Zdravstvene prednosti Peganum Harmala

Peganum harmala je košat trajnica grm, ki zraste do 1 metra višine, vendar je ponavadi okoli 0,3 metrov visok. V suhem tal lahko korenine rastline dosežejo globine 6,1 metra. Preprosto košatimi rastlina z mesnatimi, Klasast videti, kot tudi kratkih koničastih listov razdeljen na več ozke segmente.

 Peganum harmala je košat trajnica grm, ki zraste do 1 metra višine, vendar je ponavadi okoli 0,3 metrov visok. V suhem tal lahko korenine rastline dosežejo globine 6,1 metra. Preprosto košatimi rastlina z mesnatimi, Klasast videti, kot tudi kratkih koničastih listov razdeljen na več ozke segmente. Rastlina ima tri kapsule, ki meri približno 1 do 1,5 cm v premeru in vsebujejo več kot 50 semen. Peganum harmala nosi tudi bele cvetove, zlasti v mesecu maju in juniju in so približno 2.52.5 do 3,8 cm v premeru s po petimi cvetnimi listi. Ta rastlina je doma v subtropskih regijah Indije. Zdaj je razširjena na različnih drugih državah, kot so New Mexico, Arizona, Kalifornija, Montana, Nevada, Oregon, Texas in Washington. Peganum harmala je znana tudi kot Sirska rue ali divjo rutico.

 Obstajajo določene zdravstvene prednosti Peganum harmala. Z drugimi besedami, da je goščava kot rastlina, ki ima določene lastnosti zdravil in je zelo koristen za zdravje na več načinov. Splošno znana kot sirski rutico ali divje rue, so posušene semena te rastline se uporabljajo za zdravila namen. Peganum hermala semena vsebujejo različne kemične sestavine, ki vključuje harmolol, harmine, hermaline in peganine.

 Peganum harmala pripada Nitrariaceae družino in rastlina se uporablja za zdravljenje številnih pogojev za zdravje, vključno z astmo, neredne menstruacije, trakuljo napada in predvsem v pomoč pri pridobivanju lajšanje astme. To ima različne zdravilne lastnosti kot afrodizijak, sterilizatorju in razkuževanja. Tukaj je nekaj koristi za zdravje Peganum harmala:

 Vročina – Peganum harmala je ena taka rastlina, ki se uporablja za zdravljenje nepravilnih vročice. Prav tako je koristno za zdravljenje trdovratne malarije, vendar pa ni tako učinkovita pri akutnih primerov. Semena rastline je podan v Prevretek, vlivanje ali v obliki prahu.

 Trakulja Infestacija – Semena Peganum harmala je koristna pri odstranjevanju takšno potrdilo okužbo tudi. Hermaline je alkaloid, ki vsebujejo ta rastlina ima glistam ukrepanje.
 Poleg tega se v prahu semena imeli izmet črvi.

 Insomnia – pomirjevalne lastnosti zelišč je uporabna za zdravljenje nespečnosti.

 Menstrualne motnje – Peganum harmala je koristen tudi za zdravljenje neredno menstruacijo. Semena esence je podana v 15 do 50 ml odmerkov.

 Dojenje – Semena zelišč imajo galactagogue lastnosti, in so imeli materah, ki poveča izločanje mleka pri doječih materah.

  Naglavne uši – Zel je učinkovit tudi pri uničevanju naglavne uši, masažo lasišča s koreninami paste skupaj z gorčično olje lahko si oprostitev uši glave.

 Laringitis – Rastlina se uporablja za zdravljenje laringitis. Prevretek semen se uporablja tudi kot ustno vodico.

 Kar je pomembno je, da zdravila, ki se uporabljajo le v predpisanih odmerkih. Pri višjih odmerkih je lahko strupen in lahko povzroči hudo zavira delovanje na živčni sistem.