Vzroki za mastne lase

Ohranjanje zdrave lase ni le vprašanje, slika pa je tudi zdravstveni problem. Ob lepo in močne lase odraža notranjo zdravje in to je znak plodnosti in mladih v številnih kulturah.

Ob mastnih las je lahko neprijetno vprašanje za moške in ženske, vendar je to le učinek ima mastno lasišče kožo. Čeprav je vzrok za mastne lase in kožo, je navadno genskega izvora, ne more biti več dejavnikov, ki vplivajo na proizvodnjo odvečnega sebuma (kožne olje). Sebum naj varuje, neguje in vlaži kožo z zagotavljanjem antioksidantov in antimikrobnih hranilnih snovi, vendar, ko je bil izdelan v presežek lahko povzroči težave za vašo kožo in lase.

Presežek olja na kože lasišča lahko povzroči, da imajo zelo mastne lase, ki potrebuje stalno pranje. To vodi v začaran krog, in to naredi problem slabše v času. Glavni vzroki za mastne lase so predstavljeni spodaj.

1. se Koža lahko genetsko vplivajo na večjo proizvodnjo sebuma, kot je običajno morala. Večina ljudi, ki imajo to nagnjenost bo pokazal tudi znake mastna koža, akne ali drugih hujših stanj, kot ciste ali dermatitis. Čeprav ni veliko lahko storite, da spremenite svoje genske sestave, se lahko ta pogoj treba zdraviti z različnimi vrstami naravnih zdravil skupaj z zdravilom.

2. hormonsko neravnovesje lahko ustvarite mastno kožo in lase. Hormonsko neravnovesje lahko tudi posledica okvarjenih genov ali tako imenovanih dednih dejavnikov. Ko žleze proizvajajo presežek androgenih hormonov jo na koncu s mastne lase in kožo pogoji. Prav tako se lahko motnje, kot jajčnikih sindrom policističnih (PCOS), pri ženskah vplivajo na kožo in da proizvajajo več sebum, kot je potrebno, kar vodi do mastne lase in druge s tem povezane težave. Pri preiskovanju glavne vzroke mastne lase in kožo, je treba sprejeti hormonski test izključiti hormonske neravnovesja.

3. tesna povezava med prehrano in laseh, ne sme zanemariti Vaši lasje je izdelan iz keratina, beljakovino, ki se nahaja tudi na nohtih, in približno 12% las je voda. Zato so hidracija in prehrana pomemben za zdrave lase. Vse, kar smo jedli in pili vpliva na naše telesne funkcije ter pripravo kože olja in drugih tekočin je odvisna tudi od prehrane. Minerali in vitamini so pomembni za zdrave lase in za preprečevanje mastnih las. Vitamin E, ki je pravzaprav del sebuma, je zelo pomembna za las skupaj z kompleksa vitamina B in železa.

Hidrogeniziranih olj, ki vsebujejo trans-maščobe, kar lahko slabo vpliva na vaše lase in kožo. Izogibati se je treba vse kemično obdelanih rastlinskih olj. Bolje je, da se odločijo za maščobe in olja, ki vsebujejo maščobe topne vitamine (A, B, D, K), kot so maslo, kokosovo olje, grozdnih pečk in jajca.

4. Seboroični dermatitis je bolezen, ki lahko povzroči mastno lasišče in lase. Dermatitis je resnejša stanje kože, ki jih hiperaktivnega lojnice v kombinaciji z okužbo kvasa kože lahko povzročil. Ta pogoj lahko poslabšajo na številnih dejavnikov, kot so: prehrana, kožne losjone in šampone, debelosti, stresa in tesnobe, akne in vremenskih sprememb. Simptomi vključujejo mastno kožo in lase, luščenje in srbenje kože lasišča, izpadanje las in rdečico na razširjenih predele kože. Zdravljenje, ki ga zdravstveni delavci običajno priporočamo je selen sulfat šamponi in alternativne pranje z 2 ali 3 znamk šampona. To morda ne bo vedno deloval kot dolgotrajno zdravljenje, saj postane koža se uporablja za šampon in obrne v prejšnje stanje. Ko se to zgodi, je pametneje, da pogled na celotne zdravstvene ponudbe in namesto tega uporabljajo bolj naravna sredstva.

5. Ljudje z mastne lase morajo biti zelo previdni pri izbiri šampona. Obstajajo zdravila, šamponi, ki lahko delajo zelo dobro za mastne lase, vendar je večina vsebujejo zelo močne kemikalije in jih je treba s strokovno zdravnik zdravstvenega priporoča samo.

Če se odločite organski šampon morate biti previdni, ker lahko plačate več za nekaj, kar je samo 5% organskih sestavin, pa tudi lahko na koncu z greasier las kot prej. Zeliščni šampon, ki vsebuje izvleček koprive, je med najboljšimi možnostmi za mastne lase.

Umivanju las preveč lahko bi bilo zelo mastno v nobenem trenutku in pranje preveč redko lahko povzroči izpadanje las zaradi preobremenjenih korenine in bakterij. to Pralni 2-krat na teden bi moralo biti dovolj, da ostane čista.

Naprava in styling izdelki pusti ostankov na laseh, zaradi česar je mastna. Ščetkanje prepogosto in s pomočjo sušilca ​​za lase, lahko vpliva tudi na vaše lase in da je greasier v daljšem časovnem obdobju.

6. Obstajajo nekatere vrste zdravil, ki lahko povzročijo, da imajo mastne lase in lasišče. Čeprav včasih zdravniki predpišejo peroralne kontracepcijske tablete za najstnike, za nekatere hormonskih motenj, lahko to povzroči tudi druge zdravstvene težave, vključno z mastno kožo in lase. Druge vrste tablet, kot so steroidi lahko privede tudi do mastne lase in celo izpadanje las. Zato je najbolje, da se to upošteva, ko se odloči za zdravljenje kože.

7. Age ima velik vpliv na mastnih težav las. Naša koža in lasje se bo spremenilo v našem življenju, zato je pomembno, da se ohrani jih zdravi in ​​močni. Znano je, da so najstniki bolj nagnjeni k imajo mastne lase, mastne kože in akne posledica dejstva, da so njihovi hormoni spreminjajočo in proizvodnje sebuma povečuje. To ne pomeni, da bi najstnik samo čakati in ne storiti ničesar. Ravno nasprotno, je priporočljivo, da poiščejo zdravljenje in uporabiti zeliščni pripravek čim prej.

8. Stres in anksioznost lahko negativno vplivajo na vaše lase. Anksioznost je lahko velik dejavnik, ko gre za zdravje na splošno in na žalost las ni imuna na stres ne. Ko ste pod stresom lase izgubi svoj sijaj in je mastna in lepljiva. To lahko potencialno vodi do resnih težav, kot so izpadanje las, dermatitis in celo plešavost.

Čeprav lahko mastna lase privede do psihološke stiske, da je to problem, ki se lahko zdravi ali vsaj pod nadzorom z uporabo različnih vrst zdravljenja, kot so: zeliščnimi, domačih pravnih sredstev, terapijo z glino in zdravilnih šamponov. Je vedno dobro izmenično nekaj zdravljenja v obdobju vsaj 3 mesecev.

Copyright (c) 2012 www.oilyhairoilyscalp.com