Tretji stranici trikotnika

Jemljemo iz dela John Diamond, doktor medicine in uporabno kineziologijo, natisnjeni z dovoljenjem in kopijo naslednje; John Diamond, doktor medicine, 2001
Sem se prvič zavedel dr Goodheart & rsquo; Delo, Applied Kinesiology, nazaj, leta 1973, ko sem že vadil kot psihiater za več let. Od samega začetka, me je zanimalo psihološke in psihiatrične vidike uporabne kineziologije, ko sem spoznal, da bi nam takojšen dostop do nezavednega. Poznamo skozi tisoče let kitajske medicine, da obstaja povezava med akupunkturnih meridianov in organov. Ampak to je genij George Goodheart pokazati odnos med organi in mišice ter povezati vse tri, razviti sistem, v katerem so določena mišic in organov med seboj povezana preko akupunkturnih meridianih.
Čez nekaj let, ki se začne okoli 1975, sem natančno razmejene, ki je bil še posebej čustveno stanje, povezano z vsako akupunkturo poldnevnika, in sem na koncu napisal to delo v moji knjigi Življenje energijo (1). Kje je bil zelo dragocen tudi, da knjiga je, da je, kolikor mi je znano, je prvič, da je bila ta osnovna čustva natančno opredeljen. (Obstaja nekaj omembe njimi v zgodnjih kitajskih akupunkturnih zapisih, vendar & rsquo; ni izčrpen, niti ni nujno, da velja za nas v našem jeziku). Če preuči slovarske definicije, ki jih preklapljate: na primer, če pogledaš gor & ldquo; žalostno & rdquo; da bodo rekli & ldquo; nesrečen, & rdquo; če pogledaš gor & ldquo; nesrečen & rdquo; da bodo rekli & ldquo;. žalostno & rdquo; Vendar nobeden od njih povedal, kaj ti dve čustva v resnici. Ključ do njihovega osnovnega pomena je v etimologiji besed. Sem študiral etimologijo takrat za skoraj trideset let in je sposoben uporabljati moje izkušnje na področju opredeliti čustva, za vsako od akupunkturnih meridianov.
Zdaj smo imeli to čudovito povezavo mišic, organov in čustev: tri strani trikotnika bili tam. Že prej smo vedeli od Goodheart & rsquo; je delo, da če je nekdo imel okvarjeno delovanje jeter, potem bi se vpleteni s tem povezane mišice. In obratno: če je oseba imela oslabitev s tem mišico (od fizične travme, na primer), potem ne bi bilo ustrezno oslabitev energija funkcije jeter, posredovano med obema ga poldnevniku jeter. Vendar moje delo je pokazala, da je ali je ni moteno delovanje mišic ali organa, da bi bo tudi oslabitev posebnega čustva, ki je del poldnevnika. V tem primeru jeter, čustvo je sreča. Torej, če je pectoralis velik prsnice delitev močno in jetra deluje pravilno (kot Goodheart pokazala dva so priključene na neki ravni), potem bo vedno stanje sreče. Če pa & rsquo; je nekaj oslabitev mišic primarno in sekundarno za orgle (ali obratno), tam bo tudi poslabšanje & ldquo; srečo & rdquo; povezana z poldnevnika jeter, tako da bo sedaj ta oseba v stanju nesreče. Delovalo je v drugo smer, preveč. Če je problem predvsem s čustveno stanje, nato pa & rsquo; dogaja, da imajo takšen učinek na mišice in to vpliva na orgle. In poleg tega, bi lahko zdravljenje čustveno stanje, ki delajo s pripadajočo mišico ali organom.
Da & rsquo; S, kjer je bilo delo približno 1976 & ndash; 77. Zdaj smo imeli razumevanje psihosomatskih medicine: organi in mišice, in čustev povezanih z in v zvezi s povezanim poldnevnika. Vse je šlo skupaj. Trikotnik je bila popolna.
Obstaja kar sem klic & ldquo; atributi & rdquo; povezana s posebnim akupunkturne točke meridianov. V preteklih letih sem našel približno 250 takšnih lastnosti. Uporabljam izraz & ldquo; atribute, & rdquo; namesto problem, ker čustvene vidiki vsakega od točke meridianov je lahko pozitivna ali negativna. Na primer, če je nekdo preselite debelega črevesa 4 ni negativna v določenem trenutku, potem to pomeni, da se sami ne štejejo z nizko lastne vrednosti.
