Zdravje in Ayurveda- Giloy Zeliščni Koristi in Uporabe

Giloy je dobro znana rastlina se uporablja v ajurvedski stoletij. Ta rastlina je v pomoč pri zdravljenju različnih zdravstvenih zapletov, kot so zvišana telesna temperatura, revmatizem, protin in zlatenico. Prav tako je koristno pri zdravljenju ptičje gripe in chickengunia. Ta rastlina ima različne lastnosti, kot so antihelminthic, anti-artritične, antipiretike in krvnih čistilec lastnosti.
Vse te rastline se uporablja kot zdravilo za zdravljenje, kot so stebla te rastline se lahko uporabljajo tudi za zdravljenje vročine, kislosti, težave z očmi in za čiščenje krvi. Njegov sad se uporablja za zdravljenje revmatizma in zlatenica, se njen koren uporablja za zdravljenje gobavosti in njenih listov se uporabljajo za revmatizma.
Ta rastlina vsebuje veliko antioksidantov, ki ščitijo telo pred oksidativnimi poškodbami in iz številnih zapletov. Giloy je v pomoč pri krepitvi življenjsko dobo posameznikov, ki preprečuje številne hude bolezni.
Uporabniki lahko prav tako sprejme v obliki soka, ki je diuretik v naravi, ki se uporablja za zdravljenje zastajanja vode in gonoreja. Ta rastlina je tudi koristno za povečanje o imuniteti moči in mentalne sposobnosti posameznika in tudi povečati stopnjo spomin moč in inteligenco človeka.
Lahko mix druga zelišča, kot Amla in neem z Giloy soka za višje prednosti, ki se uporabljajo za zdravljenje vprašanj kože. To zelišče tudi vas ščiti pred škodljivimi učinki zdravljenja sevanja. Raziskave kažejo, da Giloy ščiti posameznike iz različnih zapletov, kot so neplodnost in testisov lezij pri moškem, ki je stranski učinek obsevalnega zdravljenja.
Ljudje, ki trpijo zaradi virusa HIV in drugih avtoimunskih bolezni lahko uporabite Giloy, ki pomagajo pri zmanjševanju različne simptome bolezni in izboljšanje odpornosti posameznika. Prav tako se uporablja za zdravljenje hudih motenj, kot so diabetes in hipoglikemijo. Če ljudje s sladkorno boleznijo uporabiti to zelišče z drugimi zdravili, lahko prispeva pri zniževanju ravni sladkorja v krvi, da bi morali uporabiti to zelišče le pod zdravniškim nadzorom.
Ta rastlina je zelo koristno pri tehtanju vseh vrst doš kot hotness tega zel je v pomoč pri zmanjševanju Kapha in vata doše in njen grenak okus nagiba k zmanjšanju Pitta doše. Giloy lajša živce in nadzira raven holesterola, ki prispevajo pri preprečevanju tveganja za bolezni srca in ožilja. Skupaj s preprečevanjem, se uporablja pri okrevanju od kroničnih bolezni, anemija, alergijami na hrano in artritisa.
Ta rastlina se lahko uporablja tudi za otroke, za njihovo splošno šibkost, izguba apetita, prebavnih motenj in povišana telesna temperatura. Ljudje lahko uporabijo za zdravljenje prebavnih težav, kot so izguba apetita, bolečine v trebuhu, kolitis, črvov napadi, hiperacidnost in bruhanje in tudi uporabljajo za zdravljenje težav z jetri, kot so hepatitis. Giloy sok pa pomaga pri hitrem okrevanju od hepatitisa. Ta rastlina zagotavlja enostavnost od težav z zaprtjem. Posamezniki lahko vzamete s kravo & rsquo; i mleko za zdravljenje leucorrhea. Če vidite, pekoč občutek zaradi povečanega pita, uporabite Giloy soka, zmešanega z kumina semen za zdravljenje.