V Nakshatras: 27 Lunar Dvorci vedske astrologije

V Nakshatras
Predstavljajte si, če hočete, da ste stara, živi v plemenu brez elektrike, ali uro ali katerokoli udobje sodobnosti. Luna bi bila najbolj vidna in praktičen način povedati časa, ker na njegovo gibanje in različne videz vsak dan. Vsak večer je v novem mestu in z novo državo (upada, voskanje, novo, polno) in po 27 ali 28 dni, da se vrne v prvotni položaj. Zdaj, ko si domišljam, da ste eden od teh prednikov, in položaj Lune pove dni, od dneva, ko preselite dogodkov, ki je videti v nebo in v zvezi z Luno preselite položaju, upoštevajte, kaj se je zgodilo tistega dne , kakšne dejavnosti in ali so bili plodni ali neuspeh in kakšna čustva prišla v poštev med vaš plemena in potem bi opazili Moon & rsquo; s položaja in da bi postalo jasno, da vam, da je vzorec, ki so. Vzorec je, da, ko je Luna v določenih položajih v noč & rsquo; s nebo, so posebne situacije s katerimi se srečujejo in ti primeri so takoj vidni vsem.
So ljudje na zemlji, nato pa se je začela zavedati, da so bogovi razkrivajo svoje like z Lune. Ko je Luna v določenih Nakshatras da je bolje opraviti poroke, poslov, zdravljenja, nabiranje, in tako naprej. V Nakshatras bi dejansko podpirajo ali ovirajo te dejavnosti. Kompleksna mitološki sistem začel zgrajena okoli Nakshatras. In to ni samo v Indiji, čeprav je Indija najbolj popolno in neprekinjen sistem. Na Kitajskem so Nakshatras imenujemo dvorce. V arabskem astrologije, se imenujejo hiše. Tudi na Zahodu, so Nakshatras pogosto uporablja in so povezane z magijo. Giordano Bruno je bil zadnji človek razvije zapleten sistem usposabljanja um po Nakshatras in drekkanas času renesanse. Bil je zgorel na grmadi za herezije v 1600. Ker je katoliška cerkev želel popoln nadzor nad srcih in glavah njegovih predmetov in ker so Nakshatras lunar temeljijo in so povezane z magijo in noč, je to domišljavo domnevati, da bi imela Cerkev nič od tega? Poznavanje Nakshatras je pozneje izgubil na Zahodu, vendar so še vedno neprekinjeno uspevajo v Indiji do danes.
V Nakshatras 27 ozvezdij na nebu merjenje 13 stopinj po 20 minut. To je najstarejši od zodiacs, navedenih v besedilih dolgo pred omembo Rasis.
Nakshatras in rasti:
Mitološko so Nakshatras predstavljajo žene Lune. Žene so & ldquo; shakti & rdquo; ali moč Lune. Ko je Luna vozijo nekatere Nakshatras, bodo značilnosti te posebne Nakshatra manifestira na svetu. To Nakshatra preselite se s shakti mogoče učinkovito uporabiti. To je razlog, zakaj so Nakshatras tako pomembna v Muhurta (elekcijska astrologija). Nekateri Nakshatras bo omogočila rast nove zakonske zveze ali rast uspešno poslovanje ali razvoj uspešnega zdravljenja. Kot opomba, na Zahodu, so Nakshatras uporabljajo za opravljanje uroke in tudi za začetek določene podvige, podobno kot se uporabljajo v Indiji danes. Cerkev vključila Nakshatras s čarovništvom, zato je poznavanje in njihova uporaba izgubili. Človekovo preselite natalna Luna v Nakshatra jim bo dalo posebno moč, da bo lahko rodila situacije, stališč in okoliščin. The Moon, pri čemer um in zavest, je zelo pomembno pri določanju odnos in splošne značilnosti osebe, kakor tudi njihovo moč in slabosti.
Sonce kot Atme, Luno kot jiva:
Sonce je duša, njegova svetloba je self-ovekovečene. Brez nje ne bi bilo življenja. Luna je na soncu preselite svetlobe in voske in izginja; raste svetla in raste dim. Luna, zato predstavlja individualno zavest, jiva, ki odraža Atma v objavljenem mest. Ker je individualnost določena z umom, ne pozabite, da ne bi bilo individualnost, Luna vlada um. Bogovi predsedujoče v vsakem Nakshatra in njihovih mitov bo splošno temo za življenje posameznika.
Podlaga Nad in podlaga nadaljevanju:
Zgoraj Osnova je, kaj je v mislih božanstvo Nakshatra ko razmišljam o življenju na zemlji. Spodaj Osnova je naravna posledica, ali kako to miselnost se kaže, ko živi na zemlji. To ni tisto, kar je zavestno v mislih osebe, da je naravna nagnjenost in kaj raste iz te naravne predispozicije.
Shakti:
Shakti je moč neločljivo povezana z Nakshatra in moč v mislih posameznika. Ta moč je prirojena in ne potrebuje zavestno interferenco ali volje. To je tako prirojena kot barva ene & rsquo; s oči, tudi če je materni ne zaveda.
V Nakshatras
Ashwini
& Ldquo; Lastništvo konji & rdquo;
0-13 & deg; 20 Aries
Božanstva: Ashwini Kumaras
Simbol: Konj preselite glava
Shakti: moč hitro doseči stvari (shidhra vyapani shakti)
Osnova Zgoraj: bitja, ki se ne zaceli
Podlaga Spodaj: zdravilne terapije
Rezultat: svoboda pred boleznijo
Ashwini Domačini so hitro in lahko potujejo pri visokih hitrostih. So naravni zdravilci in da je v njihovi prisotnosti v pomirja. So dobri poslušalci in bo odlično terapevti in psihologi. To je žival Nakshatra tako da je afiniteta za živali, zlasti konj. Imajo tudi afiniteto za vozila. Ashwini ljudje ponavadi doseže vzvišeni višine v izbranem poklicu, vendar ne, čeprav ambicija. Drugi prepoznati njihove učinkovite načine in naravno pomirjujočo prisotnost in se premikajo gor zaradi teh lastnosti. Roy Rogers, kavbojski igralec, ki ima svoj porodom Moon tukaj in je bil izrazit v več kot sto filmih s svojim Palamino in nemški ovčar. Peter Fonda, vodilni v & ldquo; Easy Rider & rdquo ;, je tudi Ashwini rodu. Helikopter je bil njegov metal žrebec ga hitro izvajanje po vsej ZDA.
Bharani
& Ldquo; Če želite imeti & rdquo;
13 & deg; 20 – 26 & DEG; 40 Aries
Božanstvo: Yama, bog smrti
Simbol: vagina
Shakti: moč, da se stvari stran (apabharani shakti)
Osnova Zgoraj: odstranitev življenja iz telesa
Osnova Spodaj: nosi dušo na področje prednikov
Rezultat: Selitev na drugi svet
Bharani ljudje so obsedeni s smrtjo in / ali transformacijo. Njihova moč je pri sprejemanju stvari proč. Dokler so stvari odvzemamo negativen ali kontraproduktivno, potem Bharani oseba deluje v skladu z vesoljem. Na primer, če ima možganski tumor, Bharani kirurg bo dejansko lahko ga odnese. je treba odvzeti smeti. Psihološko potrebujejo negativen odnos in samouničujoče navade je treba odvzeti tako da lahko oseba, ki se poboljšali. Vagina, kot simbol Bharani, jemlje seme za proizvodnjo drugo življenje, jemlje temeljno bistvo enega je ustvarjanje drugega. Prav tako RIP plod oddaljeno od kontemplativno, mirno maternico ozračja in ga potiska v hrupnem svetu. Kot opomba, je imel Jim Morrison svoj Moon v Bharani. Ste videli film, & ldquo; The Doors & rdquo ;? Skozi celoten film, ki je govoril o in je bil obseden s temo smrti. Veliko njegovih pesmi je bilo o smrti.
Krittika
& Ldquo; Razor / rezalnik & rdquo;
26 & DEG; 40 oven – 10 & DEG; 00 Taurus
Božanstvo: Agni, bog ognja
Simbol: britvico ali ostrim rezilom
Shakti: Za zapisovanje
Osnova Zgoraj: Heat
Osnova Spodaj: svetlo
Rezultat: Burning in čiščenje
Krittika je tudi transformacijsko Nakshatra. Ogenj je najbolj čistilna snov znano. Krittika ljudje so ognjevito, pogumni in sposobni odrezati nepotrebne za dosego svojih ciljev. Frida Kahlo je imela svojega Moon v Krittika in njena umetnost je napolnjena s podobami cut mesa in celo avtoportreta rezanje svojo lase. Obstajajo miti, povezani z Agni, bog ognja, ki govorijo o visoki spolne strasti in prepovedanih zadev z drugimi poročenimi posamezniki, upoštevajte, da Katherine Hepburn & rsquo; je s Luna tudi pod oblastjo Krittika in njen 25 let afero s poročenim Spencer Tracy je komaj skrivnost.
Rohini
& Ldquo; Naraščajoča & rdquo; ali & ldquo; rdeči & rdquo;
10 & deg; 00 – 23 & DEG; 20 Taurus
Božanstvo: Prajapati, gospodar stvarstva
Simbol: an ox košarico
Shakti: rast
Osnova Zgoraj: rastline
Osnova Spodaj: voda
Rezultat: ustvarjanje
Rohini je mehka, nežna Nakshatra. To je bila najljubša žena of the Moon. Božanstvo, Prajapati je ustvarjalno božanstvo, predseduje gledališke umetnosti, plesa in glasbe in vseh rasti. Rohini, kot najljubšo ženo Luni, je bil zelo nadarjen v teh umetnosti, kot tudi visoko usposobljeni za izdelavo ljubezen. V vedske mit, Luna ostala z Rohini v škodo drugih njegovih žena zaradi njene lepote milosti in čar. Oče od neveste, Daksha, preklet Luno, tako da zdaj je voski in pojema, ko je obiskal vse svoje žene. Rohini ljudje čudovite plesalce, Fred Astaire ima svoj porodom Moon tukaj. Rohini ljudje se ukvarjajo z rastjo, upoštevajte, da Sigmund Freud, raziskovalno delo v rastočem mislih posameznika iz Najranije otroštvo, skozi toddler let, vrtel celotno tezo okoli kako zaznavnih um raste v psihologiji.
