Zeliščna Adventures s Susun S plevela Brassicaceae “Aka” Cruciferae družina

Zeliščni Adventures z Susun S Weed
Brassicaceae družina “aka” Cruciferae (križ) družina
kot je razvidno natisnjena v www.sagewoman.com
 
Zeliščna zdravila je zdravilo ljudi; zdravilo rastlinskega izvora je žensk medicine. Večina žensk žive danes povsod po tem planetu, se zanašajo na lokalnih zelišč, da sebe in svoje družine obdržati dobro. Osnovno znanje zeliščne medicine pomaga ženskam – kot ste – ostali brez odvisnosti od drog in zdravniki, in daje ženske – tako kot vi – sposobnost za pridobivanje preproste učinkovita pravna sredstva na malo ali nič stroškov.
Saj ni treba biti strokovnjak za uporabo zelišč, kot zdravilo. Vi sploh ne potrebujete vedeti, kako brati in pisati. Lahko se učijo naši foremothers storil: s dihanjem, kaj rastlina vam daje in izdihu za obrat, in z omogočanjem Narava v šolo vas preko dnevnih sanj in nočnih videnjih, trance potovanja in spontanih dogovori, z okusom, na dotik, vonj in vid, in skozi pesmi rastlin.
Toda živimo v hitrem svetu, in učenje iz narave, je počasen proces. Želite bližnjico? Več o tem, malo botaniko! Botanika je veleprometnica ki optimizira sposobnost razumevanja rastlin in jih uporabiti pametno, tako da je še naprej našo si nekaj mojih najljubših rastlin družine. Rad bi vam predstavil zelje ali gorčica, družine.
Družina zelje vedno me nasmeje. To je enostavno prepoznati in večina njenih članov je okusno jesti. To je dovolj, da bi bili veseli, razlog, vendar pa postane še boljši. Nekateri zelje družinske rastline so močno zdravilo, in vse od njih lahko prepreči raka.
Družina zelje / gorčica uporabili se imenuje družine Cruciferae (križ), ker imajo njihovi cvetovi štiri cvetnih listov razporejeni v obliki križa. Toda zdaj ga imenujemo družina Brassicaceae, v čast svoji najbolj užitnih rodu: kapusnic. (Glej stransko vrstico.)
Poleg štirih venčnih listov – ki so ponavadi obarvane belo, rumeno ali roza – rastline v družini Brassicaceae štiri čašnih (zeleni deli, ki ščitijo cvet bud). Obstaja šest stamen proizvodnjo cvetnega prahu v vsaki cvet: štiri visok in dva kratka. Ženski del (pestič) ima dve prekatov jajčnikov je, ki proizvaja semena v vidnem, pogosto pokončni, semena stroka.
Lunaria ali srebrni dolar rastlin – star favorit za cvetlični vrt – je Brassicaceae, ki je zrasla ne listov ali cvetov (ki so lep odtenek temno roza), vendar po svojih velikih, Razmetljiv, srebrni, okrogle membrane : delilnik, ki loči dve zbornice stroka semen. Queen of the Night je še en cvetlični vrt Brassicaceae; njegova visoka stebla vijolično, roza in beli cvetovi imajo swooningly čudovit vonj v večernih urah. To je obiskala kolibrije molja, pogled nikoli ne bo pozabljena. Srečen jaz; to je wildflower kjer živim. Wallflowers, še stari favorit, tudi v družini zelje, so cenjen za svoje pogumno-barvnimi cvetovi in ​​enostavnost za gojenje.
Vse vrste iz družine zelja je zelo enostaven za rast, v resnici; potrebujejo le hladno zemljo, da kalijo v. Tudi revni, suha, ilovnata tla lahko proizvajajo velike pridelke Brassicaceae rastlin. Ljudje so gojenje Brassicaceae za tako dolgo časa (več tisoč let vsaj), da smo ustvarili ogromno število rastlin, ki so videti drugačni, vendar so v resnici le različne oblike zelja.
V prejšnjih stolpcih smo izvedeli, da ima vsak obrat, res vsaka stvar v naravi, svoj poseben (vrsta) ime. Zato je verjetno, da vas preseneti, morda celo povzroči, da se naguba svoje čelo, ko sem ti povedal, da je ohrovt, Raątika, brstični ohrovt, brokoli, cvetača, kolerabice, in vse gojene zelje, vključno z rdečim zeljem, zelja, ohrovta, in “cvetenje” zelje so vsi Brassica oleracea. In čeprav imajo imena različnih vrst sedaj je bilo repa in rutabagas nekoč veljal Brassica oleracea preveč. Oglejte si, zakaj je ta družina me nasmeh? To je polno prijetnih presenečenj.
Brassicaceae tudi kitajski nasmeh; rastejo na tisoče sort užitnega zelja družine Zeleni vključno bok Choy, kitajsko zelje, Pak Choi, chicli, shungiku, Wong Bok, pe Tsai, in mnogi drugi. In, kot Evropejci, zanašajo onBrassicaceae korenine – repo, Rumena in veliko sort redkev – v razsutem stanju ven prehrano.
Japonci rastejo in uživajte Brassicaceae korenine, preveč, še posebej tistih – kot Rotkva in wasabi – da paket pikanten udarec. Evropejci in Američani radi začinjene gorčica družinske rastline preveč, kot gorčica zelenicah in hrenom, ko pa hočejo “dih ognja”, da poživite svoje weiners ali hrenovke, gredo za Brassicaceae semena, ne korenin in jih zmeljemo v pozna rumeno “gorčica”. Gorčično ometi – mešanica fino mletih gorčičnih semen, pšenične moke in vode – so priljubljeno ljudsko zdravilo v pionirskih dneh, vendar se lahko mehurji kožo, če levo na predolgo.
Olje se lahko stisne iz gorčičnih semen, vendar je na splošno strupen. Toda posilstvo (izgovarja “rah plačaj”), vrsta gorčično seme, je bila spremenjena tako, da je jedilna olja, znanega kot repičnega olja. Gorčično seme olje je osnova iperit, začaran kemikalije, ki se uporablja v prvi svetovni vojni One (ki je povzročil mehurji in pekoč občutek na koži in pljučih), in prednika današnjih proti raku kemoterapevtiki.
Da, družino Brassicaceae sprejela ortodoksnih in alternativnih zdravnikov enako kot pomemben proti raku in raka, preventivni zaveznika. Štiri obroke na teden od zelja družinskih rastlin zmanjša celotno tveganje za raka za polovico. To me nasmeškom. Kako zabavno; kako enostavno; in kako prijazni do proračuna. Družina zelje nam ponuja drugačen kuhan * zeleno za vsako noč v tednu in še nekaj, tudi draga visoke družbe: vodna kreša. Njegovo botanično ime – Nasturtium officinale – je precej zmedeno; vodna kreša sploh ni povezano z vrt kapucinke, Trapaeolum majus.
Zeliščarji veseli, ko vidijo pastirjev torbico, ali, kot je eden od mojih študentov raje rečejo, ŠAMANSKI torbica. Ta majhen zelje družina rastlin paketi velik wallop ko tinctured. I žetev nadzemni deli rastline – vključno z listi, stebla, semena, stroki in cvetje – in to tinkturo v 100 dokaz vodka za šest tednov, da bi sredstva, ki upočasni in ustavi menstrualni, menopavzi, in poporodna krvavitve . Babica mi je povedala, da lahko dropperful pod jezikom ustaviti obilno krvavitev v nekaj sekundah.
Se smejiš še? Ti bodo, če je to uvod vas poziva, da bi dobili družabna z okusno, uporabno, friendlyBrassicaceae družino! Vrnil se bom v naslednji številki deliti bolj zabavno z rastlinskimi družine.
* To ni pametno, da bi jedli zelje družine rastlin, kot so brokoli, cvetačo, ohrovt, Raątika in zelje surovi ali rahlo-paro. Moti vnosu joda in prispevajo k okvare ščitnice z znižanjem stopnje, po kateri se proizvaja hormone.
 
