Vpliv dvanajstnika Na zdravje

To je tretji članek v petih delih serije namenjen prebavi, kjer smo bili po hranljivo slabo obrok, značilen za Ameriko, od ust do požiralnika v želodec. Videli smo, da hrana vstopa v usta, kjer so encimi dodano preko podjezične žleze. Obrok nato preide skozi požiralnik, kjer se ogreva, in nato na želodcu, kjer predhodno presnova poteka glede na hranilno vrednost obroka (ne obrok ima encimov za prebavo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov). Nato so želodčne kisline in močne prebavi beljakovin encim dodali dokončati obdelavo želodcev te moke. Zdaj bomo sledili tej prehransko slabo obrok iz želodca v dvanajsternik.
Funkcija dvanajsterniku
Chyme (digeriramo hrana iz želodca doslednost iz tresenja mleka) počasi odpelje iz pilorus (ventil na končnem delu želodca) skozi pilorusa sfinktru v prvem delu tankega črevesa, imenovano dvanajsternik, kjer pride do nadaljnje prebave .
Notranja stena dvanajsternika ima gladko površino, kot kože na obrazu. Prav na tej točki, da je treba kisla chyme lužnato tako da je asimilacija teh hranil napolnjena tekočina čim bolj popolna. Poleg tega ta alkalizacija je zelo pomembno, da je kislina iz želodca nevtralizirani in ne gorijo stene tankega črevesa.
Dvanajsternik je osem do devet inch dolgo komoro, kjer dodamo več kemikalij prebave. Ampule za papile se nahaja v dvanajstnika steni. To je odprtina, kjer žolčno iz žolčnika in encimi ter bikarbonata iz trebušne slinavke vstop v dvanajsternik. Združujejo z chyme začeli zadnji del prebave v tanko črevo. Encimi se izločajo tudi skozi stene dvanajstnika, da pomaga pri tem prebavo.
Povprečni Američan moka in kaj se zgodi na dvanajstniku
Vaše telo se zaveda, kaj ste zaužili (so senzorji v dvanajstnik) in ga poziva, jetra, žolčnika, trebušne slinavke in drugih poti v prebavnih kemikalij za pomoč pri razgradnji in presnovo hranil in zaščito prebavnega trakta. Vaše telo pričakuje, da bi v živo hrano bogata z encimi (termično neobdelana živila kot proizvodov), za pomoč pri tem prebavni proces.
Tukaj na dvanajstniku je, če ima organ možnost, da si opomorejo od vseh napak v ustih. Vendar ne dovolj surove hrane za dobavo encime in alkalno, ki je potrebna za vzpostavitev uravnotežen obrok ne bo obnova potekala. Obrok popolnoma nepripravljeni se bo nadaljevalo skozi dvanajstnika do tankega črevesa, kjer je nemogoče asimilacija izvajajo. Od tega trenutka dalje škode na telesu poteka znova in znova prinaša bolezen.
Če ne prinašajo dovolj živih encimov s hrano, ki ste jo zaužili lahko pričakujejo, da bodo kisline prebavne motnje (neprebavljena hrane), refluks kisline, razjede in zaprtje, ki ga hrani nepravilno pripravljen v ustih (brez živih encimov) vse povzročil. Ker je to nepravilno pripravljena hrana vstopi v dvanajsternik, bo vaša zavest prebavni pozivamo, trebušne slinavke in žolčnika, da ne dela, da nisi naredil. Vaš trebušne slinavke in žolčnika bo nato seva v pripravah na to kislo chyme za sprostitev v tankem črevesu. Pustimo, da se to zgodi dovolj časa in boste dobili bolan.
Neprestano sproščajo kislih nepripravljene chyme od dvanajsternika do tankega črevesa, lahko privede do takih bolezni kot Crohnove bolezni, vnetne črevesne bolezni in utor črevesju. To pa lahko povzroči diabetes, bolezni srca, raka, in avtoimunskih bolezni, kot so revmatoidni artritis, mišična distrofija, itd