Zelišča, ki čistijo telo

Stvari, kot so pesticidi, herbicidi, sevanjem in konzervansov pusti strupene ostanke onesnažujejo vode, hrane in zraka. Naravni mehanizmi razstrupljanja telesa poškoduje z izpostavljenostjo teh kontaminantov, ki ustvarja kroničnih bolezni, kot so rak, artritis, sindrom kronične utrujenosti, depresija in motnje pomanjkanja pozornosti.

Koža, ledvic, črevesja in jeter so čistilniki organi v telesu. Čiščenje je omogočeno z dnevno odpravo, veliko vode, ščetkanje kože, redno telesno vadbo in dobro prehrano.

Čistilna zelišča določiti prave prebavne funkcije v telesu. Skupna čistilna zelišča: carqueja, fedegosa, regrat, repinca, in česen. Mleko Čičak, Picrorhiza, carqueja ali fedegoso so dobre za zdravljenje bolezni jeter, medtem ko Ayurvedic zdravniki uporabljajo Phyllanthus amarus in Triphala, da pravilno delovanje zdravje jeter in GI.

Carqueja, ima 400 vrst, vključno Baccharis genistelloides, B. triptera in B. trimera. Carqueja najdemo po vsej deževnega gozda Amazonke v Peruju, Braziliji in Kolumbiji, kot tudi v tropskih predelih Argentini, Paragvaj in Urugvaj.

Carqueja se uporablja za dispepsijo, gastroenteritis, bolezni jeter, driska, krepitev želodca in črevesne funkcije, in da očistite jeter in žolčnika. Carqueja obravnava tudi malarija, diabetes, razjede na želodcu, vnetje žrela in tonzilitis, angina, anemija, driska, prebavne motnje, hydropsy, vnetje urina, bolezni ledvic, črevesnih črvov, gobavost in slabšo prekrvavitev. Carqueja je tako učinkovit zaradi flavonoidov, ki vsebujejo lastnosti z jetri zaščitno.

Fedegoso Senna occidentalis / Cassia occidentalis, ima zdravilne lastnosti s svojimi koreninami, ki se uporabljajo kot diuretik proti vročini. Semena fedegoso se varijo za zdravljenje astme in cvet fedegoso se uporabljajo proti bronhitisu.

Korenine fedegoso se uporabljajo za vročice, menstrualne težave, tuberkulozo, anemija, pritožbe jeter, in kot tonik za splošne šibkosti in bolezni. Listi fedegoso se uporabljajo za zdravljenje gonoreje, vročino, bolezni sečil, edem, in menstrualne težave.

Čaj iz svežih / posušenih zdrobljenih fedegoso listov se uporablja zunaj kožnih ran, glive kože, parazitskih bolezni kože in ognojki. Sveža sredstva decoction fedegoso se uporablja proti zaprtje pri dojenčkih. Čaj listov se uporablja za želodčne kolike; zdrobljenega sveži listi fedegoso so izgnati črevesno črvi in ​​parazite.

Drugi čistilna zelišča vključujejo regrat (Taraxacum officinali), ki je rumene barve in je član družine Compositae. Njena korenina in listi se uporabljajo kot čistilna zelišča je bogata z grenčice, vitamina C, kalija, in encime, ki spodbujajo jetra pomagale pravilno prebavo maščob in diuretik lastnosti spodbujajo delovanje ledvic. Repinca je član Composite družine, ki pomaga očistiti telo in je še posebej dobro za suho težave s kožo. Prav tako je zdravilo za vnaprej zrelo plešavosti, revmatizem, artritis in akne. Česen (Allium sativum) je žolčno stimulativno in eno blood čistilnih zelišč s.

Mleko osat ima tudi čistilni učinek na jetra. To povečuje regeneracijo tkiva v jetrih. Obravnava hepatitis, ciroza, in zamaščena jetra. Prav tako je učinkovit proti žolčnika in žolčnih vodov, vnetje s povečanjem pretoka žolča iz žolčnika. Phyllanthus amarus je izredno učinkovit proti nosilnih celic hepatitisa B. Triphala, znan tudi kot Trifal, je kombinacija Terminalia Chebula, Terminalia bellerica in Phyllanthus emblica. izboljšuje tako prebavo in izločanje ne draži črevesje.