Tudi Texas Ima Gardens: Vrtnarjenje 101 Za sušnih podnebju

Zdaj, zdaj. Preden sem slišal sezonske vzdihi in Žalostna mumblings o tajnem New England ljubosumje, mi ponudi besedo spodbude. Lahko to storite. To ni nedosegljiv cilj. Ni nepremostljive ovire tukaj. Uporabi moč kreativnosti in malo iznajdljivosti, kot vsak dober študent, in da bo lažje, kot si misliš. Da, celo Texans v Dallas, Houston in najbolj sušnih prostorov raste čudovit zeliščni vrt.

Kaj je to rekel? Nemogoče! Ampak to je res; dober vrtnar bi prisegajo na to. Prezasedeni mesta Dallas in Houston in peščene puščave jugozahodni Texas podpira vrt brez stalnega zalivanje in podporo hranil. Samo poglej na rastline in živali na tem območju. Kako preživijo? Vsa živa bitja potrebujejo hranilne snovi in ​​vodo – trik je poskušal ugotoviti, katere rastline uživajo živijo v kateri podnebja. Če bomo to storili, smo na dobri poti, da živijo zdravo in naravno življenje. Individualna zdravstveno zavarovanje ne more zajeti vsega, navsezadnje.

Največja napaka poraženi vrtnarji, da je fiksirno na nekaterih rastlin. Vendar kave ne goji na Aljaski in, žal, to preprosto ni realno, da bi poskušali na užitnih gob v sušnih Teksasu. Texas, se šteje, da je v odpornosti območjih šest skozi devet, kar pomeni državo izkušnje povprečne minimalne temperature od -10F do 30f. Glede na to, da regije Severne Amerike pogosto potopiti pod -50F, da je velik plus. Zaznano problem je suho podnebje in peščena tla v večjem delu države.

V nasprotju s splošnim prepričanjem, pa mnoge rastline raje to okolje. Kaktusi je najbolj izkoristiti primer, morda, vendar plitvo koreninski sistem in sposobnost za shranjevanje vode pa služi kot zgled, kako rastline ustvarijo svoje lastne različice posameznih zdravstvenih zavarovanj: v času izrednih razmer, preprosto sestaviti iz vodnjaka. Ta prilagoditev omogoča ne samo kaktusi preživeti v suhem podnebju, ampak dejansko uspevajo. Kaktusi bi dobesedno utopijo, če preveč zaliti. Calendula, bay, evkaliptus, ingver, limona verbana in Madagaskar Zimzelen so vsi zelo primeren za podnebje po vsem Teksasu, in da čudovite vrtne rastline.

Prst je v bistvu sestavka mineralov (45%), organske snovi (5%), vodo (25%) in zraka (25%). Njegova tekstura je odvisna od velikosti mineralnih delcev, in različne vrste tal počutili drugače, ko si na svojem zdravo. Vlažna, peščena tla, na primer, bo padel skozi prste, vendar še vedno držijo skupaj, ko pritisnete. Rastline, ki rastejo v tej vrsti tleh imeli plitvejše korenine, ki se širijo hitro, ampak bo hitro izgubi vode, kot tudi.

Če želite preveriti vsebnost vlage, previdno odstranite zgornjo plast zemlje in raziskavo stanja pri koreninah. Če je zemlja hladen in vlažen, in rastlina ne kaže znake stresa, kot so venenja ali razbarvanje, vse je dobro. Izberite vrt mesto ravni z ustrezno odvodnjavanje, in se prepričajte, da to ni v dolini ali nizka mestu. Nižine zmanjšanje odvajanje in kroženje zraka v tleh.

Izberite rastline, ki se štejejo za “pol-Hardy,” ali da potrebujejo toplo okolje, da kalijo, vendar, ko so ustanovljene, lahko preživi blag zmrzali. Calendula, ali “kadulja” je priljubljena izbira. Kalijo v notranjosti, če je to mogoče, in presaditev na vrt na prostem, ko se vzpostavi močan koreninski sistem. Dill se šteje za “Hardy” obrat, ki je tudi odlična možnost, in lahko seje zunaj, medtem ko spomladi ali jeseni zmrzali še vedno grozijo.