Na 250 ali več akupunkturne točke so kot zvezde na nebu vsega tistega, ki prihaja, da me vidi, saj so začeli metaforično komunikacijo, verbalno ali neverbalno komunikacijo, tako v svojem sprehod, njihove gibe, njihov govor ali njihov izraz na obrazu. Vse nenadno, ene zvezde bodo začeli Svjetlucati svetlejši in nato še ena in še ena. Zelo hitro bom imel pol ducata ali več problemov za obravnavo. Delam z najbolj osnovna teh in nato oceniti življenjsko energijo na koncu. Če je visoka, sem & ndash pusti; če ne bom naredil nekaj več dela.
Vse te posebne zvezde so stare prijatelje, da mi, ker sem jih tako dobro poznaš. Vem, kako se igra z njimi in njihovo uporabo. Jaz jih ne obravnavajo kot obtožnic. Skoraj sem se obravnavajo kot zabavo ali kot stvari za premagovanje. Ne & rsquo; t jih vzame preveč resno. Kot pravi George Goodheart: & ldquo; Najdite, da to popravimo, pozabi & rdquo;.
Nimam nobenega posebnega moralno presojo, ali obtožnico na dejstvo, da ima nekdo težave, to je samo problem je treba premagati. Te težave so le follies ali neumnosti, ali napačne razmišljanja, ali misprocessings, in se ne sme obravnavati kot vsak napad na osebo, ali kot obtožnice. Zelo pogosto, ko jih je jasno videti, si lahko samo jih smejati stran. Vsota vseh teh glitches (poldnevnik težav) v vsakem trenutku, in seštevek vseh ne-glitches v (poldnevnik prednostih) v danem trenutku dodaja do oceno življenjske energije osebe v tistem trenutku. In lahko imamo veliko glitches. Lahko jih nato popravili in videli, koliko življenjske energije je šlo v postopku.
Obstaja veliko načinov za popravo teh težav. Lahko zdravljenje posebno akupunkturne točke, ki jih lahko dajo dodatek ali zelišče za izboljšanje delovanja organa, povezanega z določeno poldnevnika, ali lahko deluje na mišice, povezane s tem poldnevniku. Obstajajo afirmacije, da pravijo, da so vizualizacije, in, najpomembnejše od vsega pa je kar za bolnika / študentu znanje o tem, kaj je v njegovo zavest. Zelo pogosto, da je znanje samo po sebi dovolj, saj, če je dana samo na pravi način, bi moralo biti dovolj, da bi spremembe, ki bo premagala težave.
Nekateri poldnevnik težave so pomembnejši od drugih, bolj osnovno. Na primer, da je zlasti kroženje sex meridian problem, da sem poklical problem karoserija. Ljudje, ki [so ta problem], se bojijo, da bo nekdo dobil v njih skozi odprtino in jim škodujejo. Takšni ljudje so poudarili, da se bodo preizkusili šibka, če daš prst, ali pa dajo svoj prst v ustih (pazite, da ne dotikajte ničesar, vendar pa, kot da je drugačen test). Enako velja, če si dal svinčnik konico tik pred uho in potem samo znotraj: takoj, ko bo svinčnik noter ušesu, vdrla v ta prostor, bi preizkusili šibka. Ta ima vse vrste, ki so pomembne njihove spolne težave.
Vendar pod problem telesne lupine, da je srce meridian problem, ki sem poklical steklene problem. Ljudje s to težavo bo test šibka, ko ste rekli, da jim & ldquo; Ljubim te, & rdquo; ali katero koli drugo pozitivno pripomba, naslovljena nanje. Toda dal steklena plošča med vami in njimi in pravijo isto stvar, in bodo zdaj preizkusili močna, da niso več s pripombo poudaril. To je preveč invazije: se počutijo, kot da jih kdo grozi s prikazom ljubezni. Menijo, gola, ranljivi in ​​zato je potrebno za steklene za njihovo zaščito. Zdravljenje problema telo lupine ne bo popraviti steklene problem, vendar zdravljenje steklene problem bo popravil problem karoserijo, kot steklene plošče, problem je bolj temeljna od obeh.
