Zeleni čaj koristi, holesterol, artritis, zdravje srca

Zeleni čaj je narejen iz listov Camellia sinensis. Ta rastlina raste kot velik grm ali drevo. Zeleni čaj je bila priznana kot zdravilna pijača za spodbujanje zdravega duha in telesa, za skoraj 5000 let. Tradicionalna kitajska medicina je priporočljivo, zeleni čaj za glavobol, bolečine v mišicah, bolečine in prebavo, razstrupljanje, kot energizer in podaljša življenje.
Zeleni čaj vsebuje polifenole, zlasti Katehin imenuje epigalokatehin galat. Raziskovalci so navedli, da so polifenoli v zelenem čaju pokazala, da bi spodbudili proizvodnjo več imunski sistem celic in imajo antibakterijske lastnosti. Dejansko se zdi, da bo večja od vitaminov C in E. antioksidant učinki polifenolov
Kitajski študija, pred kratkim objavljena v Archives of & ldquo; Internal Medicine & rdquo; je pokazala 46% – 65% zmanjšanje tveganja hipertenzijo v rednih porabnikov & ldquo; Green & ndash; Tea & rdquo; primerjavi z nekadilci & ndash; potrošnikov. Raziskovalci so dokazali, da lahko flavonoidi prepove oksidacijo lipoproteinov majhne gostote, ki povzroča aterosklerozo. Ateroskleroza je značilno ateromatozne depozitov v in fibrozo notranje plasti arterij, ali plaka. Zeleni čaj tudi zavira nastajanje krvnih strdkov in Flavonoidi izboljšajo sposobnost plovila širijo in pogodbe.
Raziskovanje je bilo narejeno na zeleni čaj, ki jih & ndash; Oddelek za fiziologijo, Medicinska fakulteta, Univerza v Ženevi, University Hospital Ženevsko; in laboratoriji Arkopharma, Nica, Francija in na koncu je bilo ugotovljeno, da je zeleni čaj thermogenic lastnosti in spodbuja oksidacijo maščob zaradi vsebnosti kofeina. Čaj ekstrakt Green lahko igrajo vlogo pri nadzoru sestave telesa preko simpatičnega aktivacije termogenezo, oksidacijo maščob ali oboje.
Zeleni čaj lahko prepreči & ldquo; revmatoidni artritis & ndash; Ref. Znanost na dan 27. marec 2006 Case Western Research University 27. marec 2006. Zeleni čaj povečuje HDL. (Good & ndash; Holesterol) Raziskovalci so ugotovili tudi, da je bistveno zmanjšuje krvno raven škodljivega holesterola (LDL). Kliničnih študij kažejo, da lahko polifenoli v čaju, zlasti v zeleni čaj pomembno vlogo pri preprečevanju raka.
Katehini so flavonoid fitokemikalija spojina, ki se pojavljajo v zeleni Tea.There so štiri polifenolne katehinov v zelenem čaju, ki vključujejo galokatehin (GC), epigalokatehin (EGC), epikatehin (ES) in epigalokatehin galat (EGCG). Na poskusnih modelih, katehini kažejo kardio zaščitni učinek in antimikrobne lastnosti. Raziskovalci so dokazali, da je EGCG koristen pri preprečevanju raka in kardiovaskularnih bolezni. Katehini izvajala pomembno antioksidativno moč in se lahko izkaže za zelo koristno za ohranjanje zdravja srca.
Znanstvene študije, opravljene na zeleni čaj, so bile navedene v nadaljevanju.
1.Research poročali v šesti mednarodni konferenci za meje pri preprečevanju raka, ki ga je ameriško združenje sponzorira za raziskave raka: standardiziran Green-čaj priprava polifenol (PolyphenoneE) omejuje rast kolorektalnega tumorja pri podganah s snovjo, ki povzroča raka. & Ldquo; Naše ugotovitve kažejo, da je podgana hranili s hrano, ki vsebuje plyphenonE je manj kot polovico, saj je verjetnost za razvoj raka na debelem črevesu. Mario šola za farmacijo Univerze Rutgers, Piscataway, New Jersey, je zapisano v izjavi.
2.A študija, objavljena v december 1919 American Journal of Clinical Nutrition je pokazala, da & ldquo; Zeleni čaj ima thermogenic lastnosti in spodbuja maščobe oksidacijo razen tistih, ki je pojasnil zaradi vsebnosti kofeina. Ekstrakt zelenega čaja lahko igrajo pomembno vlogo pri nadzoru sestave telesa preko simpatičnega aktivacije termogenezo, oksidacijo maščob ali oboje. Ref: Dulloo AG, Duret C, Rohrer D, et al. (December 1919)
Učinkovitost zelenega čaja ekstraktov, bogatih s katehinskih polifenoli in kofein v porabo energije 24-h in oksidacijo maščob v ljudeh & ndash; Am. J. Clin. Nutr 70 (6); 1040-5 PMID 10584049.
Izdelki, ki vsebujejo zeleni čaj ekstrakt skupaj z Granatno jabolko in Arjuna izvlečki imajo sinergijski učinki. Zato so ti izdelki zdravilna in lahko deluje z večjo učinkovitostjo za lajšanje težav, povezanih s srcem. Zeleni čaj sama po sebi deluje kot antioksidant tudi. Mešanica zgornjih treh zelišč bi lahko pomagali zmanjšati slabega holesterola (LDL) in poveča dober holesterol (HDL).
Dr. Veena Deo, B.A.M.S. (Doktor)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot zdravniški nasvet. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene.