Zelišča za Mind

Zeliščna zdravila za depresijo, anksioznost, nespečnost, in psihoze
Na Kitajskem je pred dvajsetega stoletja, so bili vsi duševne bolezni zdraviti izključno z zeliščno medicino. Ker so kitajski zdravniki vodenja evidenc za tisoče let, je zgodovinski dokazi, da so bile te zdravljenja včasih uspešna. En primer je znan Fog Tea Tianmu Mountain, mešanica zelišč, ki so pomagali brezplačno na milijone ljudi iz opija in zasvojenosti morfija. Ker je najboljši zahodni pristop k zasvojenost opiatov v tistem času je bil nadomestiti novo izumil in domnevno manj zasvojenost droge, heroin. Živi in ​​se uči; ki je točno tisto, kitajski herbologists delal za nekaj tisoč let.
Trdim, da so bile kitajske zeliščne droge the19th stoletja vsaj tako učinkovito kot karkoli evropski ali ameriški zdravniki so izumljanja in predpisovanje v tistem času.
To je lahko še vedno drži. Očitno Western psihiatrična zdravila, ki so napredovala v sto letih. Ne dajajte kalijev bromid, Kloralhidrat in morfij do duševno bolnih več. Današnje pomirjevala očitno varnejši in učinkovitejši. Vendar pa bi noben delavec na področju duševnega zdravja pravijo, da bi lahko ta zdravila dejansko zdravljenje duševnih bolezni. Jaz predlagam, da se kitajski zeliščna zdravila ponujajo več kot olajšave za duševno bolnih. Pravilno upravljanje, v nekaterih primerih pa menim, da so ti zelišča lahko pozdravi.
O tem, ali so dejansko zdraviti bolnika, vsaj, lahko zelišča dopolnjuje vsako sodobno dan recept ali terapijo. Lahko vam zagotovim, da so zelišča priporoča v tem članku varna, in kot hrano, ne bo negativno reagirati z nobeno zdravilo.
Obiščejo katero koli mesto na Kitajskem, in kljub poplavi zahodnih idej in denarja, boste našli zelo malo možnosti na področju duševnega zdravja. Čeprav je Ocenjuje se, da ima Kitajska več kot 100 milijonov duševno bolnih ljudi, Kitajska ima samo 17.000 certificiranih psihologi, ki so na podlagi na prebivalca je le deset odstotkov, kar bi našli v najbolj razvitih državah.
Zgodovina revščine in odnos, da se duševno bolezen stoično prenašal sta dva razloga za to. Prav tako so azijske kulture tradicionalno downplayed individualnost, tako da poraba denarja na osebnem izboljšanje je namrščil. Toda obstaja še en pomemben razlog, da psihologija nikoli prijelo na vzhodu. To preprosto ni bilo potrebno toliko. Kitajski zdravniki, z dobro nekaj tisoč let poskusov in napak, imeli dostop do polnega lekarni učinkovitih zdravil rastlinskega izvora. Morda je lobotomies, z elektrošokom in psihiatrije manj potrebno.
Kitajski zdravila rastlinskega izvora, ne glede na njihovo učinkovitost, ne bi smeli obravnavati kot nadomestilo za sodobne drog ali svetovanja, vendar so lahko dragocen vir za današnji zdravstveni delavci ali delavci z duševnim zdravjem. Saj ni treba biti kitajski ali zeliščar za njihovo uporabo, pa lahko malo osnovno znanje Oriental teorije medicine pomaga. Ta članek vam bo pomagal začeti. Imam uporabljajo splošna imena za zelišča, ki so znani na zahodu, botaničnih imen za zelišči brez skupnih zahodnih imena in kitajskih imen pin Yin razlikovati med zelišča, ki so lahko iste vrste, a se razlikujejo tudi na druge načine.
To je qi, neumen.
“Qi” pomeni tok naših telesnih energij. Praktiki kitajske medicine verjamejo, da je zdravje povezano s temi nevidnih tokov, da, ko je naš qi teče nepravilno zbolimo.
Poleg pretok qi, zdravje je tudi o harmoniji in ravnotežju, ali pomanjkanje tega. Pogoji Jin in jang pomaga opisati tega. Ko je življenje v ravnotežju, smo rekli, da yin in yang postane neuravnotežen v našem telesu, ki povzročajo telesno ali duševno stisko in bolezni.
Disciplina Ching-Zhi-Bing nanaša na motnje čustev in volje, in je tesno povezana z zdravljenjem duševnih bolezni. Da delavci večine oblik TCM, vsaka duševna bolezen, najprej znak slabega pretoka ali slabega ravnotežja ali oboje. Fobije, paranoja, shizofrenija, depresija, nespečnost, itd so simptomi neskladnosti ali zastojev, ne ločenih bolezni v sebi. Zdravilni te simptome zahteva normalizacijo pretoka ali ponovno vzpostavitev ravnovesja na življenje in telo tistih, ki zbolijo. Zeliščna zdravila lahko pomaga neizmerno.
Kitajski zeliščni medicini je preprosto najbolj visoko razvit medicinski sistem na svetu. Njen obseg izkušenj zajema nešteto bilijonov uprav več kot tisoč let. Njegove metode, v veliki meri, so sistematično in na podlagi pisnega opazovanje, eksperiment in komentar. To je farmakopeja vsebuje več kot 10.000 naravnih snovi; rastlinski, živalski, in mineralno.
Nekatere od teh snovi je lahko čudno zahodni senzibilnost, pa bo ta članek priporočajo le varne navadne snovi, ki jih je mogoče zlahka dobijo. Čeprav kislo datume, uho koren zajec je, in mimoza lubje ne sme biti tako na voljo kot kave, čaja ali marihuane, jo lahko preprosto najde te lahko motilo upogibne snovi na spletu ali v kitajskih skupnostih po vsej Severni Ameriki, Evropi in Aziji.
Mind upogibanje ne pomeni, da so ti zelišča poživila ali psihedelične. Čeprav obstajajo kitajske zeliščne stimulanse, kot so Ephedra (ma Huang) Psihadeliki kot slak semen (qian niu Zi). Zelišča, priporočene v tem članku, če so pravilno kombinirani, vpliva na um v različnih in morda manj razumemo načine.
Izraz “um” se kaže različno skozi objektiv TCM. Gledamo um in telo kot neločljiva prijavo enega samega bitja, in jih je treba presojati skupaj za uporabno diagnozo. Na Zahodu, je človek razdeljen na posamezna področja študija – duhovno, duševno in somatsko. V zadnjem času se je zahodni vidika začelo zabriše razliko med umom in telesom. 1996 Diagnostični in statistični priročnik duševnih motenj (DSM-IV, 1996, Uvod, p.xxi) priznava:
& Ldquo; A nujni literature dokumenti, ki jih je tam veliko in lsquo, fizično in rsquo; V & lsquo, duševno & rsquo; Bolezni in veliko & lsquo, mentalne & rsquo; V & lsquo, fizično in rsquo; . Bolezni & rsquo;
V tem članku izraz um pomeni: zavest, čustva, domišljijo, spomin, mišljenje, spomin in inteligenco. Mi ne vsebujejo alkohola kot vidik uma, saj TCM pridržuje posebno mesto za duha, ki je znan kot Shen. Shen vas, dejansko bitje, ki ni vaš um pomeni. Shen nahaja v srcu, ni v možganih. Duševne disharmonies pogosto kažejo, da je Shen nemiren in vznemirjen. Temu pravimo motena Shen.
