Tradicionalna medicina na Balkanu

Danes Balkan je področje prizaneseno aktivne, onesnažujejo industrije drugod po svetu. Tisoče let nazaj so bili na Balkanu zelo redko poseljena, ki so omogočila vsakomur, da ga zasede in se naselijo tam. Zaradi ugodnega podnebja, je Balkan zasedli Sužnji, Grki, Turki in drugi manjši migracijskih narodov, ki so prišli iz azijskih delih kot pravilo. Vsi so na voljo tukaj dobro zemljo in klimo za razvoj in prihodnost. Na Balkanu, tako podnebje je zelo dobra in pitna voda je čista, ob upoštevanju, da obstaja veliko gorskimi masivi, da bi bilo to mogoče.
Tradicionalna medicina ima globoke korenine v vsakega naroda kultur in običajev. V preteklosti je bilo včasih biti zelo tesno povezana z vero. Kot pravilo, duhovniki različnih religij (in moramo omeniti, da ima vsak narod svoje božanstva) so bili tudi zdravniki. Kot Pravzaprav, medicine in vere so bili prepleteni ali zelo tesno povezana, odkar je bila zabeležena zgodovina Zemlje. Tu moramo omeniti primere hinduizem, budizem, judovstvo, krščanstvo in islam. To je dokazano dejstvo, da ne glede na božanstev so verjeli v, je v vseh religijah zdravnik tudi duhovnik v 70% primerov.
Očitno je, da je težko razumeti, zakaj je včasih tako tesna povezava na začetku civilizacij. Razlog za to je, da vera pomeni enotnost, povezave v smeri cilja, in sicer mistike in božanstev. Ali medicina pomeni zdravljenje telesa. V starih časih, mistike in zdravljenje telesa so connected.Traditional medicina je stara toliko kot človeško bitje, ker – ko je rodil človek – je potreboval zdravniško oskrbo; le tradicionalne medicine lahko zagotovijo takšno pomoč.
Balkanske zdravniki zdravijo bogate in revne enako; ni važno, kako bogati ste bili, je važno le to, kako slabo ste bili in kaj so prioritete. Pisanje na kamnitih ploščah, ki segajo več tisoč let nosijo dokaze, da zdravniki na Balkanu dosežen zapriseže pred bogovi, prisege, ki so se zadolžila za zdravljenje vseh bolnikov, ne glede na njihovo premoženje. Lobanje je bilo ugotovljeno, segajo več kot 5 tisoč let nazaj, ki nosijo oznake operaciji, in sicer trepanations, ki je bila tako pravilno izvedene, da kirurgi zavidajo natančnost posega še danes. Zato veliko vprašanj pride: katere naprave lahko prvi generacije morda imeli, dokler so odkrili kovin in kovinskih šele veliko pozneje? Kako so kirurgi v tistem času vedeli, za opravljanje te vrste kirurgije, ko je znanost kirurgije jih odkrili šele veliko pozneje? Kako bi lahko obstajala tehnike pisanja tako napredovalo, da so kamnite plošče na trajal tisoč let, ne da bi popolnoma izginila?
Zdravniki v tistih časih je bila zelo spoštovana kategorija. To lahko sklepamo iz risb, ki so bile ugotovljene, ki prikazuje božanstvo, duhovnika in zdravnika, kot tudi lik zadnjega nosi krono na glavi, kar je pomenilo, da je bil kralj ljudi. Najdemo v istih spisih, da (to je 1), bolan je bil obdelan v skladu s svojo boleznijo, kar danes imenujemo diagnosticiranje); stvari, kot so: 2), kako je prišlo do bolezen (pravimo, da je vzrok bolezni danes), 3) kako se znebiti bolezen (zdravljenje) in 4) zgodovine bolezni in metode za njeno izkoreninjenje (kar pomeni za danes patologije). V starih časih, ljudje uporabljajo, da se vodijo v tradicionalni medicini po določenih načelih, kot so: življenje je polno bolečine in trpljenja; življenje je vzrok za vse te bolečine; bolečina lahko izkorenini in niti najmanj, da je smer ali način vodi k odpravi vseh bolečine. Z drugimi besedami, če ne bomo odpravili vzrokov za bolečine, ne moremo najti prave odrešenje ali rešitev v resnici.
Na začetku so vadili tradicionalne medicine, kot moralne dolžnosti do vsakega trpečega človeka, ne kot dolžnost nekoga, nekoga, ki bi pohvalil za to. Kasneje je to moralna dolžnost je postalo delo, in je ostal delo na ta dan. Prve civilizacije bi lahko bilo prav. Tradicionalna medicina bi morala biti in mora biti le moralna dolžnost vsakega človeka, da bi mu kin še danes. Na začetku prve civilizacije ki so se naselili na Balkanu ustvarili posebno podružnico v medicinskem področju: zdravje in vlogo zdravila za zdravo populacijo. Saj so bili – in so trenutno preveč – veliko narodnosti na Balkanu, vsak od njih je imel bog zdravja. Zato je več božanstev znan kot bog zdravja, kot so: Telecfor, Iazo, Panaceea, Asclepios, Macsaon, Podalirii in drugi. Orfej je Thracian bog medicine in glasbe, je dobro znano. Na mnogo kasneje postala znana dela o filozofiji in medicini Platon, Sokrat, Pitagora, Aristotel, Hipokrat in Galen pisno.
