Zato bo Integrativna medicina biti Zdravilo prihodnosti!

Integrativne medicine dobil zagon za večjo ozaveščenost javnosti – in sredstev – po prelomnem 1993 študija. Ta študija je pokazala, da je eden od treh Američanov uporablja alternativno zdravljenje, pogosto pod zdravniškim radar.
Zagovorniki raje izraz Integrativna medicina ali dopolnilni poudariti, da so takšne obdelave uporabljajo v mainstream medicine, ne kot nadomestek ali alternative.
Kaj naredi integrativne medicine privlačna? Zagovorniki kažejo na globoko nezadovoljstvo s sistemom zdravstvenega varstva, ki pogosto pušča zdravniki občutek hiteti in preobremenjeni in bolniki občutek, kot da se to ne bo nič več kot obolelih jeter ali poškodovanih sklepih. Zdi integrativne medicine obljubiti več časa, več pozornosti in širši pristop k zdravljenju – tisti, ki ne temelji le na biomedicinskem modelu zahodne, hkrati pa črpa iz drugih kultur.
Integrativne medicine je neologizem, ki jih zdravniki skoval za opis kombinacijo praks in metod alternativne medicine z konvencionalno medicino. Nekatere univerze in bolnišnice integrativne-medicine oddelkov. Izraz je populariziral, med drugim, Dr. Deepak Chopra, dr Andrew Weil. Dr.Weil pravi, da morajo bolniki vzeti Western zdravilo, ki ga predpiše zdravnik, nato pa vključi alternativne terapije, kot naravnih vitaminov, mineralov, esencialnih maščobnih kislin, antioxidands, zelišča in druge & ldquo; duhovni & rdquo; strategij.
Nobenega dvoma ni, da je sodobna medicina, kot je sedaj uporabljalo potrebe za izboljšanje odnosov z bolniki, in da so nekateri izmed kritik proti njej ljudje, kot Weil – veljajo – in jih še veliko več v sami zdravstveni ustanovi. Tam lahko tudi ni dvoma, da bo nekaj od “naravnih” zdravil in metod zdravljenja sedaj, ki jih delajo na področju alternativne medicine, ki se uporabljajo dokazati, po testiranju, da je varna in učinkovita. Ta, po vsem, je način, na katerega so mnogi pomembni terapevtska sredstva in zdravljenja našel svojo pot v standardno medicinsko prakso v preteklosti. Mainstream medicine mora biti še naprej odprta za preizkušanje izbranih nekonvencionalnih zdravljenja. V skladu odprta, pa je zdravstvena ustanova v tej državi ne sme izgubiti svoje znanstveno kompas ali zmanjša svojo zavezanost racionalnega mišljenja in pravno dokazov.
Ne obstajajo dve vrsti medicine, ena konvencionalna in druge nekonvencionalne, ki jih lahko skupaj vadili v novo vrsto “integrativne medicine.” Prav tako, kot bi morali Andrew Weil in njegovi prijatelji nas želijo prepričati, ali obstajajo dve vrsti razmišljanja, ali na dva načina, da ugotovite, katero zdravljenje delujejo in kateri ne. V najboljšem vrste medicine, morajo biti vsi predlagani zdravljenja je treba preskusiti objektivno. Na koncu bo le zdravljenja, ki prestanejo test in tistimi, ki ne, tiste, ki so se izkazali vredno, in tistimi, ki niso. Ali se lahko vsak razumen “alternativa”?
Mnogi ljudje še nikoli niso slišali za integrativne medicine, vendar je to celostno gibanje je pustila pečat na veliko narod bolnišnice, univerze, proračuni za zdravstveno nego in medicinske šole po vsem svetu.
Zdravljenje celotno osebo
Tako zdravniki in bolniki podobni so lepljenje s filozofijo integrativne medicine in njeno celotno osebi pristopa – zasnovan tako, da gleda na človeka, ne samo bolezen.
IM, kot je to pogosto imenujemo, je odvisno od partnerstva med bolnikom in zdravnikom, kjer je cilj za zdravljenje uma, telesa in duha, vse ob istem času.
Medtem ko so nekateri od terapij lahko nekonvencionalnih uporabljajo, vodilno načelo v integrativne medicine je, da uporabite terapij, ki imajo neko visoko kakovostne dokaze za njihovo podporo.
Konvencionalni in alternativni pristopi
Vojvoda Center za integrativno medicino je klasičen model integrativnega oskrbe. Združuje običajne zahodne medicine z alternativnih ali dopolnilnih zdravljenj, kot so zeliščna medicina, akupunktura, masaža, biofeedback, joga in tehnike za zmanjševanje stresa – vse v prizadevanjih za zdravljenje celotno osebo. Zagovorniki raje izraz “dopolnjevati” poudariti, da so takšne obdelave uporabljajo v mainstream medicine, ne kot nadomestek ali alternative.
Integrativne medicine dobil zagon za večjo ozaveščenost javnosti – in sredstev – po prelomnem 1993 študija. Ta študija je pokazala, da je eden od treh Američanov uporablja alternativno zdravljenje, pogosto pod zdravniškim radar.