Imejte trdnost območja v mislih, kot tudi zalivanje in hranil potrebe. Biti sposoben zagotoviti nekaj sence, je najbolje, vendar-senco daje rastline delajo v oblikovanje lahko traja leto ali dve. Preverite, koliko svetlobe potrebuje rastlina, in poskrbeti za to ustrezno. Rastlina, ki zahteva polno sonce je sposoben, da so izpostavljeni neposredno od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Delimično reaguju sonce rastline lahko neposredno izpostavljeni od pet do šest ur, potem pa je treba vsaj delno senco za preostanek dneva. Večina semen paketov bo zagotovila ustrezne informacije, in, če obstajajo dvomi, ne bojte se, da obiščete lokalno vrtnarsko trgovino.

Večina rastline potrebujejo eno do dve centimetrov vode na teden, in tistih, ki v suhem podnebju lahko zahtevajo več. Nadzemni zalivanje sistemi izgubijo 30-50% njihove vsebine segreva na poletni dan, tako da je napačno mnenje o tem, kako težko je, da raste vrt, lahko dejansko prihaja od izbire napačne rastline in potem zaposlujejo neučinkovite napajanje sistemov. Osnovno namakalni sistem, kot trickle linij, kaže, da je veliko bolj učinkovito. Preprosto kopati prostor za kapljično linije – cev z majhnimi, periodičnih luknje, ki omogočajo vodi, da se opusti ali meglice v tla – poleg svojega obrata in ga priključite v bližnjo vodnega vira. Manj vode izhlapi, odteka, in vire, ki obkrožajo plevel; po drugi strani, bolj voda pride možnostmi rastline.

Gardens potrebujejo hranila, seveda, vendar ne potrebujejo stalen, umetni vir njih. Zagon kompost je odličen vir in enostavno narediti z organskimi odpadki hrane. Kaj lahko bolje v podnebju, kot so Texas, pa je kakovost mulčenje. Mulčenje bo ohranila ne le več vlage tal, dramatično zmanjša plevel, in zaščito pred erozijo, ampak bo tudi izolacijo tal proti temperaturnim spremembam. Za Texans, to pomeni, mulčenjem bo, da so tla hladilnik poleti in topel v zmrzali.

Odlična izbira za Texas vrtovih so:

– Basil. Uspeva v milih podnebjih. Upoštevani enoletnica, zraste od enega do dveh metrov, in se uporablja predvsem kot kulinarično zelišče.

– Zaliv. Uspeva v coni 8 (povprečne letne minimalne temperature v 10-20F). Upoštevani zimzeleni grm ali drevo, zraste od šest do dvanajst metrov, in se uporablja predvsem kot kulinarično zelišče.

– Eucalyptus. Uspeva v coni 8. Upoštevani zimzeleno drevo, zraste od pet do tristo metrov, in se uporablja predvsem kot zdravilna rastlina.

– Ginger. Uspeva v coni 9 (povprečne letne minimalne temperature v 20-30F). Upoštevani trajnica, raste od dva do štiri noge, in se uporablja kot kulinarična in zdravilna rastlina.

– Lemon verbana. Uspeva v coni 9. Upoštevani zimzeleni grm, zraste pet do deset metrov, in se uporablja predvsem kot kulinarično zelišče.

– Madagaskar Zimzelen. Uspeva v coni 9. Upoštevani letno, raste v povprečju dveh nogah, in se uporablja kot okrasno.

Glej, to ni tako težko. Oborožen s pravilnim znanjem in zahvalo za podnebju primerne rastline, vrtičkarstva v Teksasu je, če ne bi ravno enostavno, še manj zahtevna od skupnih (mis) percepcija pomeni. Malo vode, malo senco, in nekateri pozoren kalivost bodo poželi veliko nagrad. V nekaj mesecih bo lepo in funkcionalno paleto rastline cvetijo. Da, celo Texans (upreti vzdih) lahko zeliščni vrt.