Mrigashira
& Ldquo; jelen & rsquo; glava & rdquo; & Ldquo; lov & rdquo;
23-°, 20 Bik – 6-°; 40 Gemini
Božanstvo: Soma, bog nesmrtnosti
Simbol: jelena preselite glava
Shakti: moč, da bi izpolnitev
Osnova Zgoraj: razširiti
Osnova Spodaj: tkanje
Rezultat: Making svet prijetna
Mrigashira posamezniki iskati v oblikovanju za sitosti in ponavadi jo našli. Zajemajo se v ustvarjanju, tkanje vzorec karme, vendar te želje morajo biti izpolnjeni, so benigne in motivacija za njih je, da uživajo v ustvarjanju. Mrigashira posamezniki so očarljivi, spremenljive, plašen in impulzivna. Radi lov za predmete svojih želja. Postavitev hiša Lune, kakor tudi vsi planeti konjunkcija lune v Mrigashira bo dala namige o tem, kaj je materni lov. Mrigashira je žival Nakshatra, tako da je naravno ljubezen do živali in narave, razen če so planeti resno zbolijo tukaj. Prav tako, kot opomba, Mrigashira ljudje imajo pogosto velike, lepe, DOE, kot oči. Primer je Brooke Shields in Goldie Hawn, ki imajo tako svoje lune v tem asterizem.
Ardra
& Ldquo; vlažen eno & rdquo;
6 & deg; 40 – 20 & DEG; 00 Gemini
Božanstvo: Rudra, nevihta bog
Simbol: teardrop
Shakti: moč truda
Osnova Zgoraj: za lov ali iskanje
Osnova Spodaj: doseči cilj
Rezultat: dosežek
Rudra, bog Ardra, je oblika Shiva. Shiva je zelo nekonvencionalen in heretično v svoja dejanja in stališča, tako Ardra ljudje so nagnjeni k biti enak način. Simbol je solza, zato je visoka čustva, povezana s tem asterizem. Pogosto se Ardra posamezniki stopile solze v oči, in ker Shiva je bog uničenja in trpljenja, pogosto se bo Ardra ljudi trpi za to, kar hočejo, in da bi dosegli svoje cilje. Da bi dosegli cilj, da se trpljenje in uničenje neke vrste na poti. Ardra preselite planetni vladar je Rahu, ki prikazuje obsedeno, močno željo naravo. Ardra domačini lahko svoje cilje svoje obsesije, ki daje močan zagon za uspeh, če pa nimajo ugodno in zdravo cilj, lahko pade v odvisnosti. Janis Joplin in Farrah Fawcett so njihovi natalna lune postavi tukaj. Žalostna zgodba o Janis Joplin preselite odvisnosti jo uničuje, potem ko je dosegla velik uspeh, je dobro znano. Farrah Fawcett je tudi beseda v gospodinjstvu v poznih 70 & rsquo; s je pa nekaj zasvojenost težave v zadnjem času.
Punarvasu
& Ldquo; vrnitev k dobroti in svetlobe & rdquo;
20 & deg; 00 Gemini – 3 & DEG; 20 rakom
Božanstvo: Aditi, mati bogov
Simbol: tul puščic
Shakti: moč bogastva ali snovi
Osnova Zgoraj: veter, zrak
Osnova Spodaj: vlažnosti, dež
Rezultat: proizvodnjo zelišča in drevesa
Aditi, mati boginja, je izven obliko in brezmejna. Ona je boginja prostora in prav tako na zemlji. Tako kot boginje, Punarvasu ljudje radi svobodo in širitev. Imata naravno sposobnost, da ustvarite bogastvo in blaginjo. Imajo veliko sredstev, iz katerega črpajo, ki ga je tul puščic zastopa. Radi za shranjevanje in obdržati svoje stvaritve in energijo namesto da bi jo porabi. Imajo močan občutek podlagi in za prav in narobe. Sposobnost za oživitev propadajoče zakonske zveze ali kariero, ali pa ponovno samospoštovanje, blaginje ali dohodek je naravni talent med temi domačini. Oseba lahko postane preveč zaljubljen materiala dobro počutje in ga uporabljajo za sebičnih razlogov, vendar se vedno vrne k uravnoteženemu, pravi poti. Rehabilitacija je ključna beseda tukaj. David Hasselhoff ima svoj Moon tukaj in je bila skozi mnoge sanacij zaradi težav, povezanih z alkoholom in tudi on ve, da so njegova dejanja samouničujoče in išče pomoč, da se obnovi.
Pushya
& Ldquo; hranljiva & rdquo; & Ldquo; cvet & rdquo;
3 & deg; 20 – 16 & DEG; 40 rakom
Božanstvo: Brihaspati, učitelj dev (božanska bitja, bogovi)
Simbol: vime na krave
Shakti: moč ustvariti duhovno energijo
Osnova Zgoraj: žrtveno čaščenja
Podlaga Spodaj: častilec
Rezultat: ima duhovno znanje in energijo
Brihaspati kot gospodar Pushya pravil znanja in Pushya domačini ponavadi strokovnjaki na svojem področju in zelo dobro. Bodo neguje vse, kar jim pride v stik z in da raste in uspevajo. Kot rezultat, to Nakshatra ima sloves najbolj Ugoden Nakshatra. Luck seveda prihaja po poti Pushya osebe. Blaginjo in bogastvo so tudi lastnosti, ki se zdi, da blagoslovi življenje native Pushya. Učenje in duševno energijo z omejenimi možnostmi, ki jih ta Nakshatra. Clint Eastwood, Joe Montana in Gloria Steinem imajo vse svoje Natal lune v Pushya. Vse tri od teh posameznikov so zelo izkušnje in srečo na svojih področjih.
Ashlesha
& Ldquo; entwiner & rdquo; & Ldquo; dobrohotnež & rdquo;
16 & deg; 40 – 30 & DEG; 00 rakom
Božanstvo: Sarpas, poboženi kače
Simbol: zavit kača
Shakti: moč povzročitve s strupom
Podlaga Zgoraj: pristop kače
Osnova Spodaj: agitacija ali tresenje
Rezultat: uničenje žrtve
Ashlesha domačini entwine ali sprejemajo to, kar želijo. Imajo hipnotično, čutno, valovito kakovost, ki lahko metaforično ohromila predmet njihovega pogleda. Strup jih povzročijo mogoče uničiti ali ambrosial nektar, ki bo prinesla iluzijah v prejemniku. Nimajo magnetne, karizmatičnih lastnosti, da bi vladala množic, običajno njihova hipnotični pooblastila najbolje delujejo na ena proti ena osnovi. Kače so reprezentativni za kundalini energije, da ima ta asterizem intenzivno mistično moč. V sarpas naseljujejo podzemlje, tako da Ashlesha domači bo očarala skrite, okultnih, globoko psiholoških področjih življenja. Prav tako so podobna kače, kot so občasno levijo in iti skozi veliko sprememb v življenju. Primeri Ashlesha domačini so Marilyn Manson, kjer je fascinacija s temno plat življenja precej očitna. Barbara Streisand je tudi materni z Ashlesha luno. Ugotovljeno je bilo govorice, da se je precej težko delati in ona je prav tako šel skozi številne transformacije v svoji dolgi in uspešni karieri. Kot vreden note, Ashlesha pravila nohte; ona ima to v izobilju in so svetovno znani.
Magha
& Ldquo; veliki eden & rdquo;
0-13 & deg; 20 Leo
Božanstvo: The pitriji, poboženi predniki
Simbol: prestol soba, kraljevski sodišče
Shakti: moč, da zapustijo telo
Osnova Zgoraj: žalovanje
Osnova Spodaj: zapusti telo
Rezultat: smrt
To Nakshatra je zelo usojeno Nakshatra. Ti domačini so zelo potisnjeni s tem, kar so njihovi predniki storili in želje svojih prednikov. Ta Nakshatra ima izhodišča zgoraj, žalovanja, ki predvsem je zavest v zavesti, da je treba stvari izpustil in preselil preteklost. Obstaja več faz v življenju, da bo oseba, ki se gibljejo skozi veliko ljudi in situacije, ki jih bodo morali izpustiti. V mitologiji tega Nakshatra je pitriji živijo na Luni, kar pomeni, da so predniki povezani z našo genetsko make-up in vodenje usodo zaradi povezave z zavestjo. Zaradi povezave z & ldquo v; prestol sobi & rdquo; in Royal Court, Magha domačini pogosto pridobiti visoko stopnjo uspeha in slave v življenju. Winston Churchill in Joseph Stalin imajo porodom Moon v tem asterizem.
Purva Phalguni
& Ldquo; nekdanji rdeča & rdquo;
13 & deg; 20 – 26 & DEG; 40 Lev
Božanstvo: Bhaga, bog bogastva, zlasti podedoval bogastvo
Simbol: noge posteljico
Shakti: moč, da razmnožujejo
Podlaga Zgoraj: žena, ženska partner
Podlaga Spodaj: moža, moški partner
Rezultat: oblikovanje živega bitja
Vse Purva Nakshatras ukvarjajo z ogromno ustvarjalnih in konceptualnih pooblastil. V Uttara Nakshatras so naravno nadaljevanje, saj se ideje in koncepte v otipljive rezultate. Purva Phalguni je zelo ustvarjalno Nakshatra z mnogimi umetniki in glasbeniki kot njeni domačini. Da je nagnjenost k biti preveč čutno in očara s spolnostjo. Ti domačini se zdi, da ustvari nekaj vrednosti, medtem ko v partnerstvu, ne nujno romantično partnerstvo. Ko so ustvarili sami, je najbolj pogosto neuravnotežen. Obstaja velika žeja za neposredne izkušnje in potrebe po konceptov priznane. V enem trenutku je najbolj znana ženska na svetu, Madonna, njen porodom Moon tukaj. Madonna preselite fascinacija z seksualnosti in umetniških talentov so dobro znani. Večino svojega dokumentirano življenja, ona je bila polovica partnerstva.
