Zakaj Grow zelišč Gardens?

Zelišča so zanimiv element človeške zgodovine. Ti so bili z nami od začetka. So navedeni v večini vseh spisih starodavnih kultur, vključno Sumercev, kitajski, grški, Rimljani, Aztekov in Inkov. Zelišča vrtovi so zagotovili človeštvo z izboljšano kuhinjo, zeliščne pijače, zdravil pravna sredstva, dišeče aromatičnih užitkov, lepih grmičevje in cvetje, nadzor žuželk in krepitev rastlin. Ni čudno, da so se pogosto uporablja in napisanega o.

Veliko zgodnjih živil človek porabi niso bili kakovosti hibrida izboljšal, pečice pripravljena različica živil, ki so na voljo v trgovinah danes. Zelišča so učinkovita metoda za izdelavo živila bolj všečno. V zadnjih zelišč, ki prejemajo pomoč za izdelavo naravne hrane boljši okus. Danes bi izboljšane hibridnih živila, ki so na voljo za nas boljši okus. V obeh primerih smo dolžni zelišč veliko zahvalo za izdelavo človekovo življenje na bolje.

Drug pomemben zelišča prispevek so dali človeštvu, je na področju zdravil sredstev. Pred prihodom sodobne medicine zelišč so primarni vir udobja za bolnike. Sodobna zdravila in zdravila, ki se je začela pojavljati v času industrijske revolucije in zelišč sredstva začela izgubljati uslugo, ampak zeliščnih zdravil so bili navdih za razvoj vseh sodobnih zdravil in še danes zagotavljajo čudovito paleto kurativno olajšave. Nekatere od teh zdravilnih zelišč, vključujejo: koprive, ognjiča, repinca, ameriški slamnik, sivke in St Johns Wort če naštejemo le nekatere.

Rimljani vrednoti zelišča močno in jih uporabiti v veliki meri v njihovi kulturi, kot je storil Egipčane. Rimljani so imeli tendenco, da prevzame sosednjih območjih in širi svoj vpliv na področjih, kot je pravo, arhitekture, inženiringa, vojaških in kuhinje. Med drugim, ko so prišli so prinesli zelišča z njimi. Zgodnje Britanci imajo Rimljani zahvaliti za njihovo uvedbo v zeliščnih dobrot, ko so prispeli v 43AD. Menijo, da so zavojevalci so z njimi več kot 200 vrst rastlin iz Sredozemlja, vključno krebuljice, rožmarin, ožepek, sivke, timijana, komarčka, žajbelj, koper, majaron in peteršilj.

To je zanimivo, da mislim, da ko uporabljate svež rožmarin v kuhanju, da imate sorodstvo s starodavno Roman ali egiptovskih kuharji, ki uporabljajo isto zelišče v svojih jedi. To je še toliko bolj zanimivo, da raste svoje zelišča, tako da boste imeli ponudbo svežih zelišč pri roki, kadar si želijo, da jih uporabljajo. Gojenje svoje morda ni tako daleč nerealne ideja, ker so v resnici zelo enostavna za gojenje v primerjavi s tradicionalnim zelenjavni vrt. Zeliščni rastline so zelo produktivni, da se ne zahteva veliko prostora, da proizvedejo več kot dovolj za družino. So zelo primerna za gojenje v zaprtih prostorih prav. Lahko imaš aromatično zelišče v kuhinji, ki zagotavlja ne le bolje okusa hrane, temveč prijetno aromo in v nekaterih primerih lepih cvetov.

Zelišča so čudovito darilo za človeštvo. Zdaj je pravi čas, da se “zeleno revolucijo”, ki raste lastne zelišča. Ti bodo pridružili svoje smeri naprej nosilci v razburljivo zasledovanju. To je zabavno, enostavno in koristno.