Uporabe in zdravstvenih koristi Asparagus racemosus Herb

Beluši racemosus, znan kot shatavari ali špargljev je pogosto predpisano zeliščno zdravilo za živahne zdravstvenih težav. Ta rastlina je pripomnil za svoje uravnoteženje hormon, kulinaričnih in afrodizijak lastnosti. Korenike in stebla del rastline se uporabljajo predvsem za pripravo zdravil. Aktivne sestavine prisotne inrhizome del asaparagus racemosus so dobro znani po svojih depurative, diuretik in hypotensiveproperties. Nekateri izmed aktivnih sestavin, prisotnih v shatavari vključujejo alkaloidom, sluz, sistosterol in isoflavons. Te komponente deluje navznoter in krepi celice za zagotavljanje visoke zmogljivosti pri vsakodnevnih aktivnosti. Zaradi neverjetno zdravstvene koristi pokaže v tem zdravilnih zelišč, beluši racemosus je eden izmed najbolj razširjenih predpisanih zeliščnih dodatkov po ayurvedskih zdravstveni delavci.
Izboljšanje zdravja ledvic je glavna funkcija, ki prihajajo po seznamu zdravstvenih koristi shatavari. Kot je po raziskavah, je bilo ugotovljeno, da je tako bogat vir potrebnih vitaminov in mineralov, kot so vitamin C, vitamina A, vitamina B in vitamina E. Asparagus racemosus je priljubljena za izboljšanje splošnega zdravja ledvic. Deluje kot najboljši diuretika in pomaga pri lažje uriniranje. Poleg izboljšanja zdravja ledvic, izboljšanje zdravja srca je še ena prednost uporabe shatavari. To znižuje raven LDL holesterola in ohranja raven holesterola v krvi pod nadzorom. To pa izboljšuje delovanje srca in ohranja oseba zdrava. Izboljšanje delovanja reproduktivnega organa pomembna za zdravje korist shatavari zelišč.
Danes je skupna zdravilo predpisano za tiste ljudi, ki trpijo zaradi neplodnosti in nizek libido težav. Uporaba te afrodizijak zelišč zdravi neredna in preprečuje pred menopavzo simptome. To vzdržuje hormonsko ravnovesje in izboljša količino in kakovost materinega mleka pri doječih materah.
Beluši racemosus je eden izmed najboljših zeliščna zdravila, predpisanih za razstrupljanje. To notranje akte in izpira toksine iz telesnih celic. Soljenje drisko je pomembno koristi za zdravje uživanja špargljev racemosus zelišče. Bolniki, ki trpijo zaradi driske in dyspepsiaare svetujemo, da pije mleko, pridobljeno iz shatavari dosledno za obdobje dveh do treh tednih. Soljenje zavre prizadeta na površini kože je še ena prednost uporabe šparglji racemosus ekstrakt. Da bi dosegli oprostitev zavre, je priporočljivo, da kuhana liste shatavari namočeno v razjasniti masla na prizadetih predelih kože. Stres je pogosto najdemo zdravstveno motnjo v današnjem zaseden načina življenja. Sprostitev nepremičnine obogaten z beluši umiri živčnih celic in preprečuje tveganje za živčne bolezni.
Shatavari je najbolj znan zeliščni zdravilo za izboljšanje trdnosti imunskega sistema. To povečuje notranjo energijo celic in zmanjšuje tveganje za nalezljive bolezni. Sesalni ekstrakta beluši racemosus krepi tudi prebavne zdravje in ščiti uporabnika pred prebavne motnje. Kot na študijah, je bilo ugotovljeno, da je zelo uporaben za zdravljenje bothphysical in čustveno zdravje človeka. Beluši racemosus neguje tkiva ledvic, pljuč in želodca ter izboljša njihovo delovno učinkovitost. Druge zdravstvene koristi uporabe beluši racemosus ekstrakt vključujejo sušenja okužbe grla, preprečevanje dispepsijo, zdravljenje kronične vročino in preprečevanju tumor. Ta rastlina se uporablja v mnogih ayurvedskih zdravil za zdravljenje različnih težav.