Uttara Phalguni
& Ldquo; ta rdeča & rdquo;
26 & deg; 40 Leo – 10 & deg; 00 Devica
Božanstvo: Aryaman, bog viteštva in pogodb
Simbol: postelja ali otroška posteljica
Shakti: moč bogastva in kopičenja prek partnerstva
Po prej: bogastvo, pridobljene v eni preselite družina
Podlagi spodaj: bogastvo, pridobljene prek partnerja ali partnerja preselite družina
Rezultat: kopičenje bogastva
Uttara Phalguni je asterizem ki bo koncepte in ideje iz prejšnjega Nakshatra in jih spremenili v otipljive rezultate. To je bogastvo Nakshatra in domači lahko velike koristi od bogastva njegove družine in premoženje partnerja, če je Luna unafflicted tukaj. To ne pomeni nujno, da je materni & rsquo; je družina bogata ali pa, da je partner bogati, vendar so avtohtone koristi od teh poti bogastva. Tako kot božanstvo, Aryaman ki gospodov nad pravilnim ravnanjem po socialnih navad in pravilno obnašanje, ti domačini se ukvarjajo s temi pojmi, kot dobro. To je tudi Nakshatra čemer se partnerstva z omejenimi možnostmi in vse ustvaril v sodelovanju bo uspevajo in prinašajo bogastvo. Primeri tega bogastva s pomočjo partnerstva je mogoče videti skozi domačini Barbara Bach, žena Ringo Starr in Eva Braun, je chere amie Hitlerja.
Hasta
& Ldquo; roka & rdquo;
10 & deg; 00 – 23 & DEG; 20 Devica
Božanstvo: Savitar sonce, oživlja
Simbol: roko ali pest
Shakti: moč pridobiti našo željo in ga postavite v naše roke
Osnova Zgoraj: išče dobiček
Osnova Spodaj: pridobivanje želja
Rezultat: pridobitve želje in jih v enem preselite roko
Hasta domačini lahko pridobijo predmete želje v svoji zavesti. Če je njihova Moon zbolijo, bodo zmedeni o tem, kaj hočejo. Simbol je z roko, tako da ti domačini so seveda spretno in visoko usposobljeni. Božanstvo, Savitar, vlada nad nadzorom uma, ki daje večjo ozaveščenost in potrebnega prizadevanja za pridobitev tega, kar si želimo. Od božanskega navdiha, bodo ti domačini praviloma nesebično ustvarjajo z rokami. Orville Wright ima svoj porodom Moon tukaj. Savitar vlada tudi mantre in božje besede, tako da Hasta materni bo imel dobre zmogljivosti za pisanje in govorjenje. Sylvia Plath, tragična, ampak neverjetno nadarjen pesnik, je imel njen porodom Moon tudi tukaj. Njen Moon pa je zelo šibka in v 8. hiši, zato so bile njene pesmi o smrti in preoblikovanja psihe.
Chitra
& Ldquo, svetla in rdquo; & Ldquo; znameniti & rdquo;
23 & deg; 20 Devica – 6 & DEG; 40 Tehtnica
Božanstvo: Tvashtar ali Vishvakarma, nebesni arhitekt
Simbol: svetel biser
Shakti: moč, da se kopičijo zaslug
Osnova Zgoraj: prava
Osnova Spodaj: resnica
Rezultat: dobiček čast v enem preselite delo
Chitra domačini imajo najsvetlejšo zvezdo na ekliptike, Špica, svetleče svoje ozvezdje, zato njihovo ime, & ldquo; svetlosti & rdquo ;. Radi, da zasije, kaj počnejo, in to z določeno voh in magnetizem. Prav tako všeč, da se v celoti odgovoren za svoje stvaritve kot božanstvo, Vishvakarma je božanski arhitekt. Chitra domačini poskušali po svojih najboljših močeh, v vsem, kar počnejo, in so zelo motivirani, da sledijo svojo resnico. So svetle, karizmatični in ponavadi močan. Če je Luna močno prizadela, kar menijo, da se resnica lahko zelo zvit, vendar pa bodo še vedno motivirani, da sledijo svoje osebne poti. To je globoko duhovno Nakshatra. Ti domačini bodo imeli prebliske navdiha in bodo želeli postati samo-realiziran. Pravični dejavnost bo imelo za posledico kopičenje zaslug, Shakti v Chitra. Sylvester Stallone, Ted Turner in obe George grmovje imajo svoje lune v Chitra.
Swati
& Ldquo; neodvisni eden & rdquo;
6 & deg; 40 – 20 & DEG; 00 Tehtnica
Božanstvo: Vayu, deified veter
Simbol: mlada kaljenja ziblje v vetru
Shakti: moč razleteli kot veter
Osnova Zgoraj: gibanja v različnih smereh
Osnova Spodaj: spreminja obliko
Rezultat: transformacija
Veter pomeni spremembo. Razmislek o pregovor, & ldquo; veter sprememb & rdquo ;. Swati domačini nekaj vzeti in ga preoblikovati. Njihova življenja so značilni veliko gibanja in spremembe. Uspevajo na to in dolgčas, ko so stvari stagnira. Ti domačini imajo pionirski duh in so zelo samostojni. Ker je njihova shakti je razpršijo kot veter, bodo pustolovski in nemiren in radi potujejo. Veter ureja govora in komunikativne fakultete, glasilke, tako da bodo ti materni imajo naravne talente v govor in petje. Vayu, božanstvo tega Nakshatra, je tudi gospodar nebesnih glasbenikov, tako da ti domačini pogosto radi glasbo ali imajo talent na tem področju. Charles Chaplin, Miles Davis, trobenta igralec, ki je piha zrak na prvem mestu, in Johnny Cash imajo svoje lune v tem asterizem.
