Yellow Mountain (mt.huangshan)

Zaradi svoje megle in oblakov, naravne kulise na področju spreminja izven napoved. Xu Xiake, opozoriti kitajski geolog in popotnika v času dinastije Ming, pohvalil Huangshan Mountain kot najboljši vseh gorah
Yellow Mountain (Mt.Huangshan) v vzhodni kitajski provinci Anhui je eden Chinas desetih najbolj znanih razgledne točke, je značilna štiri čudeži, in sicer čudne oblike bori, groteskno oblikovanje kamna, morja oblakov in kristalno jasno, vroče vzmeti.
Wu yue je skupno ime za najpomembnejše gore na Kitajskem, in sicer Mt. Taishan v provinci Shandong, Mt. Huashan v provinci Shaanxi, Mt. Hengshan v provinci Shanxi, Mt. Songshan v provinci Henan in Mt. Hengshan v provinci Hunan. Rečeno je, da ne boste želeli obiskati vse druge gore, ko sem videl wu Yue vendar ne boste želeli videti tudi wu Yue po vrnitvi iz Mt. Huangshan. Ta pregovor lahko dam kakšno idejo lepote in edinstvenosti Mt. Huangshan. Skupaj z Rumene reke, reke Jangce in Velikega kitajskega zidu, Mt. Huangshan je postal eden od velikih simbolov Kitajske.
Mount Huangshan razteza 40 kilometrov od juga do severa in 30 kilometrov od vzhoda do zahoda, ki zajema površino 1200 kvadratnih kilometrov, od vrhuncev, ki zasedajo 154 kvadratnih kilometrov.
Huangshan Mountain je čudo: v območju 154 kvadratnih kilometrov, je množica vrhov, od katerih je 72 so imena, ki označujejo oblike jih spominjajo. Lotus, Svetlost Top in Celestial Capital so trije glavni tisti, vse se dviga nad 1800 metrov nadmorske višine. Gore so telo granita, pogosto z navpičnimi sklepov. Erozija in zlom prispevali k oblikovanju kamenje v velike stolpcih, ki je povzročil visokimi vrhovi in ​​globokimi grapami. Ko je motna vrhuncev statve v meglice, kot če bi bilo iluzorno, medtem ko sije sonce so se razvili v vsej svoji veličini in sijaju. Huangshan Mountain spremeni svojo barvo in videz z menjavanja letnih časov. Spomladi cvetijo rože dekoriranje pobočja izgredov barv in izpolnite doline z vonjem; poleti vidite verdure vrhovi drugo na drugo in slišati vzmeti klokotanje veselo. Jesen oblači gore v rdeče in vijolične barve, kot javorov in nekatera druga drevesa so neverjetno-rdeče barve; pozimi jih spremeni v svet zmrzali in ledu s srebrnimi vej in kamenja povsod. Tu v Huangshan, bori in skale so tesno sodelujejo med seboj, skoraj vsak kamen ima bor rastočega iz špranje, in vsako drevo je zapleten in skrivenčena korenine in branches.The še morje snežno bel oblak lahko nenadoma začne na roll in kretnjo, rast ali padec, zbere ali razprši, ko se vrhovi pojavijo in izginejo v oblakih, kot otokov v oceanu. Torej, od nekdaj je bil obiskujejo turisti iščejo svojo skrivnost in občudovali njihovo obiskujejo turisti iščejo svojo skrivnost in občudovali njihovo pokrajino. So prišli do zaključka, da so fantastični borovci, je groteskna skale, morje oblakov in vroče vzmeti štirih glavnih znamenitosti Yellow Mountains. Kot Pravzaprav obstajajo čudeži skoraj povsod, zlasti na naslednjih scensko področjih: Wenquan (Hot Spring), Yupinglou (Jade zaslon stolp), Xihai (West morja), Beihai (Severno morje), Yungusi (Cloud Valley Temple) in Songgu’an (Pine Valley Samostan).
Na voljo je veliko padavin v Huangshan Mountain. Zato so debele forests.Owing na značilne teren, podnebje Huangshan Mountain je zaznamovana z navpično sprememb in navpične porazdelitve vegetacije je tudi izrazit: rastline na vrhu, na srednji ravni in ob vznožju pripadajo frigidna , zmernih in subtropskih cone oz. Obstaja več kot 1500 vrst rastlin, od katerih drevje obsegajo eno tretjino. Torej Huangshan Mountain zasedajo pomembno mesto v botaničnih raziskavah Kitajske. Tukaj boste našli stoletni borov, smrek, ginkgoes, Actinidia, kitajski torreyas in kafre lesa, ostanke ledeniškega dobe. Veliko dreves so praznovali zaradi svoje starosti, groteskno obliko, ali naglo sedel položaj. Mount Huangshan pretek v cvetoče rastline; mnogi med njimi so redki tisti, kot Huangshan Rhododendron, magnolije ter azalea, kamelija, slive, lilije, orhideje, in tako naprej. Ima bogato zalogo zdravilnih zelišč; več kot 300 vrst, so na voljo tukaj; so pomembne ovire so sijajni Ganoderma ginseng, kitajski zlata nit korenike in kitajski cimet. Maofeng čaj Huangshan je znan doma in v tujini.
Huangshan Mountains tudi naravni habitat za veliko različnih živalskih vrst. Med živalmi so opice, koze, jeleni, Pangolin in veverice. Obstajajo redke ptice, kot so rdeče-zaračunavajo leiothrix, srebrne fazana, v octave-tonsko ptice in oriole, vseh dobrih pevcev. Rdeča zaračunavajo leiothrix (imenovani “ljubezen ptice” v kitajščini) so tako lepo, da so postali priljubljeni tujih turistov in se izvažajo s pari. Poleg tega chukkar (kamen žaba) od tokov je dobro, da okusne jedi s.
Mt. Huangshan Podnebje je milo in vlažno, niti prevroče poleti ne preveč mrzlo pozimi, temperatura je prijetno skozi vse leto.
To je kul poleti, v povprečju 70 & iexcl; & atilde; F na območju Severnega morja (1, 630 m nad morjem) in 80 & iexcl; & atilde F na Hot Spring prostora (630 m nad morjem), julija (najbolj vroč mesec) . Kot oblaki pogosto nedosegljivi sonce, toplo vreme nikoli ne ostane dolgo, in to pomeni, rumena gore idealno letovišče.
Mt.Huangshan leži v subtropskih območjih, tako da ni tiho hladno pozimi, vsaj ne tako mrzlo, kot nekateri ljudje pričakovanih. Temperatura se giblje od 25 & iexcl; & atilde; F 40 & iexcl; & atilde, F, ampak je dovolj, da povzroči fantastično snežne kulise in srebrno svetu z borovci in strme vrhove pokrite s snegom in okrašena z ledene sveče.
Vstopnice:
CNY 200 (1. marec-Nov.30)
CNY 120 (Dec.1-Feb.28 naslednje leto)
Delovni čas: 08:40 do 16:00
Slike Yellow Mountain (Mt.Huangshan): http: //www.touring-china.com/china-pictures/245.html
Od: http: //www.touring-china.com/anhui-province/yellow-mountain-mt.huangshan.html