Anksioznost, nespečnost, in psihoze vsi izvirajo z moteno Shen .. Menimo, da jim bolezni prsnega koša in ne možganov, saj je Shen prebiva v srcu, ne v glavi. Čeprav lahko trpijo kažejo deviantnega možgansko kemijo, to niso možganske bolezni
Nemirnem Spirit
Za večino ljudi, Disturbed Shen ne bo privedlo do “bolezni srca” ali katere koli fizične težave. Kljub temu pa se ga obravnava kot fizično stanje in se bo odzvala, razen svetovanja terapij. Vaja, masaža, akupunktura in zeliščna zdravila so primeri zelo fizikalnih načini, ki jih lahko razbremenili ta pogoj. Darilo zahteva globlje razumevanje vzrokov.
Shen lahko motijo ​​dogodke v našem življenju in v našem spominu, s stagnacijo, toplote, drog, prehrana, izguba spanja, ali izgubo krvi. Pogosto je Shen vznemirila s prisilo čustva, ali odvečnih čustev. Kitajska medicina verjame, da lahko močna čustva vpliva tudi naše organe. Prekomerno ali pomanjkanje veselja lahko poudari srce, skrbi poje na črevesju, žalosti ogroža pljuča, strah obdavči ledvice in jeza napade jetra.
Shen je vznemirjen zaradi napetosti v prsih. Razmišljate o izgubi, ne bi mogli izražanje in občutka krivde ali pod stresom, povzroči, da qi prsih za zaostritev. V tem zaščitne stanju čutimo manj čustev in kažejo manj čustev. Moderni zdravniki imenujemo to stanje “depresija”. Imenujemo jo stagnacija či v prsnem košu, ali jetra Qi Stagnacija (LQS), in menimo, da je izvor številnih težav z duševnim zdravjem. Za nas, klinična depresija ni toliko določljiva bolezen, ampak znak, da je qi prsnega koša zaljubljen, omejena ali zatirani. V času, lahko to omejitev prsih izvedbo temeljne organe, ustvarjajo jezo s razpihovanja jetra, ali anksioznost s segrevanjem do srca.
Zdravljenje z zelišči
Dobljene simptomi LQS običajno diagnozo depresija, anksioznost, nespečnost, tahikardije ali panične motnje. Tudi nekatere srčne aritmije, in oblike psihoze izvirajo z jeter qi stagnacija.
Zelišča se lahko uporabljajo tudi za spodbujanje pretoka qi v prsih in jasno toploto iz srca. Izvedel sam, ti zelišča lahko imajo le blag učinek. Vendar je v nekaterih kombinacijah, se lahko rezultati precej močna.
uho koren Hare je (bupleurum chai hu), morda najbolj znan od teh zelišč, je dober primer. To grenko koren je znano premakniti qi v prsih, pa je njegova sposobnost za to močno poveča z združevanjem z majhno količino običajnega mete (Bo on).
Druga zelišča, ki se premikajo qi jeter, so nezreli mandarine lupino Qing pi, Ciper Xiang fu, kitajski rose mei gui Hua, bela potonika koren bai Shao, caltrop sadje bai Ji li in grenko pomarančo Zhi shi.
ohrabrujoč Zelišča
Poleg lajšanje omejitev, lahko herbologist vpliva na um z dajanjem zelišča, ki negujejo srce. Te snovi imajo izrazito pomirjujoče in pomaga ustvariti prijetno okolje za Shen. Boste našli zelišča, ki negujejo srce v številnih formul, ki se uporabljajo v boju proti nespečnosti. Nekatere od teh snovi so kisle datum seme (suan zao ren), longan sadje (dolga yan roux), Arbor vitae semena (bai zi ren) in pšenica jagode (fu xiao mai)
Mimosa tree bark (he Huan pi) je ena izmed najbolj uporabna te skupine. Čeprav so razvrščene kot srčni hranljivo zelišče, v kombinaciji s kaduljo miltorrhiza (dan shen), prav tako močno premika qi prsnega koša. Tako lahko lajšanje stresa v prsih in hkrati neguje srce.