Vishakha
& Ldquo; viličast eno & rdquo;
20 & deg; 00 Libra – 3 & deg; 20 Škorpijon
Božanstva: Indra, dve bogovi strele in ognja
Simbol: leaf vdelanimi svečanega prehod
Shakti: moč doseči več in različne cilje
Osnova Zgoraj: gojiti
Podlaga Spodaj: letina
Rezultat: plodovi letine
Vishakha, kot Jupiter odločilo Nakshatra, ki je povezan z božanskim duhom. Ti domačini treba opredeliti duhovnost zase ali za neke vrste dharmic (namensko) poti, je treba vzpostaviti voditi svoje življenje. Ti domačini so tudi načrtovalci, da ne deluje impulzivno. Inherentna narava gojenje in izkoriščanje pridelek je potreben čas, tako da ti domačini so zelo potrpežljiv in vztrajen. So večplasten in ima veliko talentov. Pogosto bodo dobri kmetje in vrtnarji. Vishakha domačini bodo gojili svoje zamisli in kreacije, dokler ne doseže popolnost. Božanstva so tisti strele in požara, zato so zato zelo intenzivno in pogosto se spregleda drugim v njihovem prizadevanju za njihove želje. Jimmy Carter, ki je bil nekoč kmet in Jules Verne, ki je bil tudi pisatelj znanstvene fantastike in političarka, kjer imata oba svoje domovine lune tukaj.
Anuradha
& Ldquo; dodatna Radha & rdquo;
3 & deg; 20 – 16 & DEG; 40 Škorpijon
Božanstvo: Mitra, bog prijateljstvo, gospodar sočutja
Simbol: lotus, obokom
Shakti: moč čaščenja
Osnova Zgoraj: povzpeti
Osnova Spodaj: spuščati
Rezultat: Honor in številčnost
Domačini z Anuradha kot njihovi Nakshatra imajo zelo nesrečno pot v zvezi s prijatelji. Res so dobri prijatelji naravno usojeno, ker se običajno dajejo nam pomaga, če je potrebno, in prihodov v karieri, financah itd Anuradha so vladali tudi Saturn, planet usode. Ti domačini ponavadi traja dlje kot običajno, da dosežejo svoje cilje, in da morajo iti skozi mnoge nadloge v zgodnjem življenju, preden so lahko prišli na svoj račun, ki ga je lotus zastopa. Časti in zvestobe igrajo pomembno vlogo v njihovem življenju. Pogosto so zelo predani nekaj, zato je njihova shakti kot moč čaščenja. Čaščenje ni nujno, da je nekaj duhovnega, je lahko koncept, kariera, oseba. Bog Mitra, prezira nasilja in sporov, tako da ti domačini ponavadi ne marajo strastne soočenja. To je ciljno usmerjen Nakshatra in ti domačini dosegli svoje cilje s pomočjo povezav jih vzdržujejo z drugimi. Bob Geldof, pobudnik za LiveAid koncertov in Francis Ford Coppola imajo Anuradha njihove lune & rsquo; Nakshatra.
Jyeshtha
& Ldquo; najstarejši & rdquo;
16 & deg; 40 – 30 & DEG; 00 Škorpijon
Božanstvo: Indra, kralj bogov, gospod neviht
Simbol: uhan, talisman
Shakti: moč narašča in vladaj
Osnova Zgoraj: napad
Osnova Spodaj: za obrambo
Rezultat: Da bi dobili prevlado med bogovi
Jyeshtha, kot vse Nakshatras vlada Merkurja, se ukvarja z oprijemljivimi rezultati. Kot najstarejši in Indra kot božanstvo, ti ljudje so ostre borci in ljubezen izziv. So zelo močni ljudje in imajo sposobnost, da se dvigne nad okoliščinah in postal junak. Te so ponavadi videti življenje kot boj. Ker Jyeshtha pomeni najstarejši, ti ljudje imajo pogosto položaje dobe in avtoriteto. Obstaja zelo močna spolna moč v tem Nakshatra in te domačini imajo odločno vpliva na ljudi in so lahko nagnjeni k prešuštvu in prepovedanih spolnimi odnosi. Njihova spolna želja, lahko povzroči, da poiščejo izpolnjevanje zunaj njihovih primarnih odnosov. Jyeshtha oseba ne more biti dol. Ti bodo vedno dvignila še za življenje & rsquo; s izzive. Tiger Woods, Oprah Winfrey in Aleksander Veliki je nekaj primerov Jyeshtha domačini
Mula
& Ldquo; koren & rdquo;
0-13 & deg; 20 Strelec
Božanstvo: Nirriti, boginja bede
Simbol: zvezan kup roots, leva & rsquo; rep
Shakti: moč uničiti ali poškodbe
Osnova Zgoraj: prekiniti
Osnova Spodaj: zdrobiti
Rezultat: uničenje
Mula ljudje radi, da se stvari narazen, dobesedno uniči jih, preden jih ustvarjajo ničesar. Mula domačini so osredotočeni na pridobivanje do korena konceptno, položaja ali stvar, tako da se mora neizogibno uniči večino stvari, da se v svojem bistvu. Mula je konstelacija na sredini Rimske ceste, tako da ti domačini postali intenzivno zanima predmet študija in prodrejo v jedro karkoli že je, da so se osredotočili na. Radi bi odkrili skrivno znanje. Zaradi naravno težavnih vidikov tega Nakshatra, mula domačini se pojavlja tudi izreči izgubo in razočaranje na nekaj časa v svojem življenju. Ker se to dogaja, bo Nirriti dal zdravilno Salve tistim v stiski. Je tudi zaščitnik tistih ljudi, ki so psihično in fizično onemogočil Mula oseba bo soočiti strah in bo pobegnil. Mula oseba ima notranji bojevnik, da se lahko sooči ničesar. Odlični mula ljudje so Henri Matisse in Krishnamurti.
