Zdravilišča v Saigonu

Če ste na letu iz Ho Chi Minh City v Tokio in Osaka, letalo je verjetno polna. Opazujte svoje sopotnike in boste ugotavljajo, da skupaj z običajnimi množico poslovneži v oblekah, obstaja mnogo japonskih žensk toting overstuffed ročne torbe. Zahvaljujoč japonskih tiskovnih poročilih o velikih trgovskih kupčij Ho Chi Minh City, je mesto postalo vroča destinacija za mlade japonske ženske veselijo za nakupovanje, sightsee in se sprostite.

Sprostite se v Ho Chi Minh City? Medtem ko se mesto zdi vse prej kot mirno, nekateri lokalni podjetniki videli priložnost v kaosu. Oni pa so, da po napornem dnevu nakupovanja in touring, so bili obiskovalci v obupno potrebuje pomladitev. Kaj je manjkalo je bil spa.

samo ženske

S svojimi visokimi stropi, poliranega lesa nagiba in bleščeče lestenec, sprednja soba Saigon Spa spominja preddverje swank boutique hotel. Ob vstopu so gostje izpolnjeni mlade ženske v kitajski-style bombažne bluze in krila, ki jih vratar v zračen čakalnici, kjer so vroči skodelici dišeče zeliščnega čaja, ki je dejal, da spodbujajo krvni obtok. Od tam, lahko stranke nadaljuje zeliščni savne, jacuzzi posuta z cvetni listi vrtnice, ali raznih oklopljenih masažnih sobah. Kraj diši božansko.

“Mi smo uporabili več kot 10 vrst svežih zelišč v jacuzziju, ki jih kupimo na trgu,” pravi Miyuki Wada, Saigon SPA manager. “Japonski šef šel do tradicionalnega savno v Kambodži je navdihnilo, da delujejo na tak način.”

Kupci se lahko odločijo, da se masirati z ingverjem oljem ali limonske trave, sami slathered v Deal morja blatu ali prevlečeni s svežim papaje celuloze. Mnogi kupci – 80 odstotkov od njih pa je japonski – odločijo za del paketa Blissful dan, ko začne šest ur, stroški US $ 110, in vključuje tuš in zeliščno parno kopel, piling, je Mrtvo morje blato zaviti, z aromaterapijo masaže, dip v b = zeliščno zdravilišče, zdravljenje kolagen obraza, manikuro in pedikuro, refleksna masaža stopal, parafin, nega rok in prigrizek.

Catering samo za ženske, to japonsko-vietnamski skupno podjetje odprli februarja 2002.

Skrivni vrt

Spa Tropic odprla mesec dni pozneje, marca 2002. Run, ki Thuy Do, vietnamski-ameriški ženski, to spa je tako manjši in bolj nizko-ključ od Saigon Spa. Postavljena je v stari francoski vili skozi majhno pasu off zaseden Hai Ba Trung Street, se počuti kot urejeni skrivnost. “To je lepo presenečenje za ljudi, ki jo najdejo,” pravi gospa Thuy. Mednarodni izseljenci in japonski turisti sestavljajo večino strank.

S svojimi belimi AZPISI in preprosto opremljene, Spa Tropic ima rezervo, Zen podoben vibe, skupaj z obarvano japonsko-style vrt. “Izbral sem vilo, da ga značaja in da bo izrazito vietnamski”, pravi gospa Thuy. “Želel sem svež, sodoben in čist videz.”

Kupci ne ohlapne obleke in ležijo na pomožna ležišča na tla za svoje masaže, izbira med globoko tkiva švedsko masažo in močnejše slogu Thai – navdih shiatsu. Enourni masaža stroški US $ 22.

Vse aromaterapijo in masažnih olj so uvoženi, čeprav gospa Thuy namerava vključiti nekatere tradicionalne vietnamske zdravilne rastline v njeno zdravljenje. Ena nova piling telesa zaposluje prahu Rau ma – zel običajno namočen da hlajenja pijače – mešati z sojinim mlekom, da se ohladi, pomirjajo in piling kože. Ta piling sledi svetlobe masaža z limonino travo in Kafir-apnenih olj.

kozmetični zdravil

Najnovejši razgledne točke v mestu, je Qi Saigon, velik spa v bližini letališča, ki uporablja izdelke iz Label Qi, veja japonsko kozmetično podjetje Shiseido. “To je isto podjetje, vendar bolj razkošno,” pojasnjuje vodja Mai čet Phuong. Ga Phuong ocenjuje, da je 70 odstotkov kupcev Qi je japonski.

S 100 zaposlenih in samostojnih nadstropjih za moške in ženske, Qi Saigon je največja mesta spa. V pritličju ima frizerski salon, medtem ko v zgornjem nadstropju hiše bar. V nasprotju s staromodno azijski vibe od svojih konkurentov, Qi je sleekly moderno. Bledo roza dekor, zaobljene stene, steklo blokov, ogledala in polirani krom oprema daje strankam občutek, da oni bolniki v upscale ambulanta.

Poudarek je tu na zdravljenje kože. Skupaj z masažami, Qi ponuja tretmaje obraza rekli, da zmanjša učinke staranja, pobeli kožo in zmanjša akne. Enourni facials strošek US $ 33 US $ 63.

Medtem ko se japonski obiskovalcev in izseljenci, zdaj predstavljajo za večino kupcev teh toplice, to je samo vprašanje časa, kdaj se bo ta trend ujame na med stresom vietnamski urbanites. “Vietnamščina High-dohodkom preučujejo različne možnosti, vendar je veliko še vedno osredotočajo na lepoto namesto zdravja in sprostitve”, poroča gospa Thuy od Saigon Tropic. Kot pritiski mestnega življenja še naprej jemati svoj davek, je ne le utrujeni turisti, ki bo pripravljen Razmetanje na spa zdravljenja. Konec koncev, lahko nekaj blaženi ur se razvajati počutim kot mini počitnice.