Zdaj pa je še globlje problem, ki leži pod problema telo lupine. To je še en meridian problem srce, ki se nanaša na to, kar sem klic fuzije. To pomeni, želijo odpreti svoje srce, da postane eno z drugo osebo, s katero imate radi. To je eden od temeljnih problemov v poroke: nezmožnosti varovalko in da pridejo skupaj ustvariti novo, eno osebo. (To je mimogrede, verjamem, tudi eden od vzrokov za motnjo pomanjkanja pozornosti Starši ne želijo varovalko s seboj. Želijo otroka, ki se moti, tako da lahko s to motnjo, da jih drug od drugega ). Če odpraviti težavo fuzije, s kakršnimi koli sredstvi, na primer, zavedanje, afirmacije, posebne akupunkturne točke in / ali posebno zelišče in dopolnitev & ndash; in glasbo, nato pa samodejno popravi bolj površno steklene in telo lupine težav. Torej, jaz ne & rsquo; trudi s tistimi, sem šel naravnost do fuzije.
tudi lahko vprašam, zakaj ne & rsquo; t razkrivajo akupunkturne točke in zelišča ter dodatek. Razlog za to je ne želim, & ldquo; instant fusion popravek & rdquo; da postane del rubriki Meridian terapije. Treba je učil le tistim, namenjen, ustrezno usposobljeni, strokovni delavci, ki so najprej imeli svoj fuzijski težave obravnavati. In še več & ndash; za tiste, ki so bili ozdravljeni, tako da je njihova želja le vedno nesebično in nikoli za samo-aggrandizement.
Obstaja nekaj osnovnih teme temeljne do mojega dela, da moram omeniti. Prvi je koncept življenja Energy & ndash; zdravilna moč znotraj. Čeprav mislim, da je skoval izraz, je koncept življenjske energije je približno za tisoče let. Hipokrat, na primer, to se imenuje Vis Medicatrix naturae, zdravilno moč narave, medtem ko je Paracelsus o njej govori kot Archaeus. Drugje se imenuje Prana ali Chi. To je duh, to je ljubezen. Življenje z energijo je tesno povezano z zdravjem v najširšem pomenu besede, s tem, da pod posebnimi simptome katere koli bolezni, bomo vedno našli poslabšanje življenjske energije. Torej, če želimo pomagati premagati koren motnje, bodisi duševno ali telesno, moramo dvigniti življenjsko energijo bolnika. Z drugimi besedami, edini pravi zdravilni prihaja od znotraj, z dvigom življenjske energije. To načelo je osnovna za moje delo.
Zelo učinkovit način za oceno stopnje življenjske energije, je z analizo posebne poldnevnika probleme, ki jih ima oseba, ki v danem trenutku. Potem ko jih je zasnovala, oseba, ki je sposobna preseči z uporabo katerega koli ali kombinacijo, tehnik sem že razpravljali (afirmacije, vizualizacije, zelišča, dodatke, itd), tako da je njegova življenjska energija dvigne. Ko se to zgodi, njegova prirojena zdravilna moč je svobodno opravljanje svojega dela.
Eno pomembno vprašanje je dejstvo, da je okoli 95% ljudi, ki so prišli, da me vidi ne želite, da je zdrava (in to je ugotovitev, da je veliko terapevtov potrditev). Čeprav so bolnikom, ki želijo, da se znebite svoje posebne bolečine, ki jih v resnici ne želijo, da je zdrava. Nočejo objemu zdravje, ljubezen in življenje (vsi so v bistvu ista stvar). Dokler se ta problem obravnavati, terapevt vedno klanec bitko. Njegov poudarek ni na boj proti bolezni, temveč za boj proti nezavedno željo bolnika, da je bolan. Bolnik ni na strani z njim, ki delajo z njim, za reševanje problema. Dejansko, bolnik ne morem reči, da je treba pozdraviti, dokler se ta želja po bolezni obrnil.
Druga pomembna tema je tista, ki mi je predstavil v svoji prvi knjigi Your Body mar & rsquo; t Lie (2). Prav je, da vse, kar je zunaj nas in v nas, tako na zavestno in na nezavedni ravni, ki je vplival, vplivanje in vpliva na našo akupunkturo sistem in zato naše čustveno stanje, organi, mišice in tkiva naše. Izraz na obrazu, opomba glasbe, misel, simfonija, dirigent, performerka, trobenta, barva, oblika,: vse ima svoj učinek & ndash; Vendar subtilna & ndash; na nas. Ko se zavedaš tega, cel svet raziskovanja odpira pred vami. To je razlog, zakaj sem preživel toliko let raziskovanje, med drugim, umetnosti, fotografije, glasbo, ples, muzikologije, antropologije, etimologijo in filozofijo. Vsaka misel, vsaka želja, vsaka beseda & ndash; vsak dražljaj, ki smo kdaj imeli v naših življenjih in ndash; ima vpliv na nas. In bomo lahko ocenili vse te dražljaje po testiranju, za vsak bodisi postavlja našo življenjsko energijo s pomočjo posebnega krepitev meridianov čustvenih stanj, ali pa nasprotno. Potencial za ta način testiranja Applied kineziološke, narejeno pravilno, je ogromna.
