Zaskrbljene Mother & The Sad Puppy – Kako lahko čustva, da si bolan (2.

del)

Med odraščanjem sem imel dve najboljši prijatelji, s katerimi sem deljenega smeh, šale, potuje in veliko dogodivščin. Zdaj, ko sem šel nazaj v Francijo na obisk, sem ju videl.
Marie je poročena mati 2 in dela v banki. Christelle je samski in živi doma z bolnim staršem. Sem preživel cel dan na našem domačen zunanji bazen z njimi lani poleti, in je bil presenečen nad katerim so postali (ne, da sem “sem popolna, daleč od tega, ampak na srečo, to ni zame). Marie je zdaj stalno zaskrbljeni za svoje otroke in ne bodo pustili, da storiti ničesar: ona je preveč zaščitniški in se nikoli ne smeje več Christelle izgleda poražen, me spominja na žalostno mladička..
Tradicionalna kitajska medicina (TCM) vidi čustva, je glavni vzrok bolezni in vsako čustvo nanaša in vpliva na orgle ali sistem, v telesu.
– Po TCM je Prebavni sistem (ki zajema vranico in želodec) povezuje z naslednjim: stalni skrbi, več razmišljanja, več kot analizo, preko študij, in preveč duševno prenaporno delo (Ali delate na mizo ves dan?) . Ta sistem ustreza tudi za občutljivo, sočutno in spodbujanju oseba je utemeljeno in prilagodljiv. Vsa čustva in osebnostne lastnosti zgoraj so dobre za produktivnost in pri skrbi za nekoga, če pa začnejo vpliva na vaše zdravje, potem pa bi bilo res začeti skrbeti, da je!
Če vaši možgani ne bodo izklopiti in ga ne more spati ponoči, da ne bo dobro za nikogar. Ali pa, če ste starejši občutljivi, boste porabili ure analizira, kaj je tako-in-tako rekel, da vam zjutraj, in da filmov v tvoji glavi, ki so le fikcija. Kaj pa čez vzgojo vsi ostali, vendar nikoli skrbeti zase (Ja, vem, kdo si!).
– Simptomi, ki kažejo neravnovesje vranica in želodec: Pogosto, ko ena skrbi, dobi vpliva na prebavni sistem. Nekateri jesti škrob ali sladke prigrizke, kot nadomestilo za čustvene pretrese, drugi čutijo slabost in izgubijo apetit. V nadaljevanju so simptomi, ki jih pretirano razmišljanje ali zaskrbljujoče preveč lahko povzroči: slab apetit, želja, ne lačni za zajtrk, hrane občutljivosti, stalno lakota, slabost slabši na zaskrbljujoče, bloated po obroku, srce gori, refluks kisline, huda utrujenost , težko vstajanje iz postelje zjutraj, slaba pozornost, krvnega sladkorja neravnovesja in mehko blato. Prav tako pa vpliva sezone ali ekstremnih vremenskih sprememb in občutljivost na ekstremne temperature. Za ženske, je lahko tudi lahka ali ni čas, Poly Cistična jajčnikov sindrom ali maternice prolaps.
– vranice in želodca Friends: Akupunktura, zeliščne medicine, vzeli čas zase in branje knjig, kot so “Ne znoj majhne stvari”. Iskanje ritmov & ciklov, ki so preproste in usklajen s svojo lastno, meditacijo, ponovno oceni pogosto. Naučimo se reči “ne” in se ne počutim krivega o tem.
– Vranice in želodca Foods: rjavi riž, kvinoja, sladki krompir, repa, buče, grah, korenje, buče, češnje, fige, ingver, cimet, losos, morska plošča.
– Vranice in želodca Sovražniki: Vedno dajanje vsi ostali prvi, ki na preveč, hladno, surovin in sladka hrana, veliko mleka in mlečnih izdelkov, pozno ponoči prehranjevanje ali prenajedanje v enem obroku. Ne sposobnost prilagajanja spremembam, in obsesivno vedenje.
Ne skrbi, bodi srečen.
– Po TCM, pljuča in imunski sistem poveže z naslednjim: žalost, žalost, jok enostavno in občutek bla. Tudi ta sistem ustreza osebi, ki lahko brez težav spustiš, ima dobro lastno vrednost, je bolnik in zaupanja vreden, čisto in nežno dušo. In če ste tip osebe, ki nikoli ne konča, kar si začel (kot je preoblikovanje v garaži ali v knjigi, ki jo je pisal v zadnjih 10 letih), nato pljuča in imunski sistem, v skladu z TCM so šibkejši . Če nekdo ne joka, čeprav je to žalostno, bo kuhala in ustvarjajo težave. Če oseba ne more spustiti čustva ali preteklega dogodka, bodo sčasoma dobili prizadela fizično, ki ga je. Biti potrpežljiv in nežen je zelo dobra še posebej, če imate otroke, ampak če ne trdijo sami, bodo izkoristili vas. Ne pozabite, da je vedno za ravnotežje.
– Simptomi, ki kažejo na neravnotežje v pljučih in imunskega sistema so: žalost, ki lahko povzročijo utrujenost, šibkega glasu, kratka sapa, bledo polt in slouching držo telesa. Suha vprašanja kože ali kože, kot je ekcem ali luskavice. Prav tako bo žalovanje za več let tanjšajo imunski sistem in oseba lahko bolj dovzetni za prehlad in flus. Astma, kronični kašelj, okolje alergije (kot so prah, cvetni prah, ambrozije) in vse pljučne bolezni lahko poslabša na čustveni upada.
– Lung in imunski sistem Friends: Akupunktura, zdravilo rastlinskega izvora, councelling za pomoč pri soočanju s preteklih dogodkov ali težkih žalosti. Na prostem, pri čemer je socialna, združevanje skupin in volonteering. gradi tudi močan imunski sistem, ki ga jedo zdravo uravnoteženo prehrano.
– Pljuč in imunski sistem Foods: fermentirana živila, kot tempeh, miso, kislo in navaden kozjega jogurta. Hruške in breskve, mandlji, koromač, gorčica zelena, brokoli, cvetača, ingver.
– Lung in imunski sistem Sovražniki: kajenje, stres, ni vadba, ni dovolj svežega zraka in kisika (Delo v notranjosti ves dan, vožnja domov in se zadržujejo v zaprtih prostorih), želijo maščevati, ne odpuščati sebe ali koga drugega. Antibiotiki, obdelujejo in kemijsko nastavljivi živil, kot tudi sladke in mlečne izdelke, bo ustvaril več vprašanj za imunski sistem.
Ne bodi žalosten, prositi za pomoč!
Za: “Kako čustva, da si bolan” (1. del) o Jeza in jetra, strah in ledvic, kliknite tukaj: http://www.claracohen.com/1/post/2012/03/the-angry-drunk -V-bed-Wetter ….
Če imate nay vprašanja, vas prosimo, da stik z mano.
www.ClaraCohen.com
Port Moody & Coquitlam akupunkturo