Zeliščna zdravila, Ayurveda v primerjavi s tradicionalnim zdravilo za migreno

Migrena je pogoj, ki je označen s ponavljajočim se običajno enostranska, hud glavobol pogosto spremljajo slabost. To kaže, da se pojavljajo v več kot en član družine, in je nepojasnjenega izvora, čeprav so napadi, ki se obori s dilatacije znotraj lobanjskih krvnih žil. Odstotek in lsquo, migrene & rsquo; je bolj pri ženskah v primerjavi z moškimi. V nekaterih nosečnicah, je migrenski glavobol spremlja povišana telesna temperatura.
Nekateri zdravstveni strokovnjaki menijo, da je napad migrene se začne v možganih in vključuje različne živčne poti in kemikalije. Migrena lahko vplivajo na 10-20% prebivalstva. Po glavobol Razvrstitev odbor Mednarodne glavobol društva, je bila migrena razvrščen kot migrena brez Aura (common-migrene), migrena z Aura, (zapletena migrena).
Migrena brez Aura & ndash; Enostranska utripajoča glavobol pojavlja skupaj s slabostjo in bruhanjem.
Migrena z Aura & ndash; Enostranska utripajoča glavobol, ki postane generalizirana.
Aura & ndash; je skupina simptomov, vključno motnje vida in ti so opozorilni znak glavobolov.
Verjetne Vzroki so stres, prekomerno uživanje alkohola, nekateri parfumi, Rdeče vino, jedo stari sir, hrenovke, prekajeno meso, arašidovo maslo, in živila, ki vsebujejo Mono natrijev glutamat (MSG). Avokado, banane so tudi stvari, ki lahko sprožijo migrenskega napada in bolečina pojavi ponavadi na eni strani glave.
Simptomi: začasno mrtvi, slabost, bruhanje, skupaj z glavobolom, utrujenost, izguba apetita, občutljivost na svetlobo, potenje itd
Ni specifična zdravila za migreno. Ni specifičnega zdravljenja migrene.
Tradicionalna medicina uporablja Anti zaviralce, zaviralci beta ali zaviralce kalcijevih ali kalcijevih kanalov. Za zdravljenje simptomov, narkotične bolečine relievers in nesteroidna Anti protivnetna zdravila tudi dobijo.
Trip-tans so učinkoviti tako za bolečino in slabost. Različne oblike so na voljo, oralno, pršilo za nos in ustne raztapljanje tablet. Ergotamin in Dihydroegatamin so starejši zdravila, vendar nekateri zdravniki še vedno predpisuje. Uporaba protivnetnih zdravil lahko učinkoviti pri nekaterih migrene, vendar ta zdravila imajo lahko gastrointestinalnih stranskih učinkov. Raziskovalci so verjeli, da je migrena posledica temeljnih nevroloških anomalij genetskih mutacij pri delu v možganih povzroča.
Kot je po ajurvedi, Migrena glavobol pojavi zaradi Gre za motnje v funkciji tridosha predvsem zaostrene Pitta doše odgovoren za to Pranayam in se priporoča asane. Preiskave so potrebne za migrena & ndash; EEG, a- Brain in MRI.
Raziskave migrena se izvede z Amy Norton. New York pe okt 14, 2011, 1: 1 19:00, EDT.
Organizacije, ki delajo na Migraines-
1. Ameriški glavobol odbor družbe za glavobol izobraževanje, 19 Mantova Road, Mt. Royal, NJ08061
2. Migrena Research Foundation 300 East 75. Street suite 3k New York NY 10021.
3. Nacionalni glavobol Foundation 820 N, Orleans Suite 217 Chicago, 1L 60610-3132
Zdaj pa razpravljali o Zeliščni remedies-
Camellia sinensis (Tea): – blaži mišično in psihično utrujenost in ima mišični relaksant lastnine. Inducira mir. To je koristno glavobol, nevralgija in živčni depresije. Tea flavonoidi imajo antikoagulantno in kapilarnih krepitev lastnosti. (Wealth of India, Vol 3 rev, 1992, CSIR 157-160, Nadkarni KM, indijski Materia Medica, I, 1954, 249)
Tea Katehol izboljšuje delovanje kapilar in krvnih vessels.Ref & ndash; Indijski J Physiol Allied znanosti, 1977, 31, 36
V črni čaj, kofein je predstaviti do 1-5%. Navedeno je, da je 80% kofeina, pridobljeni med normalnim piva. Če je ena porabi 6 skodelico čaja na dan, to pomeni, da je oseba, ki je ob približno 0,3 g kofeina. Kofein in njegovi metaboliti ne kopičijo v telesu. Kofein spodbuja duševno vnemo in povečuje sposobnost diskriminaciji. Spodbujevalni učinek čaja nima naknadnega depresije ali mačka. Prevelikega odmerka lahko povzroči anksioznost ali draženje želodca.
Kofein poveča biosintezo ketoholamin in polifenoli zavirajo njihovo degradacijo. Mnogi antidepresivi delujejo s povečanjem stopnje ketoholamin (Katekolaminski & ndash; kateremkoli od različnih snovi (kot epinefrin, norepinefrin in dopamin), ki vsebuje benzenski obroč z dvema sosednjima hidroksilnima skupinama in stransko verigo etilamina in da delujejo kot hormoni ali nevrotransmiterji ali oboje.
Ref. : Agnihothruda V, 1991, Tea & ndash; zeliščni napitek, Recent Advances in ZDRAVILA, aromatskih in Spice posevkov, Vol 1, EDR. Raychaudhary SP, 63-68
Indijski & ndash; Zeliščni zdravljenje z č.p. Khare
Convolvulus Pluricaulis (Shankhapushpi) je bilo ugotovljeno, da je učinkovit pri zmanjševanju različnih vrst stresa, vključno s psihološko, kemično in travmatično. Ref & ndash; (Prasad GC et al, 1974, Vpliv Shankhapushpi na poskusni stresu, Jour Res. Ind Med 9 (2), 19-27). Shankhapushpi razstavljena ant anksioznost aktivnost in pomaga pri izboljšanju duševnih funkcij. Ref. (Singh RH in Mehta AK, 1977 Jour Res Ind Med joga in Homoeopath 12 (3), 18-25, 1977 (04/12), 108, 1979 14 (3-4), 7; 132; 176; Shukla SP , 1981, Probe, 20 (3), 201). Shankhapushpi ima pomirjajo. Ref. Gupta RC et al, 1981, ANC Sci življenje, 1 (1), 46-54
Lavandula Stroechas (Ustukhudoos) deluje kot tonik za možgane. Blaži zmedenost države, povezane z vedenjskimi motnjami razbremeni tudi psihično utrujenost, anksioznost, razdražljivost in depresijo. (Standardizacija enotnega zasvojenosti z Unani medicino dela II, centralni svet za raziskave v Unani medicino leta 1992, 287, Nadkarni KM, indijski Materia Medica I, Daljit Singh. Unani Dravyagunaadash II, 1974, 90-91
Prunus amygdalus jedrca deluje kot nervine tonik in blažilo.
Coriandrum sativum (Dhaniya) popravlja zmeden duševno stanje in je koristno v omotica krepi spomin. Ref. Wealth of India, II CSIR 1950, 349 Sharma PV, Dravya Guna Vigyan, II, 324, Ayurveda Saukhyam Todarananda, Eng Prevod Bhagwan Dash, 1980, 41)
Dr. Veena Deo, B.A.M.S. (Doktor)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot zdravniški nasvet. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene. Za vprašanja ali za posvetovanje dr Veena Deo, pošljite e-pošto.