Zakaj naše kosti in sklepov Crack in kaj lahko storim glede tega

Pogosto imam paciente, ki mi bo povedal, slišijo smešno preskakovanja, ocvirkov in živahen zvoke, ki prihajajo iz njihovih kolena, kolki, gležnji, zapestja med različnimi gibi in se sprašujem, če so & rsquo; sem razpokana ali poškodovana kost nekako. Sem jim zagotovimo, da je to na splošno ne drži in da se te smešne zvoke lahko z več stvari, ki I & rsquo povzročil; d želeli deliti z vami.
Zakaj kosti so v pogovoru z vami
Ves čas dneva in ne glede na gibanja, ki jih naredite, lahko občasno slišati zelo različne sondirnih hrupa iz vaše sklepe. Najpogosteje so ti zvoki niso nič biti zaskrbljeni, še posebej, če se ne doživlja bolečino v času, ko slišite hrup. Obstaja več razlogov, da bi lahko pojasnili pokanje sklepov in hrup & ndash; kot so:
    Plini: Inside sklepih je mazivo imenuje sinovialno tekočino. Ta tekočina vsebuje plinov kisika, ogljikovega dioksida in dušika. Ko neko gibanje povzroči, da se skupno kapsulo, da se raztezajo, pogosto naredi popping hrup iz teh plinov uhajala. Skoraj vedno je to samo smešno hrup in ne škodi, da spoja.
    Kite, sklepi in vezi gibanje: v svojih običajnih gibanj, kit, sklepov in vezi včasih ven iz položaja in nekoliko postal na pravem mestu. To se lahko zgodi pogosteje, če so te strukture šibka zaradi pomanjkanja gibanja ali preveč naporom / napačno vadbo. & Ldquo; pripenjanje & rdquo; hrup lahko slišite, ko se to zgodi, je del se izravnava v prvotno lego. Tudi svoje vezi in kite zategovanje med gibanjem spoja, predvsem kolena in gležnje, ki lahko povzročijo pokanje zvoka. Vzemite si čas, da se raztezajo vsako jutro za izboljšanje tega stanja. Natural Health Nasvet: Če greste v telovadnico in delo izvajajo na tehtano opremo, nikoli ne sedi dvigniti noge, kjer je podložena bar nad gležnjev in moraš dvigniti bar s svojimi nogami. To povzroča pritisk na koleno in se lahko raztegnejo kite ali vezi, tako da lahko normalno gibanje celo povzroči, da zdrsne iz kraja in / ali poškodbe spoja.
    Artritis / izrabljena Hrustanec: V artritis, lahko nosite hrustanec povzroči kost na kosti trenja, ki lahko zveni kot mehurček zaviti ocvirki. Ta hrup lahko pa se spremljajo bolečine, kot dobro. Natural Health Nasvet: Poskusite ob nekaj omega 3 olja, pomaga pri vnetjih, ki je verjetno prisotno v spoju, kot tudi pomoč pri mazanju. Namočite v toplo kopel z Epsom soli, ki vsebujejo magnezij za pomoč pri lajšanju bolečin v sklepih. Bodite prepričani, da ste dobili dovolj kalcija in vitamina D3 v vaši prehrani za pomoč pri izgradnji kosti navzgor. Če imate preveliko telesno težo, da se znebi odvečnih kilogramov bo veliko pritiska off vaše sklepe in pomoč pri gibanju.
    Pripenjanje Hip sindrom: imenovan tudi & ldquo; plesalko & rsquo; s hip & rdquo ;, ta pogoj pojavlja najpogosteje v športnike in ljudi, ki masa vlaka iz tetive postaja preveč zgosti. Pripenjanje se pojavi, ko je hip podaljša ali upognjen in se skupaj z popping hrup in morda bolečine ali neugodja. Natural Health Nasvet: Običajno počiva noga bo pomagal in bivanje off ga za nekaj časa. Včasih zaledenitve območje tudi pomaga. Ker vnetje običajno začne, da pride iz tega ponavljajočega se trenja, pri čemer je 2.000 mg omega 3 olja lahko pomaga tako zmanjša. Raztezanje mišice zadnjice, še zlasti mišične skupine iliopsoas kito ali iliotibial band, s počasnimi in namernih se razteza gibanj pred aktivnostjo bo pomagal, da postane bolj odvodne tako, da so strukture ni tako tesen, da se zaskoči z močnejšimi gibanji.
Kot sem razložil moje paciente, vse to škripanje, pripenjanje, živahen in ocvirkov zvoke, ki jih slišite, ko se raztezajo ali vadbe ali celo samo preprosto premikanje se nič ne skrbi. Najpogosteje so posledica, ne pa kot odvodne, kot si lahko in vaše kite in vezi so v ozkem položaju najbolj čas. Bodite prepričani, da popolnoma raztezajo pred nobeno fizično aktivnostjo, ali pa preprosto se raztezajo, ko vstanem zjutraj. Pijte dovolj vode in tekočine čez dan, da pomaga zmanjšati vnetje. Če pa se pojavijo bolečine vsakič, ko se premaknete na določen način in slišati eno od teh šumov, se obrnite na svojega zdravnika, da se prepričajte, da je mar & rsquo; t nekaj bolj resnega se dogaja z vašimi sklepih / kosti.
Ostani dobro,
Dr. Mark