Zakaj Post je pomembno pri obolenjih?

tešče pomaga boj proti vsem akutnih ali hudih bolezni. Bolezen v telesu pride šele, ko pride do kopičenja kislin in strupenih snovi v njem. Prizadevanja telesa, da se znebite teh škodljivih snovi, so tisto, kar menimo, da so simptomi bolezni. Ko so strupene snovi, ki se kopičijo preko normalnih meja v telesu, telo naredi vztrajno prizadevati za njihovo odpravo. To je ta konstruktivna prizadevanja, ki so zmotno obravnavajo kot akutnih bolezni. Telo se osredotoča vse svoje energije na procesu zdravljenja. V teh okoliščinah je telo ne potrebuje, in ne dobrodošli, hrano. Ta rezultat izgubo apetita, in je slab okus v ustih. Če je hrana sprejeta v takem času, dobi energija telesa preusmerjeni na proces prebave. Zato je izločanje strupenih snovi upočasnila, in bolezen bodisi pospešuje ali postane kronična.

Gripa, prehlad, kašelj, povišana telesna temperatura in druge podobne bolezni so cured, ki jih le dve do tri dan posta. Kje se dolgo ali kronične bolezni tiče, je treba na tešče treba načrtovati z določeno mero pazljivosti in predvidevanja, ki so potrebni daljša obdobja posta. V takih primerih moramo vzeti svetlobe nekuhane ali tekoče diete za pred začetkom obdobja posta tri do štiri dni. To sproži postopek čiščenja krvi. Poleg tega so zaloge vitaminov in mineralov, pridobljenih iz surovih živil začeli zgraditi v telesu, ki prihaja v koristno kasneje v času posta.

Pomembno je zagotoviti, da se posti zaključi na pravilen način: morda še bolj pomembna kot sam hitro. Na prebavila so postali sproščeni med hitro. Če je diskrecijska pravica ne izvaja v kakovosti in količini hrane po hitro, neizogibna posledica, da je prebavni sistem ne more soočiti z nenadno povečanje vnosa hrane in prebavni proces ostaja nepopolna, kar vodi v generacijo toksične snovi. To bi bila sveža povabilo k bolezni.

Po celodnevnem postenja je treba samo sadni sok je treba sprejeti naslednje jutro, nato pa nekaj sadja čez dan, in chapatti z nekaterimi kuhana zelenjava v večernih urah. Običajno prehrana lahko nadaljuje tretji dan. Po hitro dva dni, je treba sadni sokovi sprejeti šele tretji dan, nato četrti dan, ki ga sadnega soka zjutraj, sadja čez dan, in chapattis z zelenjavo v večernih urah. Običajno prehrana lahko nadaljevala v peti dan. Če ni nujno upoštevati to pravilo, lahko hitro sam zaman, in lahko celo škoduje.

Disclaimer: Ta člen ni mišljen za zagotavljanje zdravstvenega svetovanja in je le splošne informacije. Pred vkrcanjem na kateri koli zdravstveni program, vedno iščejo vpoglede usposobljen zdravstveni delavec.