Zdrava prehrana, Vaja bi lahko preprečili na tisoče raka zadevah

s Cate Stevenson

World Cancer Research Fund (WCRF) je pravkar izdal novo poročilo, v notranjosti je nekaj zelo upa novice. Po mnenju raziskovalcev bi lahko okoli 340.000 primerov raka v ZDA je treba preprečiti vsako leto, če je več Američanov jedli zdravo prehrano, dobila redno vadbo, in omejena njihovo uživanje alkohola.

Katere vrste preprečevanju raka je WCRF govoriš? Ocenjujejo, da bi vodilni zdrav način življenja vodi do 38% manj primerov raka dojk na leto, 47% manj primerov raka želodca in 45% manj primerov raka na debelem črevesu. Precej impresivna statistika dosežemo le z uživanjem hranljivih živil in dobili nekaj vadbe vsak dan.

WCRF priporoča, da bi odrasli vsaj 150 minut zmerne telesne dejavnosti skozi ves teden. Ali ne bo odvrnilo s številom: lahko dobite kvoto vaje s hojo 30 minut petkrat tedensko ali s kolesarjenjem dnevno delo, na primer.

Pri sprejemanju zdravo prehrano, proč od vsega z veliko rafiniranega sladkorja, ki se obdelujejo meso, veliko nasičenih maščob, in ocvrte hrane. Omejite vnos alkohola na dve pijače na dan za moške in eno pijačo na dan za ženske.

Obstaja veliko visoko kalorično živil, ki jih lahko jeste poleg dosegla za to hitro popraviti sladkorja. Tudi oreščki, semena in nekatera rastlinska olja bo vaš raven energije navzgor – in imajo dodatne koristi, ki vsebuje veliko hranilnih snovi.

Dokazi kažejo, da se lahko zelenjava, sadje in druga živila, ki vsebujejo prehranske vlaknine (kot celih zrn in fižol), zaščito pred številnimi vrstami raka, vključno z ust, želodca in raka črevesja. Prav tako pomaga pri zaščiti pred telesne teže in debelosti.

Seveda obstajajo tudi druge zdrave življenjske navade, ki zmanjšujejo tveganje za nastanek raka, preveč, in vsi so vredno spominjati. Prenehanje kajenja, izogibanje pasivnega kajenja, izogibanje prekomernemu izpostavljanju soncu, in preprečevanje okužbe lahko vse pomaga pri zaščiti.

Vsako leto se 12.7 milijonov ljudi z diagnozo raka, po WCRF.

V Zdravniki Zdravstveni Press je delitev zdravje objava Lombardi Publishing Corporation, enega od vodilnih v informacijski založništvo od leta 1986. Zdravniki Zdravstveni Press objavlja mesečne zdravstvene glasila za široko paleto alternativnih in naravnih teme za zdravje, kot so zdravilne hrane, homeopatski medicini, tradicionalna kitajske medicine, skrite zdravil za običajne bolezni, in naravno samozdravljenje. V Zdravniki Zdravstveni Press objavlja knjige in poročila, ki zagotavljajo pravočasno zdravstvene prodorov, vedno s poudarkom na naravni in alternativne zdravje. Teme vključujejo omega zdravje, zdravje prostate, naravno hujšanje, naravne sladkorne bolezni zdravil, zdravje srca, preprečevanje kapi, tajne zeliščnih zdravil, zdravje vid, anti-aging, spolno zdravje, skupno lajšanje bolečin in alternative zdravil na recept.

Zdravniki Health Press tudi pošilja Zdravniki Zdravstveni e-bilten dnevni e-pismo, ki se trenutno poslana 43.000 bralcev in raste. Vsak dan lahko bralci pričakujejo predvsem naravna zdravstveno svetovanje, novice in preboji dostavljeno neposredno v svoje Prejeta. Poleg tega so vsi bralci Zdravniki zdravstvene e-biltenu upravičeni do posebne ponudbe za različne knjige in glasila, plus naravnih proizvodov iz naših različnih partnerjev, vključno z Bel Marra Nutritionals.