Purva Ashadha
& Ldquo; nekdanji nepremagan & rdquo;
13 & deg; 20 – 26 & DEG; 40 Strelec
Božanstvo: Apas, boginja voda
Simbol: košara uporablja za ločevanje zrnja od lupina
Shakti: moč poživlja in energijo
Osnova Zgoraj: moč
Osnova Spodaj: povezava
Rezultat: pridobiti morje ob želi za to
Purva Nakshatras, kot smo že omenili, se ukvarjajo s koncepti in ideje. Purva Ashadha preselite božanstvo, Apas, je boginja voda. V tem kontekstu pomeni vode, kot teče. Purva Ashadha ljudje so poživljajoče in navdihujoča. Radi se počutijo povezani. Voda je tisto, kar nas krepi v telesu. Ko smo dehidrirani čutimo de-polni energije in uninvigorated; tekoče vode sredstva to. Ti ljudje imajo velik lesk in karizmo. Uporabljajo svojo naravno moč združiti ljudi za vzrok. Ali ni presenetljivo, da je Hitler to Nakshatra kot njegov Moon & rsquo; s asterizem. Ker je & ldquo; nekdanji nepremagan & rdquo ;, ti ljudje ponavadi hitro uspeh in uspeh in zmago. To je tudi zelo ustvarjalno Nakshatra z veliko spolno potenco, tako da privabljajo romantične partnerje in prijatelje, ki bi jim pomagali osvojiti svoje cilje. Drugi pomembnih ljudi s to Nakshatra so Johnny Depp, Ernest Hemingway in Cher.
Uttara Ashadha
& Ldquo; slednji nepremagan & rdquo;
26 & deg; 40 Strelec – 10 & deg; 00 Kozorog
Božanstvo: The Ten Vishvadevas, univerzalni bogovi
Simbol: slon preselite okel
Shakti: pooblastilo za izdajo nespremenljiva zmago
Osnova Zgoraj: moči za zmago
Podlaga Spodaj: prostora, da lahko zmaga
Rezultat: postane zmagovalec, ki nikoli ne more izgubiti
Uttara Ashadha pomeni tudi zmago. Ker pa je to & ldquo; slednji nepremagan & rdquo ;, ti ljudje za uspeh kasneje in imajo več potrpljenja in vztrajnosti. Ker je Uttara, je bolj ukvarjajo z oprijemljivimi rezultati od idej in konceptov. Mnogi od teh ljudi se na neverjetnih nasprotju, ampak se lahko za uspeh v vsakem primeru. George Washington in Abraham Lincoln imajo lune tukaj. Uttara Ashadha ljudje imajo intenzivno željo, za katero se vrže svojo močno voljo, da doseže zmago, da obstane. Imajo vodstvene sposobnosti in naravno diplomacijo.
Shravana
& Ldquo; uho & rdquo;
10 & deg; 00 – 23 & DEG; 20 Kozorog
Božanstvo: Višnu je Pervader
Simbol: tri stopinje
Shakti: moč povezati
Osnova Zgoraj: iskanje
Osnova Spodaj: poti
Rezultat: povezava vseh stvari
Kot & ldquo; uho & rdquo; je predstavnik Shravana, sluh postane zelo pomembno za to Nakshatra. Zaslišanje postane to, kar mislimo. Ti domačini želite povezati stvari in ljudi, kaj so slišali postane sredstvo za povezavo. Kaj slišijo odloči svojo pot. Saj poznate pregovor, & ldquo; To se sliši dobro, & rdquo ;. Ta določa našo odločitev, ko nekaj zveni bolje kot kaj drugega. Ti domačini, ko je po po jogijski poti, seveda lahko slišali zvok Om zelo enostavno. To je tudi Nakshatra poslušanja, tako da ti domačini, da veliko poslušalcev in razviti globoko modrost. Tri stopinje simbolizirajo hoja in potovanja, tako da bo Shravana oseba želela hoditi, teči in / ali potovanja. Charles Manson ima svoj Moon v tem Nakshatra. Ubil je zato, ker je slišal Belo Album od Beatles in menili, da je napovedal dirko vojno. Henry Ford je tudi ta asterizem in kaj boljši način za povezavo ljudi, kot za zagotavljanje avtomobilov, zaradi katerih je potovanje veliko hitreje in učinkovito.