Primer pride na misel. Spomnim se veliko let, ki je pred vprašal antropologa, ki se je pravkar vrnila iz Južne Amerike, da bi poskušali izdelati prek artefaktov, ki so jih najdemo iz neznanega plemena, ali je to pleme je povezano z dveh drugih znanih plemen. Skoraj vsi predmeti tega neznanega plemena imeli enake poldnevnika lastnosti kot artefaktov iz enega plemena, ne pa iz druge. Zato sem lahko, da jim povem, saj so kasneje potrdili, da so bili ti dve plemeni povezana, a tretji pa ni bilo. Področje, kaj je na voljo za preiskavo je brezmejna. Posledice za znanja, pridobljenega s testiranjem, pravilno uporabljena, bi lahko bila osnova za povsem novo disciplino, ki lahko sodelujejo pri skoraj vsakem študijskem oddelku na kateri koli univerzi.
Ena izjemna lastnost testiranja AK je, da je mi je dal takojšnje povratne moje intuicije. Ponavadi v psihiatriji, ko bolnik pove nekaj, ki jih tvorijo neko idejo, kaj to pomeni, in se nato odloči, kaj storiti z njim, vendar pa imajo zelo malo povratnih informacij, da vam kdaj povedal, ali ste imeli prav. V psihoanalizi, na primer, celoten proces je neskončno tolmačenje osebe, ki jo analiziramo: kaj analitik meni, da je oseba res razmišljal. Vendar pa ne more vedeti, ali ste imeli prav, razen z opazovanjem v daljšem časovnem obdobju, pa še to si zelo redko prepričani, ali so drugi dejavniki povzročil spremenilo. Ampak s testiranjem lahko dobim idejo o tem, ali je to tisto, kar je bolnik res občutek, in takoj ugotoviti, ali sem imel prav v svoji hipotezi ali ne.
V preteklih letih mislim, da sem naredil približno sedem milijonov testov in praktično pri vsakem izmed sem oblikovali hipotezo, nato pa videli, ali je pravilna ali ne takojšnje povratne informacije. Testiranje je orodje, ki je kdaj imel noben drug psihiater na svetu, kolikor vem, vendar, ko sem poskušal govoriti z psihoanalitikov o tem, nihče ne bi verjel, mi (čeprav moje ugotovitve v veliki meri potrdila, najgloblji nauki psihoanalize). Kljub temu menim, da bo na koncu tehnika zelo koristilo tistim psihiatrov, ki resnično želijo izpopolniti svoje klinične intuicijo, za vsakih klinični zdravnik funkcij v svojih najboljših močeh, s svojo klinično intuicijo na najvišji vrh.
Ne počutim se enako, če delam samo fizično kineziologija na osebo & rsquo; s telesa z odpravljanjem mišice. Ne & rsquo; razumi to isto vznemirjenje, očitno zato, ker to ni moj ozadje. Jaz ne bi pričakoval nekoga, ki prihaja na psihologije predvsem s karoserijo, da imajo enake izkušnje, ampak jaz dvomim, ali so dobili enako vznemirjenje fizično delajo.
Menim, da delo z nekom & rsquo; s self-vredno težava je nekako bolj razburljivo kot delo na svojem tenzor fascie latae, nevro-limfatičen, in živčno-žilni reflekse in tako naprej, ker mislim, da sem že globlje v osebi in učenje o njih kot celoto. Mislim, da sem že bližje svojih najglobljih delovanje, bližje svojemu vitalno jedro, in da & rsquo; Tam mi je všeč, da je & ndash; V tem globoko, globoko območje, na samem bistvu osebe. Za mene je to zelo razburljivo, zelo zanimivo in zelo ponižujoče, v tem, da preselite, da se s tako velik privilegij, da globoko v sebi.
Pred mnogimi leti, ko sem delal v bolnišnici, je bil najstnik, ki je umrl v operacijski sobi po približno 14 urah odprto operacijo srca. Ker je umrl v anesteziji, je bilo treba poročati mrliškega oglednika, ki je želel preizkusiti njegovo srce tako. V teh dneh, mrliški oglednik preselite sodišče je prav na drugem koncu mesta iz bolnišnice. Sem dobil delo ob fant & rsquo; s srce na mrliški oglednik & rsquo; s sodišča. Je zavit je bil v časopisu in sem sedel na avtobusu dogaja na mrliški oglednik & rsquo; je sodišče, ki hrani ta fant & rsquo; je srce v mojih rokah.
