Uživanje Wild Foods: Več Zeliščni priljubljene

posted in: Nerazvrščeno | 0

Divje živila so oblika prehrane zapuščine nam, da uživajo, brezplačno. Uživajte naslednje zelišča, začimbe in divje hrane redno tedenskih menijev in odkrijte, kako zabavno je, da se počutijo zdravi in ​​samozadostna.
Ginger
Ingver mar & rsquo; t nekaj mnoge od nas raste, saj je strogo tropska rastlina, ki potrebuje veliko toploto, sonce in vlago. In čeprav smo včasih lahko odkrili tako zapleten, majhne divje korenine ingverja, so malo daleč in med, in ne nekaj, kar večina zeliščarji spodbujajo z veliko. Ampak na srečo smo imeli srečo, da bi našli okusne goji ingver korenine v skoraj vseh zelenjave na trgu, in to tudi drži. Izjemno vsestranski in uživali v najrazličnejših sveta & rsquo; s top kuhinj, korenina ingverja dodaja toplino, začimb in neverjetno globoko ton na katero koli hrano.
Ingver preselite toplino lastnosti, bi to čudovito zdravilo (ki smo & rsquo; bomo spoznali v članku Holly & rsquo; s Top Ten zdravilnih zelišč), vendar je za naš namen tukaj zdela; ki so kulinarična & ndash; smo & rsquo; bomo razpravljali o tem, kako ga uživati ​​kot hrana in pijač.
Sekanje ingver grobo dodati stirfries ali več tajskih jedi. Naredi močno ingver čaj in uporaba pol čaja in pol vode pri kuhanju riža za Oriental obrok. Kretnjo košček ingverja s fižola, medtem ko & rsquo; ponovno namakanje ali predhodnega kuhanja, saj jim to pomaga pri bolj prebavljiv. Candy ingver rezine, tako da jih rahlo vreli vodi in nato namakanjem v preprostem sladkorni sirup.
Končno, se in uživajte ingverjeve korenine čaj. Najboljše je iz posušenih ingver (z olupke o), je ta čaj je močan, oživljanjem, in vesele. Strma eno čajno žličko posušene sesekljanega ingverja z eno skodelico vrelo vodo za 5-10 minut. Precedimo in dodamo med in / ali limoninega soka (pozimi) ali dodamo med in / ali mete liste (v poletnih mesecih). Bodite pripravljeni biti aktivni, potem ko je pitje!
origano
Ali smo mimo 10 še? Precej verjetno, vendar sem lahko & rsquo; t stop. Obstaja veliko čudovitih užitne rastline, ki so pripravljeni, da se mu sodi in uživala. Grški origano je ena, in to & rsquo; je tako enostavno, da raste vse, kar morate storiti, je vrgel dol nekaj semen na vrtu in Delate padajo; ll se izločite-whacking Delate re poti skozi gosto, bujna, Sredozemlje, dišeče origano obliž.
To zahteva peščena, dobro prepustna tla, da & rsquo; je tudi nekoliko bogat, s polno sonce, vendar pa prenaša senco. Se sliši protislovno? To je preprosto zato, ker origano rada raste v skoraj vsak habitat južno od Arktike in severno od Južne pola.
Culinarily, grški origano (ki se razlikuje od mehiške origano) daje pico, ki pikanten okus Italije in daje testenine omako, ki pizzazz smo vsi pričakujemo od paradižnika. Uporablja sveže, je vseeno lep dodatek posuje na vaših priljubljenih rimskih jedi, vendar pravi okus prihaja po tem, ko so origano listi posušijo. Shranite jih v posodi v neprodušno in uporabo v roku enega leta.
Moram omeniti, vodna kreša preprosto zato, ker je to storil mi uslugo tako pozno pozimi, da so prvo divjo rastlino, da se predstavi za svojo jedilno užitek. Pogosto uživajo vodna kreša, ampak don & rsquo; t menijo, da je eden izmed mojih top deset, ampak očitno želi biti vključeni v ta seznam, tako da sem & rsquo; ll obvezujejo.