Dhanishtha
& Ldquo; najbogatejši & rdquo;
23 & deg; 20 Kozorog – 6 & deg; 40 Aquarius
Dieties: osem Vasus, bog svetlobe in številčnost
Simbol: glasbeni boben
Shakti: pooblastilo za izdajo številčnost in slavo
Osnova Zgoraj: rojstva
Osnova Spodaj: blaginja
Rezultat: Če se vrtijo okoli vrha bogov
Dhanishtha je bogastvo Nakshatra. Njene domačini imajo moč, da pridobi neizmerno bogastvo, karkoli to že je. Je običajno premoženja finančnega vrste, vendar pa se lahko izmeri tudi v slavo tudi. Marilyn Monroe in princesa Diana, verjetno najbolj znane ženske, da so kdaj živeli, imajo svoje lune tukaj. To je tudi Nakshatra narave. The natives enjoy spending time in the woods away from the hustle and bustle of crowded cities. Many of these natives are born into wealth and then acquire even more as life progresses or they are born famous or within a famous family. They have a knack for acquiring fame and fortune if they are not born into it. They also give prosperity to things they become involved with. Often these natives give birth to something original as that is there basis above. Fidel Castro gave birth to Communism in Cuba. He is considered an extremely successful leader amongst his own people. A musical drum as the symbol often make these natives musicians or gives a good rhythm as in dancing.
Shatabisha
“possessing or requiring one hundred physicians or medicines”
6°40 – 20°00 Aquarius
Deity: Varuna, god of rain and water
Symbol: an empty circle
Shakti: the power of healing
Basis Above: all-pervasiveness
Basis Below: support for everything
Result: Firmness in understanding
Varuna, the deity, is “the coverer” or “the binder”, thus these natives have a hidden, secret side that they hide from the world. Varuna rules the invisible so these natives are very unpredictable. Before Varuna was associated with water, he was the god of the “all-encompassing sky” and he was the support for creation. He actually created the Nakshatras, thus these natives seem to be all knowing and know things without any methodical practice. They can assimilate diverse information and unite it into an all-encompassing theory. Since Varuna created the Nakshatras, these natives exist to heal the creation. Each individual jiva needs to be healed, that is the purpose of creation, to heal, so that enlightenment can be reached. The all pervading aspect of Shatabisha shows up in the horoscope of J. Edgar Hoover, the former head of the FBI. Elvis Presley and Prince also have their natal Moons here.
Purva Bhadrapada
“earlier auspicious one”
20°00 Aquarius – 3°20 Pisces
Deity: Aja Ekapada, the one-footed goat
Symbol: double faced man, a sword, two front legs of a funeral bed
Shakti: the power of spiritual fire which is elevating
Basis Above: that which is good for people
Basis Below: that which is good for the gods
Result: to gain support for the entire world through spiritual knowledge
Purva Bhadrapada natives are inspired by what is good for all people. They are motivated by supporting the world through knowledge and do not have a need to be recognized for what they do. This is a devotional, worship centered Nakshatra. When they become interested in something, they will revere it. Worship is really attention. That which our attention focuses upon the most consistently and methodically is that which we worship. Hugh Hefner has his natal Moon here and through his worship of the female form, was able to create a publishing empire. Martin Luther King also has his Moon here and was able to create and promote concepts and ideas of fairness and equality. He definitely had spiritual fire which was elevating and when people act correctly (basis above) they please the gods (basis below).
Uttara Bhadrapada
“later auspicious one”
3°20 – 16°40 Pisces
Deity: Ahir Budhya, serpent of the deep
Symbol: two joined men, the back end of a funeral bed
Shakti: the power to bring rain
Basis Above: the raining of clouds
Basis Below: the growth of plants
Result: Nourishment and balance between earth and sky
Uttara Bhadrapada natives want to bring nourishment. The world is not stable because there is hunger and need. These natives want to bring stability by fulfilling needs. They want to bring about peace and balance. Uttara Bhadrapada’s skakti is to bring the rain. Rain represents a quelling of a thirsty earth, but also the condensation of ideas and inspiration into tangible form that can do some good in a practical way. Bill Gates is an Uttara Bhadrapada native. He answered a need for the sharing of information and heightened communication and fulfilled that need with a concrete product. Now anyone almost anywhere in the world can find information about any subject or find what they want through a computer. This has brought a certain kind of nourishment to the human race.
Revati
“wealthy”
16°40 – 30°00 Pisces
Deity: Pushan, Sun as Nourisher and finder of lost things and animals
Symbol: a drum, fish
Shakti: the power of nourishment
Basis Above: cows
Basis Below: calves
Result: Nourishment of entire world
Revati natives will go out of their way to care for someone. They instinctively know what is needed on an immediate physical or psychological level and as a result are usually wonderful people to have as friends. Revati natives also love traveling and usually had great good luck while on travels. The symbol of a drum gives them good dancing and musical ability. They also love animals. If planets are severely afflicted here, there may come harm from animals. Angelina Jolie has her natal Moon here. She has been deeply moved by the hunger and poverty she has seen in third world countries and has now dedicated her life to helping those in need. She has adopted impoverished children and given them a life they would never have dreamed of. She is also constantly globe trotting to fulfill her new humanitarian obligations. Revati is also a Nakshatra of prosperity and abundance.