V zadnjem desetletju so integrativne medicine centri odprli po vsej državi. Glede na American Hospital Association, odstotek ameriških bolnišnic, ki ponujajo komplementarne terapije, se je več kot podvojila v manj kot desetletju, od 8,6% v letu 1998 na skoraj 20% v letu 2004. Še en 24% bolnišnic dejal, da nameravajo dodati dopolnilne terapije v prihodnosti. Bolniki običajno plačati iz žepa, čeprav nekatere storitve – so bolj verjetno, da se povrne zavarovanje – kot prehranskim svetovanjem, kiroprakso zdravljenja, in biofeedback.
Pritožba za integrativno medicino
Kaj naredi integrativne medicine privlačna? Zagovorniki kažejo na globoko nezadovoljstvo s sistemom zdravstvenega varstva, ki pogosto pušča zdravniki občutek hiteti in preobremenjeni in bolniki občutek, kot da se to ne bo nič več kot obolelih jeter ali poškodovanih sklepih. Zdi integrativne medicine obljubiti več časa, več pozornosti in širši pristop k zdravljenju – tisti, ki ne temelji le na biomedicinskem modelu zahodne, hkrati pa črpa iz drugih kultur.
“Bolniki želijo obravnavati cele ljudi v okviru njihovega sveta,” pravi Esther Sternberg, MD, nacionalni inštituti za zdravje višji znanstvenik in avtor razliko v: Science povezovanje zdravje in čustva.
“Zdravniki in akademski raziskovalci končno znanost, da bi razumeli povezavo med možgani in imunskim sistemom, čustev in bolezni,” pravi. “Vsi, ki smo se lahko zdaj končno razumem v smislu prefinjeno biologije.”
Da odkrito znanje lahko pomagajo zdravniki, zakaj je Celostni pristop pomemben, pravi.
“To ni več fringe,” pravi Sternberg. “Študentje medicine se naučil misliti na celosten način o bolniku, in na koncu, da bo izboljšala upravljanje bolezni na vseh ravneh.”
Osher Center za integrativno medicino na Univerzi v Kaliforniji, San Francisco, je podobno širok pogled na zdravje in bolezni. Center, ki vključuje kliniko bolnika, piše na svoji spletni strani: “Integrativna medicina skuša vključiti možnosti zdravljenja od klasičnih in alternativnih pristopov, ob upoštevanju ne le fizični simptomi, ampak tudi psihološki, socialni in duhovni vidiki zdravja in bolezni. ”
Za spodbujanje integrativne medicine na nacionalni ravni, sta Osher Center in Duke pridružili 42 drugih akademskih medicinskih centrov – vključno s tistimi na Harvard, Columbia, Georgetown, in University of Pennsylvania – da se oblikuje konzorcij akademskih zdravstvenih centrov za integrativno medicine.
Medicinske šole in Integrativna medicina
Tudi medicinske šole so dodali tečaje na netradicionalnih terapije, čeprav to včasih biti sporna točka med fakultete.
Na University of California, San Francisco, lahko študenti medicine bogatenje seminarsko nalogo na nalezljive bolezni in imunologije z izbirnih predmetov, kot so “zelišč in prehranskih dopolnil” ali “masaža in meditaciji.” Lahko celo odločijo za študij kot za izmenjavo študentov na American College of tradicionalne kitajske medicine. V svetu integrativne medicine, to ni nenavadno, da si ogledate Western usposobljeni MD, ki ima tudi poverilnice akupunkturo in hipnozo, ali medicinska sestra, ki je tudi učitelj joge in maserke.
Mnogi zagovorniki integrativne nege pravijo, da je ključnega pomena, da imajo alternativne terapije do znanstvenih pregledom, namesto da bi jih odpuščajo dokončni, saj zdravniki in bolniki enako potrebujejo odgovore. Na primer, lahko bolnik jemati je zelišče, ki so škodljive ali lahko ovira zdravil na recept.
Kot rezultat, raziskovalci po vsej državi študirajo komplementarnih in alternativnih terapij za varnost in učinkovitost. Duke je študij ali tehnike stres za zmanjševanje, kot so meditacija in pisanja v reviji, lahko pomaga pri preprečevanju prezgodnjega poroda, ki se lahko obori s stresom povezanih hormonov. V drugih kliničnih preskušanjih, raziskovalci se trudijo ugotoviti, med drugim, kako akupunktura vpliva na aktivnost možganov, kako biofeedback boljše zdravljenje inkontinence, in ali je zdravilna rastlina baldrijana izboljšuje spanec pri bolnikih s Parkinsonovo boleznijo.
Z velikim številom ljudi, ki uporabljajo netradicionalnih terapije, tudi ugotovitev, kaj ne deluje, je lahko koristna. Na primer, raziskovalci povezane z Osher Center na University of California, San Francisco, zaključili študijo, ki je pokazala, da je videl Palmetto ni izboljšal benigna hiperplazija prostate, je noncancerous širitev prostate. Več kot 2 milijona moških v prevzema ameriški videl Palmetto kot alternativa drog. Rezultati so bili objavljeni inthe New England Journal of Medicine.
Tracy Gaudet, MD, direktor Duke Centra za integrativno medicino, pravi, da naleti na malo odpora, ko kolegi zdravniki razumejo, da integrativne medicine ne pomeni “slepo zagovarjanje alternativnih pristopov in zavrnitev običajne narave.”
Menim, da je Integrativna medicina zdravilo prihodnosti. To je ideja, katere čas je prišel!
Dr George Grant, Ph.D., I.M.D.