Zelišča, ki poravnava Duha
se uporabljajo pri čustva vodijo visoka. Mnoge od teh snovi so bogate s kalcijem in drugih težkih mineralov. Tam je dolgo zgodovino uporabe teh stabilizacijo zelišč v formulah za zdravljenje psihoze. Nič v starih tekstov o shizofreniji, vendar obstaja veliko sklicevanja na halucinacijskega vedenja, vključno mrmraje samemu sebi, in sluha glasove. Za praktikov TCM, privide pokažejo, da je duh, v ekstremnih pritiskom, se je dejansko let. Sidranje zelišča so nato potrebni za poravnavo razburjenost duha.
Oyster shell mu li, biser Zhen Zhu, fosilnih kosti dolgo gu, oranžna hu po, in loadstone ci shi so nekaj težkih stabilizatorjev, ki poravnavo naraščajoče duha so podane za krajša obdobja, saj so težko prebavljive, in dolgotrajna uporaba lahko poškoduje qi.
Ogenj in sluz
Ko se uporablja za zdravljenje psihoz, sidranje zelišča so pogosto v kombinaciji z zelišči, ki se raztopijo sluz, saj je v številnih primerih, je Flegma postala dodaten dejavnik bolezni.
Zdaj Flegma je koncept, ki je malo težko razumeti, ampak vredno truda, saj je sluz, ki se lahko obrnejo tudi blage depresije v polnem cvet psihotično epizodo. Pravzaprav je zelo preprost. Mi že razumeli sluz kot sinonim za sluznice, gosto viskozno telesne tekočine. Po TCM, toplota povzroča običajno pretočni tekočine in pare za zgostitev in postane phegm. Flegma ovira pretok.
Psihoza se zgodi, ko je vročina zgosti pare (hot sluz) oviran portalov zavesti, motnost in zakrije Shen, in povzroča um, da izgubijo stik s svojo duhovno povezavo. Flegma-Ogenj v srcu, saj je to psihotično stanje je znano, zahteva, zelišča, da pri gašenju in raztopimo sluz.
Sweetflag korenike (chang pu) je glavni zelišče uporabljajo za raztapljanje sluzi avtom portalov zavesti. Najdete ga v formulah za psihotičnih pogojev kot tudi za ADD, manije, kompulzivne motnje, in druge pogoje, ki namiguje na nekoliko poslabšali zavesti.
Skupna zelišča, ki postavljajo požarov v srce in jetra vsebujejo seme Gardenia (zhi zi), hitenje drevesa (Deng Xin CAO), drevo potonika korenski lubja (mu dan pi) in lotus Paperje (lian Xin). Ni tako pogosta je nosorogov rog (xi Jiao), ogroženih in prepovedano in nikoli legendarni sex tonik folklore, ampak res samo rastlina se uporablja za zdravljenje toplote inducirane krče, manijo, in delirij. Vodni bivol rog (shui niu Jiao) navadno nadomestil v večjih količinah. Raw Pustikara koren (sheng di Huang) je dober nadomestek za vegetarijance.
Zelišča ne delujejo, formule Delo.
 Preden nadaljujem, morate razumeti omejeno vrednost teh posameznih zelišč. Uporablja sam, nobena od teh zelišč je zelo veliko terapevtsko vrednost, in se uporablja samostojno koli od njih lahko predstavlja težave. Zato TCM je vse o uporabi zelišč skupaj. Pokliči jih formul ali recepti ali mešanica ali kombinacija; s kombinacijo zelišč, so odkrili sinergije, ki močno poveča zdravilne učinke. Mešanje zelišč na ta način nam omogoča tudi nevtralizira nezaželene stranske učinke. Zelišča, kot so sladkega, poria, codonopsis in ingver so pogosto dodajo poveča prebavljivost in absorpcijo. Ker stagnacija in pomanjkljivosti, da leži mnogi od teh pogojev, bo formule vsebujejo tudi zelišča, ki povečujejo količino in spodbudi pretok qi in kri. Slavni “ženska rastlina” zelišče Dang Gui se pogosto uporablja, saj tako gradi in hkrati poživlja kri. Ta učinek se poveča v kombinaciji z rdečega ali belega potonika koren.
