndash; absolutno ne! V preteklih letih, je bila zaskrbljenost, da bi lahko herpes povezan z rakom na materničnem vratu, zdaj pa, da so človeški papiloma virus (HPV), ni herpes, povzroča raka materničnega vratu vemo. Vem & ndash; da & rsquo; je enostavno, da bi dobili vse te viruse, ki se začnejo z H pomešal.
4. Ali se lahko herpes pozdraviti?
Zdaj pa & rsquo; S ni znanega zdravila za herpes. Toda v letu 1981 pa ni bilo & rsquo; t celo zdravljenje herpesa, tako da si, kako daleč smo & rsquo; sem že prišel! Zdaj imamo tri zelo dobre zdravila, tako da nikoli ne veš, kaj se lahko razvije. Obstajata dve vrsti cepiv proti herpesu pa so jih raziskali prav zdaj. Eden je namenjen za preprečevanje okužbe herpes, in druga za zdravljenje herpesa, tako tistih, ki so obetavni projekti. Imejte v mislih, pa je, da obstaja veliko pogojev brez znano zdravilo: sladkorna bolezen, visok krvni tlak, HIV in bolezni ščitnice, če jih naštejemo le nekaj. Mi, v medicinske stroke, preprosto upravljanje teh pogojev, in ljudje gredo na živijo polno in srečno življenje. Herpes je točno tako. Lahko jo lahko zdravi in ​​živeti z njim, čeprav si želiš, da nisi & rsquo; t jo ima in da bo minilo. In v primerjavi z virusom HIV, sladkorno bolezen ali visok krvni tlak, fizični vpliv genitalnega herpesa je veliko manj pomembna. Trik je pridobivanje glavo na pravem mestu okoli herpesa.
5. Ali lahko dal genitalni herpes na moje otroke ali sostanovalci?
Ne Spet herpes je spolno prenosljiva okužba. To zahteva neposreden stik z genitalij, da se prenese iz ene osebe na drugo. (Sex igrače so majhne izjeme od tega pravila.) Ni mar & rsquo; t tveganje za okužbo otrok, ki živijo v svojem domu. Otroci mar & rsquo; t bo dobil herpes z dotikom svojega umazanega perila ali spi v svoji postelji. Jaz predlagam, da ljudje uporabljajo svoje brisače in washcloths, saj lahko ti predmeti ostanejo topla in vlažna za nekaj časa, in to so pogoji virusi radi najbolj. Ob dejal, da ni nobenih dokumentiranih primerov kdo kdaj dobili herpes z brisačo. Sostanovalci don & rsquo; t treba skrbeti za pridobivanje herpes iz kavč blazine ali delitev posoda ali kadi. Vprašanja o nonsexual prenos v domu so zelo pogoste, vendar samo ne pozabite, te tri male besede: & ldquo; koža na kožo & rdquo; (Kar je tudi & ldquo; sluznica na sluznico & rdquo;). Da & rsquo; s tem, kako je herpes minilo od ene osebe na drugo.
6. Kaj & rsquo; je najboljša strategija zdravljenja za moj herpes?
Ta odločba je v celoti odvisna od vašega družbenega in spolnega položaja, in svoje občutke o izbruhu herpesa. Če želite, da se zmanjša tveganje za prenos herpes nekomu drugemu, preventivne medicine vsak dan bo pomagalo. In če & rsquo; re moti izbruhi, bo dnevno terapija pomaga s tem preveč. Če ima vaš partner tudi herpes in ste mar & rsquo; t imajo pogoste izbruhe, potem pa jemljete zdravila le med izbruhi je dovolj za vas. In, če ne & rsquo; t želijo vzeti zdravilo sploh, ste don & rsquo; ni treba.
Herpes mar & rsquo; t kot bakterijske okužbe, ki zahteva ob antibiotike, da bi preprečil slabša. S herpes, jemljete zdravila za lajšanje simptomov ali zmanjša tveganje za prenos virusa na nekoga drugega, ne da trajno znebiti svojega herpes okužbe. To & rsquo; je dobro vedeti, da je ta izbira mar & rsquo; t stalno: odločitve zdravljenja lahko prožno in spremeni, če se spremeni svoj položaj.
7. Kako naj vem, če sem res herpes?
 Obstajajo odlične testi sedaj na voljo za herpes, in so & rsquo; re veliko boljši od tistega, kar smo imeli pred nekaj leti. V preteklosti ste imeli, da ima herpes simptom to, da diagnozo, zdaj pa so testi protiteles v krvi, ki zaznavajo okužbo herpes tudi če & rsquo; nikoli nisem imel simptom. In testi brisov, ki jih imamo sedaj, so do štirikrat bolj občutljivi od starejših testov kultura slogu brisi. Ugotovitev, da imate herpes skozi eno od teh testov je dvorezen meč. Slaba novica je, da ugotovite, da imate herpes, vendar je dobra novica je, da zdaj veste, da imate herpes in je zdela mogoče upravljati, ker če nisi & rsquo; vem jo imeli, bi lahko storili nič o tem.
