Zeliščna zdravila Granatno jabolko, Tribulus za nego prostate, BPH

Prostati je podjetje delno mišična, deloma žlez telo, ki se nahaja v bližini spodnjega dela moškega sečnice in izloča alkalne viskoznih fluida, ki je glavna sestavina semenske tekočine. Prav tako je znan kot prostate. Človeških izločkov prostate, vsebnost beljakovin manjša od 1%, ki vsebuje proteolitične encime, prostate kislino, fosfatazo in prostati specifičen antigen ali PSA. Žleze je oreh velika in je del moškega reproduktivnega sistema. V procesu staranja, če bo prostata poveča, potem je znan kot BHP ali benigno hiperplazijo prostate.
Vzroki za BPH niso dobro razumeli. Vendar pa je bilo ugotovljeno, da se pojavlja kot moških starosti. Pri moških pomembno spolni hormon testosteron. Pri moških estrogen prisoten v majhni količini tudi. Če količina estrogena postane višji, nato prostata poveča aktivnost snovi, ki so odgovorne za celično rast, in se lahko pojavijo BPH.
Nekateri raziskovalci so pokazali, da se nivo testosterona postane manj, potem telo še naprej povzroča DHT (dihidrotestosteron). Kopičenje DHT lahko odgovorna za rast celic in BPH. opazili tudi znanstveniki, da moški, ki ne proizvajajo DHT, ne soočajo s problemi BPH. Huda BPH lahko povzroči okužbo sečil.
Simptomi BPH:
-Pain In nelagodje.
-Nocturia.
-Frequent In nenadnih poziva, po uriniranju, tudi ko je mehur ni poln.
-Dribbling Ob koncu urinskega toka.
okužba prostate lahko povzroči številne simptome, kot so:
-Problems Z uriniranjem in težave z ejakulacijo.
-Painful Uriniranje.
-nižji Bolečine v hrbtu.
-Hard Izvreči urina.
-Fever.
-Frequent Uriniranje.
-Incomplete Praznjenje mehurja.
-Muscles Bolečine.
-Tender Otekle prostate.
-Sensation, Da želijo takoj uriniranju, pogosto spremljajo bolečine v mehurju.
Ponavljajoča se okužba prostate je označilo kot kronični bakterijski prostatitis. Ta vrsta okužbe prostate povzročajo bakterije v prostati Glad. Je običajno zdravijo z antibiotiki. Če pride do okužbe prostate mora oseba, se posvetujte z urologu za zdravljenje.
Zeliščna zdravila za BPH in prostate zdravjem
Šipek ekstrakti – in omega 3 maščobne kisline so dodatki, ki so bili dokazano, da imajo zaščitno vlogo pri preprečevanju BPH in pomagajo z zdravjem prostate.
Tomato – Likopen je bioflavonoid pridobljen iz paradižnika, ki deluje kot antioksidant in zmanjšuje preigravanjem urina in pogostosti. Nekateri znanstveniki ugotoviti, da je kombinacija paradižnika in brokoli poveča vnos likopena in je dobro za ljudi, ki so staranja.
Bučno seme – Deluje kot diuretik. Prav tako vsebuje cink.
Saw Palmetto – pomaga zmanjšati simptome BHP.
Tribulus Terrestris – (Gokhru) je diuretik (Charak Samhita, Sutrasthan 4) in je uporaben v boleče urolitiazo, urina odvajanja in kristaluriji. Ref. Haravey, SK, indijski J Med Res. 1966, 54, 774-778, Singh RCP in Sisodia CS, indijski J Physiol Pharmacol, 15, 1971, 93-96; Joshi CG in Nagar NG, J znan- Industr Res, 11 B (6), 1952, 261; Mehta AP et al, J. Sci. Res rastline Med, 3 (2-3, 1982, 61-63).
Cink – prostate je cink bogata žleza in proizvaja tekočino, ki predstavlja približno 30% semena. Cink je ključno hranilo za hormonsko presnovo, proizvodnjo testosterona in nastanek spermijev. Pomanjkanje cinka vpliva na število mobilnosti in sperme. Cink zavira encim, ki pretvarja testosteron v močan androgen in DHT, ki povzroča nad proizvodnjo prostate celic (Robyn Landis, Herbal obrambo, 1997.235, 238, 240)
Curcurbita Pepo – semena so bogata s cinkom, Uživanje 2g za 3g. Oluščene semena so koristni kot dnevni dodatek.
Crataeva Nurvala – ali Varuna učinki Varun v širitev prostate je opisana v monografiji, ki ga centralni svet, objavljenem za raziskave v Ayurveda in Siddha, New Delhi (1987). Raziskovalci so pokazali, da je Crataeva Nurvala dragoceno pomoč pri okužbah sečil in težave z mehurjem, ki jih BHP povzroča.
Zea Mays- ali Corn Silk pomirja in sprošča sluznico urinarnega tubulov in mehurja. Izboljšuje pretok urina za pogoje BPH.
Dr. Veena Deo, B.A.M.S. (Doktor)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot zdravniški nasvet. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene. Za vprašanja ali za posvetovanje dr Veena Deo, pošljite e-pošto.