Vodna kreša je kreša, član družine gorčice, kar je razlog, zakaj kaže, da je znan oster, mustardy okus. Vse cresses so užitni, vendar se razlikujejo v tem, kako grenki so; nekateri so tako grenka, da je tudi s številnimi boilings in changings-of-voda, pa še vedno ne bo jedel. Toda vodna kreša nam milosti z ostrim tanginess brez veliko grenkobe, in to & rsquo; je pa veselje odrežite novo rast, sprati s polži in polži, in Munch da svetlo ostrine v prvih dneh pomladi. Poglej za vodna kreša, kjer voda stoji na tleh: močvirja, širokih potokov in plitvih ribnikih. To je všeč, da ne le njene noge mokre, kot so bezeg, vendar je njegovo celotno telo mokro.
Uporabite vodna kreša v svežih solatah ali kot Munch pick-me-up čez dan, naravnost iz cedilo ga oprali v.
Red Clover
Rdeča detelja je trajnica najljubši z odraslim in otrokom, popping up njeno sladko glavo na robu vsakega travniki in polja. Čeprav je njegov bratranec bela detelja redko uporablja v kulinarične aplikacijah ali v zahodni zeliščni medicini, je črna detelja (Trifolium pratense) cenjen, deloma zato, ker si resnično okusno tisane, in deloma zato, ker je virtualna medicine omari v sebi.
Če želite uživati ​​v rdečo deteljo & rsquo; s edinstvene talente, spravilu več pesti vrhovih zdela, cvet cvet plus trije mali zeleni listi neposredno pod njimi. Za rahlo sladek tisane ali svetlobe čaj, pivo pest cvetov z 1 skodelico vode za 5-8 minut; sladkanje s pridihom detelje medu po želji. Otroci mi je ta čaj, ker je sladek in rahlo dišeča; odraslih je všeč, ker je pomirjujoča in regenerativno. V resnici je črna detelja šteje za Naizmjeničan ali adaptogene zelišče, kar pomeni, da pomaga, da se telo prilagodi na stres in spremeniti način, kako reagira na zunanje dražljaje.
Pare sveže cvetove v svoje solate in na sveže sadje in vanilijev sladoled. Poskusite namakanjem veliko sveže cvetove v čokoladno omako, da način, kako narediti jagod. Shred cvetovi v kadi čokolade, dodamo mandlje po želji, in razširila na list pergament papirja na vrhu piškotek stanja. Umestiti v hladilnik za eno uro, nato pa prekinil ali rezina v barih ali lubja. Uživajte!
Dandelion
In seveda, zadnje ledene je dejansko na vrhu mojega seznama, enega najlepših in najpomembnejših zelišč lahko omenim, in eden izmed tistih, ki preprosto moram vključujejo s svojimi vzmetnimi obroki. Dandelion repe so nadvse grenko, oster, hrustljava, okusna in svetlo. Nudijo globino okus, da je, po mojem mnenju, se ujema samo z obdelovalnih brokoli Rabe.
Dandelion zelenicah lahko, seveda, se zaužili surovi, kjer si & rsquo; ponovno stoji na vrtu, ali če prideš ven iz avta med cesto in hišo. Seveda si ne & rsquo; t spray vaše dvorišče, tako da če ti & rsquo; sem bil nesrečno obiskovalec iz družinskega psa, bi morali biti v redu, da bi jedli. Zgodnja pomlad regrat repe so bolj grenak kot njihovi jesensko listje (enaka rastlin, drugačen pridelek) in so znane pod skupnim imenom & ldquo; pomladne grenčico & rdquo; ali čistilna sredstva, saj so jetrna in pomagajo jetra opravljanje svojega dela odstranjevanja toksinov in čiščenje ven iz dolgega, počasno zimo. Surove regrat zelenicah zagotoviti železo, toksin odstranili podporo za jetra, in veliko mineralov, da bi jih top izbira za večerjo.
Lahko jih tudi kuhamo. Oni ne & rsquo; t potrebujejo veliko in zdela, samo Peder okoli vročo ponev in jih & rsquo; ponovno pripravljena za posuta s kisom. Ali vrh svoj pizza s sesekljanim regrata zelenice in dodamo kozji sir in česen, ter ne glede na gobe, ki jo imate. To omogoča odlično prehod iz špinače pico in daje pogum, da smo don & rsquo; t pogosto pričakujejo. Prav tako narežemo regratove zelenicah in jih vržejo s testeninami ali omako tik pred serviranjem, tako da so rahlo Uvelo in mehka, vendar ne v celoti kuhan.