Ena od največjih zdravnikov doslej znanih, enega, ki uspešno pozdravili vsako bolezen v starih časih je bil Orfej. On uporablja za zdravljenje veliko število naklonjenosti z zelišči. Rastlina s katerim je obdelan Najbolj je znan kot Haberlea RHODOPENSIS danes ali navadno imenujemo Orfejev ‘cvet. Uspešno zdravi raka splošni, vendar le, če se ga uporablja v kombinaciji z zelo veliko drugih zelišč. Orfejev naslednik, Zamolxis – tako zdravnik in visok duhovnik – je bil pokrovitelj in predstavnik visoka številka Trački medicine. Informacije, ki jih lahko najdemo v Herodotovih del o Zamolxis in o naravnost čudeže je delal skozi tradicionalne medicine. V spisih Platonovih v Harmid natančneje, pravijo med drugim: Zamolxis je tračanskemu “cesar, temveč tudi njihov bog. Kot svojega boga, je pomagal njegovi podložniki se ozdravil vsako bolezen, s pomočjo zelišč. V teku časa, je balkanska medicina dokazala, da se lahko obravnava vsako naklonjenost s svojimi metodami, in sicer za zeliščni hidro-alkoholni izvlečki, prelivi zdravilnih zelišč, v naravnem stanju ali žvečiti. Hkrati pa se je izkazalo, da ne more obravnavati oko brez zdravljenje telesa, ampak tudi, da jih ne more obravnavati telo brez zdravljenje dušo.
Očitno so grške ljudje priznali po dolgem času, ki je pogoj za enega dela telesa vplivala na stanje celotnega telesa. Balkanska tradicionalna medicina dokazala, da je duša vir, od katerih je vse, dobro pa tudi zlo, bi odražala na telo in ki bi na splošno opredeljuje osebnost. Balkanska tradicionalne medicine dokazali, da smo imeli za zdravljenje težav v naši glavi na prvem mestu. Zato bi ostalo naše telo zdravi. Na poti je ustanovil medicine, celo Hyppocrates, 460-377 pred našo dobo, oče moderne medicine, je neposredno vplivala načela zdravljenja Zamolxis “. V osnovi je Balkan tradicionalne medicine zaposleni vodo, zelišča, glasbe in dialog z bolnikom. Bolnik človek je bila sprejeta na soncu, sredi gozda, ko ga uporablja različne postopke, je znano in priznano dejstvo. Kot je bil obdelan, je lahko tudi poslušate pesem ptic in glasbo narave.
Suženj ljudstva, Bolgari, Srbi, Makedonci in Tračani verjeli, da je demoni, ki so povzročile motnje in čustva. Mislili so tudi na začetku, da poljub zli duhovi “prinesel herpes ali da zli duhovi, da otrok joka ali jih potovanje in zlom kosti. tudi menili so, da vile ali moires pomagali ljudje pozdraviti in jim pomagali najti zdravilnih zelišč. Kasneje so menili, da jih Tangra, njihov vrhovni bog, naučil, kako ravnati svoje sorodnike in kaj zelišča jih je treba uporabiti. Veliko pozneje je zdravilo teh narodov prišel v ravnovesju in kategorijo zdravnikov se je rodil, ki obravnavajo prebivalstva s pomočjo rastlinskih izvlečkov, vode ali drugih stvari. Bolni ljudje so bili zdravljeni na svojem domu ali na bojnem polju, ki ga tradicionalne medicine zdravniki. Prva znana bolnišnica sega v leto 369 našega štetja. Kasneje so bili bolni ljudje obravnavajo na organiziran način in v prostore vsakega samostana.
V teku časa, je balkanska tradicionalne medicine imel zelo pomembno vlogo v svetu. Zeliščni zdravljenje je zelo bogata z minerali, vitamini in še veliko drugih stvari. Tradicionalna medicina pozna približno 750 tisoč zdravilnih rastlin na Zemlji, od katerih je približno 300.000 tistih iz Balkana. V tradicionalni medicini, vsak del rastline, kot so listi, cvet, steblo, sadja ali korenine – se uporablja za nekaj, bodisi sam ali v kombinacijah. Sodobna medicina je preučevala učinek vsake zelišč znanstveno. To je razlog, zakaj smo pogosto našli kombinacije med zelišče ali del nje in biokemije. Tradicionalna medicina zavrača to kombinacijo, ker -, medtem ko je s zeliščnega ekstrakta ali navaden čistih zelišč zagotovljen rezultat – s kombinacijami, da ni nič, ampak poskusi. To je doslej dokazala, da s svojimi izkušnjami in zgodovino, je Balkan medicina zdravi in ​​še vedno obravnava več kot 5000 naklonjenost. Po vsaki posamezni izdaji področju balkanske tradicionalne medicine ima svoj specifičen in njene prednosti. tradicionalne medicine specialist uči in se izobražuje v tradicionalni medicini, kar pomeni, da pozna tradicionalne medicine v vsej njegovi kompleksnosti. Čeprav je zelo zapletena, tradicionalne medicine prinaša in bo vedno prinesla rešitev za posamezne zdravstvene težave ljudi.