Uporabite Naravne Domov revizijah Cure skorbut

Skorbut je bolezen pomanjkljivost, ki je pogosto zamenjamo za paraliza, revmatizem, ali rahitisa.
Pomanjkanje askorbinske kisline ali vitamina C je glavni vzrok, ki vodi do skorbuta. Nezadostno uživanje sveže zelenjave in sadja, pogosto vodi do te bolezni. Prvi znaki skorbuta so splošna oslabelost in izčrpanost. Kakorkoli že njegov nastop je postopen. Če se skorbut ni ustrezno obdelan od prvih znakov lahko postane akutna vodi do krvavitve. Drug vzrok za skorbut je stres.
Ta bolezen je mogoče uspešno zdraviti z naravnimi domača pravna sredstva.
Eden od najbolj učinkovito in koristno sredstvo sestavljeno iz indijske kosmulje, ker t je bogat z vitaminom C. Bodite suho indijska kosmulja prah in to z enako količino sladkorja. Vzemite 1 čajno žličko tega prahu z mlekom vsak dan.
Limone in limete se odlično sredstvo pri številnih boleznih in skorbut, preveč. Imajo veliko premoženje, ki preprečuje skorbut, in ne samo, da ga pozdravi. So bogati z vitaminom C in se šteje živilo z izjemno terapevtski učinek. Stisnite apna ali limone in ga zmešamo sok z vodo in žličko medu. Pijte tega soka 2-3 krat dnevno, dokler ne boste znebili skorbut.
Še en koristen zdravilo za to bolezen je aamchur. Aamchur vključuje svetlopoltih zelene mango sadje. Ti plodovi so brez koščic, narezana na kose, posušijo na soncu in na koncu v prahu. Vzemite 15 gm aamchur vsak dan in relief je takoj čutil. So kot koristno, saj limete in limone, ker je njihova bogata z vitaminom C, preveč.
Krompir, ta skupni zelenjave, je zelo dobra za zdravljenje skorbut. 100 miligramov krompirja lahko najdete do 17 miligramov vitamina C.
Zlatenica Berry je zelo koristno zeliščni zdravljenje za to bolezen. Ti rastlinski listi so znani kot močan anti skorbut in anti-scorbutic. Naredite decoction od 15 gramov suhega zlatenica jagodičja listov kuhanim v 500 ml vode. Zavrite vodo, dokler je še vedno ena tretjina tekočine. Pijte 150-170 ml naenkrat. Prav tako lahko porabijo berry sok, preveč.
Bela lila cvetovi so zelo močno sredstvo. Bodite pest belih lila cvetovi in ​​jih dodajte v 1 liter vrele in toplo vodo. Pokrijte lonec 15 minut. Filter tekočino in piti 2-3 kozarcev na dan. Postopek se ponovi še tri dni zaporedoma.
Metin čaj je drugo učinkovito sredstvo. Vzemite si nekaj listov mete in jih kuhamo v 200 ml vode. Poskusite piti čaj brez dodajanja sladkorja ali medu. Lahko piti 3-4 kozarcev na dan. Naprej tega zdravljenja 2-3 dni.
Manga prašek druga znana sredstva za to bolezen. Lahko uporabite surovo mango v prahu ali pa lahko dodamo pri kuhanju. Pomaranče, zelje, brokoli, paradižnik, sladki krompir in zelena paprika, so super, če se porabi v zmernih količinah.
Zlatenica berry je lahko velik sredstvo. Pripravite decoction iz zlatenica jagodičja listov kuhanim v 500 ml vode. da zavre, dokler tekočina ne ostaja eno tretjino prvotne količine. Vzemite 2-4 ml na dan.