Na nek način, to je, kako se počutim, ko sem deloval v smislu ugotovitev, ljudje & rsquo; s poldnevnik atributi ali poldnevnik slabosti. To je, kot da sem tako blizu svoje srce. To je kot njihovo srce je v moji roki. Jaz jih razumem. Razumem na precej globoki ravni bistvo njih. To se mi je lepota tega dela, ki je velik dar sem bila dana na eni strani, ki ga George Goodheart in uporabno kineziologijo in na drugi strani s strani vseh čudovitih psihiatrov, ki sem moral vedeti, osebno ali prek svojih spisih preko let & ndash; vse skupaj prihaja.
Ko ste res prišli do srca osebe & rsquo; s težavami, ko greš skozi ne glede na število glitches, vedno pride na koncu, na ravni akupunkturo do pljuč poldnevnika, prvega poldnevnika, najbolj osnovno: in prav tako vedno pride do matere. Osnovni problem, osnovna misprocessing, kar beseda, ki jo želite uporabiti, se ne počuti ljubljenega z enim & rsquo; s svojo mamo. Torej, vse moje delo, pride na koncu do tega osnovnega jedra problema ne počuti ljubljenega z enim & rsquo; mati. To se ne sme zamenjevati z vprašanjem ljubezni eno & rsquo; s mater. To je enostavno. Veliko globlje, kot da je prepričanje, da te ljubi in te ljubi vedno. Premagovanje tega problema je bistvo življenja. Končna točka vsega tega dela, menim, da je treba za odpravo te trpljenje človeškega stanja. Vse točke meridianov, vse malo zvezd na nebu je, prišel do tega eno neverjetno sonce, ki je naše individualne matere.
Jaz sem večkrat vprašal, kaj mislim o nekaterih tehniko, ki se zdaj imenuje Meridian terapije. No, sem začel Meridian terapije! Moje delo temelji na ustreznem testiranju kineziologija o meridianih. Osebno nimam izkušenj s katero od teh drugih Meridian zdravljenje. Nobena od teh inovatorjev že kdaj približal mi pokazati, ali me sprašujejo o svojem delu, ki je vedno, ki izhaja iz rudnika, in sem vedno zanima, zakaj pa ne. Torej, sem ostal kategorično ločiti od vseh teh drugih Meridian zdravljenje, ker jih ne bom vedel.
Ljubim nezavedno in so tam delali, tam živel več let, in imam ne samo veliko vero v to, ampak veliko spoštovanje do njega. Verjamem, da ste, da je pristop s strahospoštovanjem, spoštljivo, z občudovanjem in ljubeznijo, saj se mi je zelo srce, ali bistvo, osebe. To ni nekaj, da bi poteptali ali pristopiti brez globokega spoštovanja. Poudariti moram, da je testiranje za čustva precej razlikuje od Applied Kinesiology testiranje na druge mišice. To je še en način za preizkus z veliko spremenljivk, ki se je imela za predmet, okolje, in najbolj zlasti v tester. Vsaj, da je treba ohraniti standarde za dobre psihoterapije. Minimalni pogoj, preden lahko psihoterapevtske prakse je najpomembneje, da je ena ima en & rsquo; lastno nezavedno preučiti in razumeti, da ste prišli relativno svobodno pacienta ali stranke.
Tam mora biti vsaj enaka natančnost self-izboljšave pred enim gre za delo z nekom v poldnevnika terapiji. Potrebno je več nadzora nad terapevta kot v psihoterapiji, ker so rezultati lahko tako dramatično, da takojšnja, tako močan, in zato tako potencialno škodljivo, če ni narejeno pravilno. Zdi se mi torej edino pravično, da mora biti minimalni standard. Vsi dobri psihoterapevti so sami bili v dobrem psihoterapije, in da mora biti standard. To je veliko več kot 100-urni osnovnega tečaja. Treba je resno gledamo na sebe, na eni & rsquo; s motivi in ​​eno & rsquo; lastnimi poldnevnika težave. To je zelo pomembno, saj je bistvo dobre zdravljenja globoke nezavesti namen terapevta. Treba je preučiti, rafinirano, in spodbujati.
To je osnova vsega dobrega zdravljenja ne glede na modalnost. Ampak to ni nikjer bolj pomembna kot v tem delu. Ko Stradalac pride k vam s svojo srcu in duši ponujene odkrito, z zaupanjem, pogumno, za vas, za vas, da vam pomaga, da mora biti največje spoštovanje, največji ponižnost, najvišja težnja, najvišji nameri.
reference:
John Diamond doktor, življenjska energija: Z meridianih odkleniti Hidden Power of svoja čustva, New York: Paragon House, 1985.
John Diamond, doktor, Your Body mar & rsquo; t Lie, New York: Warner Books, 1979.