 Nekateri Zdravila in užitno Brassicaceae
Armoracea lapathifolia: Hren (števci sinusov težave, bolezni dlesni, diuretik)
Brassica chinensis: kitajsko zelje
Brassica napus var nepobrassica: rutabaga, Šved
Brassica nigra: Črna gorčica (semenski mavca števci pljuč zastoji, bolečine v sklepih)
Brassica oleracea var acephala: Kale, Raątika (števci rakom; gradi kosti)
Brassica oleracea var botrytis: cvetača (števec rak debelega črevesa)
Brassica oleracea var italica: Brokoli (števci materničnega vratu, debelega črevesa, pljučni rak)
Brassica oleracea var gemmifera: brstični ohrovt (števci rak)
Brassica oleracea: zelje (ščiti pred sevanjem; sok zdravi razjede, akne, prehladi)
Brassica oleracea rubra: Rdeče zelje (števci raka, znižuje holesterol)
Brassica rapa: Repa, Field gorčica, brokoli di rappe (števci rak)
Brassica sylvestris: Wild zelje
Barbarea vulgaris: krešo sv Barbara, rumena raketa (rane zdravilca)
Capsella Bursa pastoris: Pastirska denarnica (anti-hemmoragic)
Cheiranthus cheiri: Wallflower (emmenagogue, srčni spodbujevalec, nervine)
Dentaria diphylla: Toothwort
Eruka sativa: rukola, Rocket
Hesperis matronalis: Dame je raketa; Queen of the Night (diuretik, diaphoretic, izkašljevanje)
Lepidium sativum: vrtna kreša
Lepidium virginicum: Poor osebe poper
Nasturtium officinale: Vodna kreša (afrodiziak, kontracepcijska, odvajalo, nervine)
Sinapis alba: rumena gorčica (mavca števci kronične bolečine)
Sisymbrium officinale: Singer je raketa, Hedge gorčica (števci laringitis, prehladi, aft)