Zdravilo vrednost sladkega krompirja

Sladki krompir je zelo pogoste tudi v življenju jesti hrano. Sladki krompir z vidika kitajske medicine, je učinek vranico qi, in se lahko podaljša življenje. Vpliv veliko več kot sladki krompir, visoke zdravilnih vrednosti v resnici, lahko prepreči štiri maligne bolezni.
1. Sladki krompir imajo proti raku učinke
 Najbolj dieta proti raku hranil je in beta; karotena (vitamina A predhodnik), vitamina C in folne kisline, in so sladki krompir bogata v treh stopnjah. Majhen sladki krompir (približno 2 dvojni) določa 2-kratno količino humanega dnevnim odmerkom vitamina A, ena tretjina zahtevanega zneska vitamina C na dan in okoli 50 mikrogramov folne kisline; ena skleda prehranskih vlaknin je večja od ovsenih kosmičev.
In beta, karoten in vitamin C lahko pomaga v boju proti antioksidantov vlogo oksidativnega stresa na kislino (DNK), poškodbe genskega materiala, ki igrajo vlogo pri raku.
Jejte sladki krompir pomaga ohranjati normalno folata ravni telesa, telo vsebnost folne kisline je prenizka, saj povečuje tveganje za nastanek raka. Sladki krompir imajo visoko raven vlaknin za spodbujanje prebavila peristaltiko, preprečujejo zaprtje in debelo črevo učinek raka.
2. Sladki krompir dober za srce
Sladki krompir so bogate s kalijem, in beta, karoten, folna kislina, vitamin C in vitamin B6, ki je 5 komponente za pomoč pri preprečevanju bolezni srca in ožilja. Kalij pomaga telesnih celic v ravnovesja tekočin in elektrolitov, vzdrževanju normalnega krvnega tlaka in delovanje srca.
In beta, karoten in vitamin C ima anti-lipidni oksidaciji, preprečevanje vloge ateroskleroze. Folna kislina in vitamin B6 pomaga zniževati krvni homocisteina, ki lahko poškodujejo arterije, je neodvisni dejavnik tveganja za bolezni srca in ožilja.
3. Sladki krompir za preprečevanje emfizem
 University of Kansas študija živali ugotovili, da kajenje podganah nizke ravni vitamina A, nagnjeni k emfizemom; in uživanje hrane, bogate z vitaminom A, medtem ko podgane kajenje znatno zmanjša pojavnost emfizema.
Zakaj nekateri dolgoročni kadilci živijo bi bila stara 90 let, vendar ni emfizem, je lahko povezano z njihovo vsakodnevno prehrano bogato z vitaminom povezane z vsebinami. Raziskovalci Priporočljivo je, da kadilci ali pasivni kadilci jesti nekaj najboljših hrane, bogate z vitaminom A, kot so sladki krompir, da se prepreči emfizem.
4. Sladki krompir je anti-diabetični učinke
 Japonski raziskovalci so ugotovili, da so debeli s sladkorno boleznijo podgane jedo belo sladki krompir 4 tedne, 6 tednov po inzulina v krvi zniža za 26%, 60%; in ugotovila, da je sladki krompir lahko zavirajo ustni glukoze v debelih podganah z ravnmi diabetes sladkorja v krvi naraste, ko visoka; hranjenja sladki krompir lahko pri diabetičnih podgan zniža tudi raven trigliceridov in prostih maščobnih kislin.
Bela raziskave sladki krompir kaže neko antidiabetično učinek. Univerza na Dunaju, Avstrija, klinična študija je pokazala, da pri bolnikih z diabetesom tipa 2, ki jemljejo ekstrakt belega sladki krompir, njeno izboljšano občutljivost za insulin, pomaga nadzorovati krvni sladkor.
Sladki krompir je bil uporabljen skupaj s hrano in zdravila, kot prehrano, prehransko uravnoteženo hrano, toplota tehta le tretjino toploto, ki jo riž, in skoraj brez maščob in holesterola. Jejte sladki krompir dobre za zdravje ljudi, in ima določen vpliv hujšanja. Vendar ne jesti sladki krompir jesti preveč, da bi se izognili zgaga, napihnjenost trebuha in druge kisline ali nazaj nelagodje.