8. Kdo mi je dal herpes in kako dolgo sem ga imel?
Včasih se lahko odgovoril na ti dve vprašanji, vendar bolj pogosto, da lahko & rsquo; t. Če & rsquo; sem imel samo en spolni partner v vašem življenju in zdaj imate herpes, veš, kje si ga zdela dobil, bodisi od spolnega odnosa s to osebo ali po sprejemu v oralnem seksu z njim. Če & rsquo; sem imel več kot enega partnerja, da & rsquo; bo še težje rešiti. Naj & rsquo; i da ste dobili novo rano na področju genitalij in Delate nikoli nisem imel eno prej. Dobiš test odvzema brisov iz boleče in gre nazaj pozitiven HSV 2 (herpes virus simplex tipa 2). V istem obisku dobiš test protiteles v krvi, opravljenega za HSV 2, in gre nazaj negativen. Torej imate HSV 2 v boleče, vendar ti ne & rsquo; nimam nobenih HSV 2 protiteles v krvi. Saj ne & rsquo; t imajo protitelesa, saj je okužba je popolnoma nov in ne dovolj časa, je včeraj, za svoje telo, da bo. To je & rsquo pomeni, S nova okužba, ki jo je pred kratkim pridobil. Test pozitiven IgG protitelesa (posebna vrsta testa krvi, da bomo govorili o zelo podrobno v poglavju 4), v kombinaciji s pozitivnim testom brisov pomeni, da je bila okužba prisotna vsaj teden ali morda dvajset let; S to kombinacijo, lahko & rsquo; Ne vem, kako dolgo si & rsquo; sem bil okužen.
Čas je pomemben, pa vendar. Petdeset odstotkov ljudi bo protitelesa v treh tednih po okužbi (Ashley-Morrow, Krantz in Wald 2003), tako da, če ste & rsquo; ponovno skušali Zakovati nova okužba v primerjavi z old, testi morali precej hitro zgodi po prvi simptomi pokažejo. Toda dobili obe testov hkrati je res edini način, da vem, če je okužba z novo ali staro, in, morda, ki ga je dal za vas.
9. Ali lahko še vedno otrok?
Definitivno! Ker skoraj eden od petih ameriških odraslih ima že okužbo HSV 2 (Xu et al 2006)., Da & rsquo; je razvidno, da so mnoge ženske varno ima otrok kljub herpes. In partnerke moških s herpesom se zanositve in imajo zdrave otroke, preveč. Ključ do okuženih starše, ki imajo zdravega otroka je dvojen: prvič, morajo ženske in njihovi partnerji vedeti status herpes za vse vpletene. Če ima oče herpes, vendar nima nobenega & rsquo; t to veš, lahko je nevede okuži svojo partnerico, in če se to zgodi pozno v nosečnosti, da & rsquo; je pa zelo slaba stvar. Nosečnica, ki dobi herpes ne vedo o tem in zmagal & rsquo; t se sprejme vse potrebne varnostne ukrepe za zaščito svojega otroka med porodom. Drugič, ženske potrebujejo porodnega ponudnika, ki ve, kako upravljati genitalnega herpesa ali tveganje za prenos herpes na otroka med porodom. Če ženska že ima genitalni herpes in to ve, tveganje ji jo daje na otroka, je zelo majhno!
10. Ali bo moje življenje kdaj spet isto?
Čeprav to morda ne bo na prvo vprašanje ljudje vprašajo, da & rsquo, je tisti, ki & rsquo; je v središču skrbi glede herpesa. Dojenčki, sex, krivdo, prenos in simptomi & ndash; vsi ti pomisleki zahtevajo, da razmišljajo o herpes in se ukvarjajo z njim. Res lahko & rsquo; t prezreti, tako da v tem smislu, ja, vaše življenje se bo spremenilo.
Ampak, če ste bili za razvoj sladkorne bolezni, ki jih & rsquo; d morali spremeniti svojo prehrano, jemati zdravila, in sledenje krvni sladkor. Ne bi & rsquo; t, pa je druga oseba v središču sebe. Še nekako, morda zato, ker ste & rsquo; re, ki se ukvarjajo s spolno prenosljivih bolezni, skrb za to je večja, ko gre za herpes. Morda se sprašujete, & ldquo; Bodo ljudje me sprejeli tako, kot sem jaz? Bom tako srečen, kot sem bil pred to diagnozo? Bodo ljudje manj od mene misliš? Bom živijo v strahu ljudi, odkrivanju imam herpes & rdquo?; To & rsquo; je dobro vedeti, da so trije podrobne študije so ugotovili, da skoraj vsi, ki & rsquo; S na novo diagnosticirali herpes vrne k svoji nekdanji psihološki ravni delovanje v šestih mesecih (Miyai et al 2004.). Ja, imaš virus v genitalnem področju, vendar pa & rsquo; re ni res nič drugače v notranjosti zdela, razen, seveda, če nekako naj ta virus opredeliti, kdo ste.
***
Odlomek iz evangelija O Bad News: Herpes: Vse, kar morate vedeti (New Harbinger Publications)