Zeliščna zdravila rastlin in Šamani amazonskega deževnega gozda 1.

del

Howard G Charing in Peter Cloudsley pridružijo amazonskega šamani, Javier Arevalo in Artidoro v razprave o zdravilih in žganih zdravilne rastline in njihovo uporabo.

Chullachaqui Caspi: Brysonima christianeae

Ime se nanaša na amazonskega pravljice približno gnome, ki živi v džungli. Tvoj prijatelj je izven vidnega polja za trenutek in se ponovno pojavi, vendar ni znano, da vas, je v resnici nagajiv Chullachaqui. Vodi jo globoko v gozd, dokler ste izgubljeni in tam ostati! Je lahko kljub temu priznati dejstvo, da je ena noga večja, da je drugi ali ena noga zvit nazaj na sebi.

Je varuhinja Chullachaquicaspi drevesa, ki se lahko uporablja neposredno na rano zaceliti globoke ureznine in krvavitve – in interno preveč – ker vsebuje smolo. Zdravi sevov iz dvigovanje težkih uteži lahko poškoduje živce. Dobro za sklepe.

Prav tako je močan obrat učitelj, ki vam pomaga priti blizu duhu gozd in vas vodi, če vas “dieto” z njim. To vas lasti in vas ščiti hkrati. Drevo ima velike opora korenine, saj raste na peščenih tleh, kjer korenine ne rastejo globoko. Obstajajo belih in rdečih sort – tako raste v vlažnih nižje ležečih področjih. To lahko nauči vajenca prepoznati, kaj lahko rastline zdraviti in lahko očisti um psihozo. Chulla v Quechua pomeni zavite noge in Chaqui je rastlina. Bolje je pripravljena v vodi, kot alkoholu.

Za slabo kožo, je lubje nariban in kuhamo z vodo in telo dobi parno kopeljo, medtem ko pokrita z odejo. Pomembno je, da se odstrani lubje brez ubijanja drevo, ki ima lahko resne Mystic posledice. Gre za ozemljitev rastlina, ki vas postavi v stik z neslišno vibracije zemlje.

Smola se lahko izvlečejo iz drevesnega debla, kot pri gume drevo in zmanjša in se uporablja kot obloga za boleče rane. Olje se lahko izvlečejo tudi s kuhanjem ves dan, je to treba v kapsule.

Chiric Sanango: (Brunfelsia grandiflora)

Chiric v Quechua, pomeni žgečkanja ali srbenje občutek, ali kot živčni mraza se počutite, ko je strah. Ima veliko lastnosti, na primer ribiči in drvarji ga uporabljajo, ker so nekaj časa v stiku z vodo. Tako so utrpeli artritis, za katere je ta rastlina zelo učinkovita. Ne preveč, čeprav, saj omogoča usta iti otrple in lahko si omotičen. Prav tako se lahko uporablja tudi v emplasts za očeh in otekle oči. Če nosite stvari veliko, lahko znoj trickle v oči in draži.
To ima za posledico ogreva telo fizično in tudi čustveno odpira srce.

Ga lahko pripravimo v vodi, aguardiente ali dajo v sirup. To je lahko surovo ali kuhano – bolje prodre do kosti – ali pa kot sirup, če je oseba, ki je zelo bolan in v bolečinah. To je dobro za globoke mrzlica v telesu ali hudo artritisom in po operacijah in kile.

Za uporabo kot obrat učitelja v okviru “dieto”, je najbolje sprejeti v vodi. To odpira um in srce, in pore, tako da transpire veliko. To vas naredi aktiven, tako da je najbolje spremljati s kadjo. To ni priporočljivo, če imate težave z ledvicami, saj ti segreje. Lahko citat škrob za izdelavo mazila za masažo. Cvetovi se lahko uporabljajo v cvetlični kopeli in so bele ali rjave barve. Mocapari je ime Ashaninka.
Sachamangua: (Grias peruviana)

Uveden v nos, da segreje prostor na lokalni ravni, in je učinkovit za zdravljenje sinusitis. Prav tako pomaga vid, ki ga hladno tudi poslabšali v tem primeru. Boste odpravili veliko sluzi in to daje olajšave. Plod zrelih se običajno jedo olupljenih ali pražena, in je malo kot aguaje sadje, ampak za zdravilo uporablja, mora biti zelena. Prav tako je dobro za utrujene noge v kot emplast.
Peroralno je koristno za jetra, ko borijo s prebavo maščob, pa tudi za zdravljenje plinov. Glivične spore v nosu lahko povzroči srbenje, rinitis ali alergijo in Sachamangua je učinkovit za to preveč. stopala športnika lahko zdravimo tudi s suhim praškom, kot so smukec, pripravljeno iz tega sadja.

Mocura: (Petivera Alliacea)

Najpogosteje se uporablja v cvetlični kopeli za spremembo “srečo”. Najdete po nekaj tednih, so se stvari spremenile, boste našli delo ali karkoli. To se kuha tudi v vodi in jemlje oralno za notranje vročice. V aguardiente se ustavi izpadanje las, če se uporablja za lasišče neposredno. Vzeto namočenih v alkoholu, lahko pomaga eno, da bi našli mir, ko razburjeni in razdražljivi. jemlje oralno ali se uporabljajo v cvetlični kopeli za dvig energije, ali pa vas bo ven iz saladera (nizu slabe sreče, vztrajnosti, občutek da ne živi v celoti). Ta rastlina daje duševne moči in čutite njene učinke kot pri ajosacha, obe pa sta tudi sorte česna in ima prebojno aromo. Duševno moč pomeni, da bi bilo dobro za preprečevanje sramežljivost, našli svoje osebne vrednosti ali organ. Zdravilne lastnosti vključujejo astmo, bronhitis, zmanjšanje maščob in holesterola. Še ena od njegovih lastnosti je, da gori odvečne maščobe.

Piñón Colorado: (Jatropha gossypiifolia)

Kot Mocura, se lahko uporabljajo v cvetlični kopeli za razveljavljanje čarovništva in škode. Uporablja se tudi v parnih kopelih, ko si lahko ogledate sluz pojavlja na koži. Kuhana v vodi je lahko odvajalo za parazite v želodcu in črevesju. Dva seme zdrobiti za otroka, šest še za adult.The zdrobljeni listi so dobri za čiščenje anusa ko je srbi.
Prav tako je rastlina učitelja biti “dieted”. Če se ne upoštevajo pravila, ki lahko deluje proti vam in da ste slabše! Obstajajo tri sorte, bele, črne in rdeče.
Dobro za težave s kožo in rane … in se zato uporablja, ko so kosi namenoma, da bi krvnih bratov. Drobci iz chonta (trda palm les) se uporabljajo za to. Ne samo, da ozdravi, vendar so brazgotine obnoviti barvo normalno kožo. Vsi šamani v Rio Napo To storite tako, da pospešijo svoja pripravništva, ki ga prenaša modrost iz starejše generacije. Na grožnje so narejene, da bi v obliki pasavec (zaščita). Lahko pade iz visokih vej dreves, trpi opekline in hitro opomore.