Zeliščni lekarna – Making decoctions in sirupi

Zeliščna lekarna
Izdelava decoctions in sirupi
s Susun Weed
V svojem zeliščni lekarni si preoblikovati sveže in suho rastlin v zdravila rastlinskega izvora.
Učenje za ugotavljanje in uporabo skupnih rastline okoli vas je enostavno in zanimivo, koristno in varno. Spremenimo svoje zdravilo vam prihrani denar, če boste sledili Wise Woman tradicijo uporabe lokalnih zelišč, brezplačno za začetek.
Celo en dan dela na terenu, gozdov in kuhinja vam z dolgoletnimi vrednosti zdravil. Ko bo sami, ste prepričani, kaj je v njem, od kod prihaja, kdaj in kako je bilo pridelano in kako svež in močan je.
Posušena zelišča so najboljše za infuzije priporočene v tej knjigi. Stock svojo zeliščno lekarno s svojimi foraged ali gojenih posušenih zelišč; razširijo svoje vire in eksperimentiranje z novimi zelišč z nakupom posušena zelišča iz uglednih virov.
Sveža zelišča so najboljše za tinkture in olj so priporočene v tej knjigi. Če ne morete narediti sami, kupiti iz virov, ki wildcraft ali raste svoje zelišča uporabiti sveže v pripravkih.
Ali ste kupili ali pa svoje zdravilo, ne pozabite, zeliščna zdravila ne bodo delovale ali pa ne delujejo pravilno, če niso pripravljeni pravilno. Skrbno preberite to poglavje; vsebuje enostavno slediti navodilom za vsako sredstvo in priprave, navedene v tej knjigi [Wise Woman Herbal za rojstvu otrok leto].
 
Zeliščni decoctions in sirupi
Esence, ali preprosto esence, je moj izraz za infuzijo, ki je bilo zmanjšano na polovico njenega volumna s počasnim izhlapevanjem. Dvojno esence je infuzijo zmanjša na četrtino prvotne prostornine. Nekateri zeliščarji uporabljajo “decoction”, da se sklicuje na to, kar sem hotel reči, infuzija; drugi ga uporabljajo, da pomeni nekaj bližje čaj.
Decoctions obdržati dlje od infuzije, če skrbno shranjene v hladilniku. Decoctions so močnejši od infuzijami; To pomeni, da so neprecenljive, ko se ukvarjajo z otroki in živalmi. Manjši odmerek je lažje dajati.
Decocting je odličen način za pripravo zelišče z groznim okusom, kot so Yellow Dock korenin, tako da se lahko zaužijejo brez davi. Dodajanje malo nekaj lepih degustacijo žganja ali likerja na decoctions izboljša okus in za hrambo.
Decoctions korenin in laja pogosto pripravljeni; decoctions listov, cvetov ali semen, so le redko pripravljeni. Ker so decoctions ki z izhlapevanjem, hlapne esence so vodotopni vitamini v listi, cvetovi in ​​semena so se izgubili v procesu.
Vedno sem se decoctions, ko moram biti v istem prostoru kot peč za ves čas izhlapeva. S tako nizko toploto za, decoctions redko gorijo, če pa se vključijo v nekaj drugega, obstaja nevarnost zmanjšanja tekočine na požgane nič. Za vrček infuzije (dve skodelici), je potrebno približno eno uro, da se zmanjša za polovico.
 
Izdelava esence

* Začnite z napenjanjem rastlinskega materiala iz infuzijo in jo zavržemo.
* Ukrep tekočino.
* Segrejemo tekočino, dokler se ne začne v paro; to je pred simmers in dolgo preden zavre.
* Stand tam in gledal za pare, da začnete narašča. Ko se to zgodi, obrnite toplote navzdol zelo nizka.
* Parna dokler tekočina se zmanjša za polovico ali četrtino, kar je bilo na začetku. Malo iz nerjavečega jekla pan z merilnimi oznakami na strani je v neprecenljivo pomoč pri tem procesu, vendar pa lahko sodnik tudi z znamko levo na strani posode, kot pade nivo tekočine. Ali ga lahko izmerimo.
* Pour decoction v čisto ali sterilno steklenico.
* Nalepka z vsebino, moč in datum. Primer: Enostavno decoction Witch Hazel lubja, december ’84.
* Izbirno: Dodajte eno žlico žganja ali žganja na štiri unč decoction.
* Cap dobro
* Ohladimo pri sobni temperaturi, nato shranimo v hladilniku. Nekateri decoctions lahko vodi tako dolgo, kot eno leto, drugi fermentirati in kislo v nekaj mesecih.
Doziranje: Preprost esence je štirikrat tako močni kot infuzija. Ena skodelica (8 unč) z infuzijo je enak četrtino skodelice (2 unč) preprostega decoction. Uporabite največ eno žlico za dojenčka.
Dvojna decocting poveča moč infuzije s faktorjem šestnajst (štirikrat štirih). Tako ekvivalentna doza ene 8 unča skodelico le ena žlica (1/2 unča). Običajni odmerek dojenček je pol čajne žličke dvojnega decoction.
Izdelava sirup
Dodamo sladkor ali medu za vse vrste decoction in imate sirup. Dodatna Sladkost naredi nekaj zelišč bolj všečno, pomirja grlo, in lahko izboljšajo kvalitetno shranjevanje.
Koliko sladkorja ali medu morate dodati? Natančna količina je določena z maso. Standard za sirupe je enak znesek, po teži, sladkorja in decoction.
Ena skodelica (8 tekočine unč) vode ali esence, tehta pol funta (8 unč). Torej eno skodelico esence zahteva pol funta sladkorja.
Med je približno dvakrat slajši kot sladkor. Uporabite četrt funta (4 unč) medu za vsako skodelico decoction. Eno žlico raven medu tehta približno eno unčo.

* Dodamo sladilo z vročo tekočino
* Povečajte ogenj, dokler se pivo samo prihaja do vrenja.
* Pour vrelo sirup v steklenico in pokrovček. Sterilizirane steklenice zmanjša tveganje za proizvodnjo nepričakovane zeliščne fermentacije. Toda vrelo tekočino ubija številne kvasovke v steklenici.
* Izbirno: Dodajte eno žlico žganja, vodka, itd za nadaljnjo stabilizacijo sirup.
* Shranite sirup v hladilniku, ko se ohladi. Sirupi hraniti 3-6 months.Depending o zeliščih v svoje prvotne infuzijo, lahko naredite sirup (gabez koren in divja češnja lubje), železa tonik (Yellow Dock in Dandelion korenine), blagodejno sirup (Valerian korenin) ali katerokoli drugo zdravilo sirup.
Doziranje: splošno, eno čajno žličko sirupa je doza za 125-150 funt osebe. Odmerek se ponovi, kot je potrebno, do 8-krat na dan. Uporabite pol čajne žličke za 60-75 funtov otroke in četrt čajne žličke za 30 funtov ali manjše.
 
Povzetek sirup razmerjih

* Začnite z eno kapljico (16 unč) infuzije
* Zmanjšajte tekočine na polovico prvotne znesek (8 unč).
* Dodamo enako količino, po teži, sladkorja (8 unč ali 1/2 funta), ali polovico zneska, ki ga teži, medu (4 unč ali 4 žlice) .Green blagoslov.
Susun Weed
ta odlomek iz:
Wise Woman Herbal za rojstvu otrok leta, ki jih Susun Weed