Formule so običajno sestavljene iz glavnih zelišč, ki pomagajo zelišča, smerna zelišč in zelišč, ki zmanjšujejo stranske učinke ali pripomogli prebavo določenega zelišč. Zelišča lahko zaužijejo kot kuhan čaji imenovanih decoctions (tang), brušen zrnati ali prah (san), tablete (Pian), tablet (wan), ali tinctured izvlečki (gin).
Spodnja tabela prikazuje duševne bolezni, ki bi lahko TCM diagnoz, možno formulo, ki se uporablja za zdravljenje bolezni in zelišč, ki jih vsebuje v vsaki formuli. Najbolj so na voljo v predstavljeni obliki.
Bolezen / Stanje: depresija, PMS
TCM Diagnoza: jetra Qi Stagnacija
Formula Ime: Free in Easy aka Hsiao Yao San
Sestavine: bela potonika koren, Poria, Atractylodes, Bupleurum, Mint, Dang GUI, ingver, Licorice,
Depresija z razdražljivost, PMS
Jetra Qi Stagnacija s srca Fire
Povečana Proste Proste & Easy
Bela potonika, Poria, Atractylodes, Bupleurum, Mint, Dang Gui, ingver, Licorice, Tree potonika koren lubje, Gardenia,
Depresija z manija, Delirious govora, razbijanje srca,
strahu,
Jetra Qi Stagnacija z jeter Yang Rising
Bupleurum, Dragon Bone in Oyster Shell
Bupleurum, Pinellia, Poria, cimet Branch, Scullcap, Sour Datum, Codonopsis, okamenela Bone, Oyster Shell, ingver, Rabarbara
Tesnoba, razdražljivost, nemir ali nespečnost
Disturbed Shen povzroča Heart Fire
Dobro spanje in brez skrbi
Sour Datum Seed, Zhi Mu, Salvia, Polygala, živih organizmih, Atractylodes, Licorice, ginsenga, Ophiopogon, Schisandra, murve, Poria
Anksioznost, Weepiness, PMS
Moteno Shen od Nezadostna Yin ali krvi
miren Spirit
Polygonum, Weatberries, Sour Datum, Poria, Lily, Mimosa lubje, Licorice
Nespečnost, slaba koncentracija, Vivid Dreaming
Disturbed Shen posledica pomanjkljivega srca qi
Stabilizirati srce
Živih organizmov, Ophiopogon, Dang Gui, Poria, Polygala, Sour Datum Seed, Scullcap, Codonopsis, Amber
Nespečnost, motnje spomina in koncentracije, Nocturnal emisij
Moten Shen in Heart Fire, ker jih primanjkuje ledvic Yin
Nebeški cesar toplotno okrepitev Heart
Raw naprstec, Dang Gui, Schisandra ,, Sour Datum Seed, živih organizmih, beluši, Ophiopogon, Scrophularia, Salvia, Codonopsis, Poria, Platycodon, Polygala
Psihoza, prsnem košu ali rebra bolečino, kolcanje ,. Nihanje v razpoloženju
Kri Stand v prsi s jeter Qi stagnacija
Vožnje iz zastoja v dvorcu v krvi
Žafranika, Dang GUI, Sechuan Luštrek, rdeča potonika koren, Niu Xi, Bupleurum, Platycodi, Bitter Orange, Raw rehmannia, Licorice
Psihoza, kompulzivne motnje, ADD, ADHD
Heart Blood pomanjkljivosti, zamegljena zavest
zdrava Brain
Sweetflag, Sour Datum Seed, Go ji berry, Salvia, Schisandra, Sechuan Luštrek, runo Flower Branch, Polygala, reishi gobe
&kopirati; copyright Joel Harvey Schreck 2008