Uživanje Wild Foods: Zeliščni priboljške za Sladice in Več

posted in: Nerazvrščeno | 0

Jagode na splošno so visoko na večino ljudi & rsquo; s Most užival Wild Foods sezname, in moja ni nobena izjema. Ampak naj vključujejo Autumn oljk, s svojo družbo, rdečega jagodičja? Ali Beach Plum, s svojo vrhunsko Mauve-vijolično gem? Maline? Robide? Borovnice ali huckleberries? Medtem ko sem preživela neizmerno ur vsako poletje zbirajo te jagode s svojimi otroki, (in jedo jih sveže in surovo z obarvanih roke in usta), moram tu vključi v Top Ten edibles seznam za bezeg. Zakaj? Ker je samo Sploh & rsquo; t dobili veliko pozornosti, da & rsquo; Zato, in to & rsquo; S neverjetno enostaven za žetev in pripraviti v okusno hrano. Moj ljubljeni & ldquo; mentor & rdquo; Trava Euell Gibbons pripomnil, da je več sto tisoč funtov tega jagodičja iti nezaužita vsako poletje in ga preselite true & ndash; redko srečam druge bezeg poznavalce čeprav te lepe male rastejo drevesa obilno okoli močvirja, barja in potokov.
Lep starejši je veliko bolj zdravilo, kot je užitna, tako da bo večji del svoje podatke v členih Top Ten zdravilnih zelišč, vendar bom tu reči, da je njen rastlinski material (listi, cvetovi, jagode, lubje), je obrano z vse spoštovanje za svoje notranje božanstvo ali starejši mati. Legends pretek o Hulda Mutter, ki je v stari evropski folklori, prebival v notranjosti deblo drevesa. Velika pozornost je bila pri spravilu lesa za drva in mnogi kmetje zavrnil, da ga zmanjšati za takšno hlapčevsko namen, namesto da stojijo na starejših drevo najvišji status zemljišča in uporabo svoje izdelke (če sploh) za strogo zdravljenja ali glasbenih namene . Res je, da so majhne votle vejice biti v preprostih flavte, in listje, cvetovi, jagode in lubje so vsi častili po svojih zdravilnih učinkov na dihala, bronhialnih zbornice, imunskega sistema, in za pritožbe kože.
Torej, kako uživati ​​užitne jagode? Najprej se prepričajte, da jih kuhamo. To je pomembno, saj imajo jagode precej uvrstitev vonj o njih in bo povzročila motnje tummies če zaužili surovi. Ampak kuhano & hellip, ki jih dajejo bogat, Zemljani okus in čudovito kombinira z borovnicami. Dodajte jih v svoje recepte za muffine in pite, s pomočjo pol bezgovih jagod in pol borovnice ali huckleberries.
Drug način za uporabo bezgovih jagod je obiranje in jih sveže v steklen kozarec za vlaganje. Spremljajte svoje najljubše prijateljske recept in jih pokrijemo z vodko ali žganja in sladkorja. Dlje so strma, da mellower so postali, in ko napeti bodo navdušili goste s svojo živahno škrlatne barve in sladkega okusa.
Starejši cvetovi so tudi užitni in se navadno pripravimo kot cmoki. Ulovi celoten cvet glavo iz stebel in ga pomočimo v pripravljeno skledo testo. Fry hitro za visoko vročino in ponudimo s svetlobo medu ali sladko-in-kislo omako.
Roses
Ko večina ljudi misli vrtnic, ki jih predstavljate, William Shakespeare, ali vrt v polnem razcvetu, ali Valentine & rsquo; s Day. Malo ljudi dejansko misli jedo vrtnic, vendar priznam, da sem jaz eden od te množice, ki ne. Na voljo sta dve deli vrtnice, ki se lahko štejejo za vrhunsko edibles: boki (to je zrelo sadje, ki tvori potem, ko je cvet padel) in cvetni listi.
Boki so veliko vitamina C in kot taka dragocen prispevek k zimsko shrambo. Da preprost čaj (esence) od bokov, ali sirupa, in se ga na čajno žličko kot zdravilo. Okus je močno kisle, vendar se lahko ukrotili z malo sladkorja ali medu.
In cvetni listi? Potresemo sveža, lahka vrtnice na vrhu poletni zeleno solato, ali na vrhu svežega sadja ali celo sladoled. To & rsquo; prav tako je enostavno njih sladkarije, ki jih skrbno potapljanjem v sladkorni sirup (ali čopičem sirup na cvetnih listov s čopičem) in jim omogoča, da se posuši na zaslon. Vrtnice pomaga zdraviti srce zdela; čustveno & ndash; tako da jih jedo kot je sladko zdravljenje zagotovo na cilj za to, kar mati narava namenjena za te čudovite rastline.