ZDRAVLJENJE moške neplodnosti Z AYURVEDI

Moški Neplodnost:
je treba upoštevati med študijem moške neplodnosti naslednje točke:
         Prostornina semena.
          število semenčic & ndash; Oligospermija, azoospermiji necrospermia.
         Gibljivost sperme.
         Strukturne pomanjkljivosti semenčic & ndash; Zaradi neveljavnem vata doše.
         Vsako obstrukcija v spolovil.
         Erektilna disfunkcija.
 Vzroki moške neplodnosti:
Ayurveda pojasnjuje naslednje vzroke za moško neplodnost:
         Ativyavayat & ndash; Več kot razvajanje v spolne aktivnosti.
         Vyayamat & ndash; Več kot naporu, lahko vključuje kakršnokoli telesnim naporom ali naporna duševnih naporov.
         Avyayamat & ndash; Več kot sprostitev, lenobe ali porabe življenja zelo prostega časa.
         Asatmyanam cha sevanat & ndash; Jedo več kot pikantno, slano, kislo, zamrznjena živila, živila z nizkim prehrane in pomanjkanja higiene; tudi vedenjske navade, kot je spanje zelo pozno ponoči, Grozničav način življenja vodi v neskladje z rakta in Pitta doše, na koncu povzroča Shukra kshaya tj primanjkljaj v Shukra Dhatu kvalitativno in kvantitativno.
         Akale & ndash; To pomeni, da ob nepravem času; tj pred zaželeno starosti, še posebej pred 16. letom starosti pri ženskah in 18 pri pri moških, ali zunaj starosti 65-70, kjer telo sooča splošni izčrpanosti. Drug vidik, pojasnjuje imajo spolne odnose zelo pogosto in večkrat (5-6 krat) na dan pripelje tudi do izčrpanosti od Shukra dhatu.
         Ayonau & ndash; Uživate v seksu v razen naravnih načinov, tj masturbacija, oralni ali analni seks itd
         Maithunam Na Cha Gachataha & ndash; Zatiranje spolnega nuje.
         Narinam Arasaudnyata & ndash; Ob odnos z nezaželeno partnerjem.
Drugi bistveni vzroki so strah, stres, žalost, tesna oblačila, ki delajo v vročem okolju, za dolgo obdobje. Kajenje in alkohol poraba bistveno vplivajo na moškost pri moških.
Poškodba genitalij, generalizirane izčrpanosti, lahko mišična šibkost in stres povzroči erektilne disfunkcije.
Zatiranje seksualne nuje, okužbe reproduktivnega trakta, ali kakršno koli zožitve lahko povzroči obstruktivne patologijo.
Zdravljenje moške neplodnosti:
Premagovanje moške neplodnosti zahteva nekatere osnovne modulacije navad življenjskega sloga in hrane.
Zdravljenje vključuje Shodhan chikitsai.e. čiščenje zdravljenje odvisno dominancy za derranged doš. Vaman v Kapha dushti, Virechan v Pitta dushti in Basti v primeru Vata dushti.
Panchakarma terapije, kot ABHYANGA (masaža celega telesa), Shirodhara, Nasya endows veliko telesno in duševno sprostitev.
Redna vadba in joga spodbuja dodal pomoč. Treba je vaditi medeničnega dna vaje, padmasan, Mool Bandha za okrepitev in optimizacijo funkcionalnosti želenih organov.
Zdravljenje ovire ali okužb, če obstajajo, z zdravili, kot so Gokshur, Guduchi, Triphala, itd Prav tako zdravljenje Uttar Basti služi koristno v primerih obstruktivne pljučne bolezni, pa tudi krepi mišice sečil in reproduktivni sistem.
Pomlajevanje in zdravljenje afrodiziak igra pomembno vlogo;
 Pomlajevanje terapija revitalizira telo in krepi znotraj in zunaj tako povečuje telesno vzdržljivost in tudi pomaga pri ustvarjanju bolj zdrave semenčic. Zdravila, kot Chyawanprash, Musali paak, Rasayan VATI, Kandarpa paak, Kushmand avleha itd služi namenu. Kombinacija mleka + ghee + medu + hladno vodo v določenem razmerju, odvisno od enega preselite telo ustava skupaj z drugimi zdravili, kot so yastimadhu, shatavari, Amla, itd služi kot dober Rasayan.
Afrodizijak Terapije so 3 vrste:
1. Sperma generiranje ali povečanje število semenčic.
2. Tisti, ki pomaga pri izliv semenske tekočine.
3. Zdravila, ki služijo tako navedeni namen.
Zdravila, kot Shatavari, Nagbala, Bala, Musali, Ashwagandha, mleko, Ghee, Haritaki, Amla, Yastimadhu, Pippali, Shatavari Kalpa igra pomembno vlogo pri izboljšanju število učinkovitih semenčic.
Kapikacchu, Vidari, Gokshur, Shatavari, Ashwagandha, Bruhati phala, medicinski pripravki, kot so Vrushya VATI, Shilajatu, Vanari Kalpa zdravi težave, povezane s Semen ejakulacijo.
Gokshur, Ashwagandha, Musali, Kapikacchu, Pippali, mleko, Ghee, Sadje in sadni sokovi; in najbolj pomemben vidik & ndash; prijetno sproščeno stanje uma je ključna sestavina za zdravljenje neplodnosti. Vrushya VATI ne le povečuje število spermijev kvalitativno in kvantitativno, ampak tudi izboljšuje moč, pa tudi skrbi za težave, kot impotenci, izguba libida.
Vse zgoraj omenjene zdravila lahko uporabimo v obliki praška ali za odlične rezultate jih je treba uporabiti v obliki medikamentnega mleka ali ghee, ker oleation in revitalizacijo celic je sestavni del zdravljenja.
Potrebne Diet Spremembe:
         Sveže, organska sadje, sadni sokovi in ​​zelenjava.
          Mandlji, orehi, bučna semena, črni ribez, datumi, fige, marelice in rozine.
         Mleko, mlečni-datum shake, mleko, mango shake mogoče gojiti tudi.
         Mlečni izdelki, kot so kreme, Lassi, maslo; bi bilo treba povečati predvsem uživanje mleka in Ghee. Jih je mogoče sprejeti jasno, ali medicirane obliki.
         Non-vegetarijanci lahko vključujejo priprave za jajca, meso (Kozje meso), petelina. Juhe povečuje apetit in tudi zagotavlja želene prehrane.
         Riž puding ali vermicelle puding, sladka priprava Suji v ghee je tudi koristno.
         Začimbe, kot so ajwain prahu, kumina, kurkuma očisti urogenitalnega trakta.
         Vključi kokos in kokosovo mleko v vaši prehrani.
Velik & ldquo; NO & rdquo; za kajenje in uživanje alkohola je treba.
Vedno bi se morali udeležiti naravne nagone.
Še vedno je veliko zdravil, ki so odvisne od posameznega telesne konstitucije, bi morali vsi zgoraj priporoča zdravila je treba sprejeti po posvetovanju ayurvedske zdravnika.
“Ne dovoli spolne težave, da uniči svoje življenje in svoj zakonski življenje. Večino časa moški obotavljajo govoriti z nikomer glede tega problema, ampak gre naprej narašča s časom. To je najbolje, če oseba deleža njegova slabost z zdravnika specialista in se je pozdraviti varno in brez stranskih učinkov!
Spletno posvetovanje (Kliknite za zapolnitev oblika)
– Preberite več na spletni strani: http: //www.ayurvedahimachal.com/index.php page = completearticle && id = 45 # st …?