Zgodovina Aromaterapija

Uporaba aromaterapijo dejansko starejša pisnega zgodovino. Kombinacije smole, olja in dišeče rastline so bile uporabljene v neki obliki – za obredne, zdravila, ali prijetnih razlogov, v večini starih civilizacij. Parfume in aromatične rastline so osnova za številne zgodnjih trgovskih poti s sedežem. Nekateri od prvih dokumentiranih uporabe aromaterapijo so bile v starem Egiptu. Številni načini uporabe so podobne tistim, ki se uporabljajo pri aromaterapijo danes. Stari Egipčani uporabljajo aromatičnih rastlin in njihovih eteričnih olj za ustvarjanje masažna olja, zdravila, pripravke za balzamiranje in izdelke za nego kože, dišečih parfumov in kozmetike.
Obstajajo tudi druge pisne računi uporabe aromatičnega olja iz antične Afriki, Mezopotamije, Grčiji, Babilonu, in na Kitajskem. Dejstvo je, kitajski Rumeni cesar Book of Internal Medicine, napisana v 2697 pred našim štetjem, je najstarejši preživeli medicinsko knjigo na Kitajskem; vsebuje informacije o več kot 300 rastlin in njihovih lastnosti.
Grške in rimske civilizacije kasneje sprejela uporabo aromatičnih olj za obe zdravili in kozmetičnih razlogov. standardno medicinsko referenčna zahodnem svetu je že več kot 1200 let, je bila knjiga na zelišča, ki jih je grški zdravnik Pedacius Dioscorides pisna. V resnici, mnogi od njegovih pravnih sredstev, so še vedno v uporabi v sodobni aromaterapijo. Aromatov so bili uporabljeni v začetku Rimu, kjer bo masaža z oljem pogosto sledijo tipični kopel.
Azteki, Inki in Maji uporablja aromatičnih rastlin in olj na slovesnosti in v vsakdanjem življenju. Azteki posebej so dobro znani po svojih rastlinskih pravnih sredstev, in bogastvo zdravilnih rastlin je bilo v botaničnih vrtovih Montezuma, ko so španski osvajalci prišli. Severnoameriških Indijancev uporablja tudi aromatična olja, sledi in aromatična sredstva na rastlinski osnovi.
Danes na Zahodu, priljubljenost aromaterapijo kot alternativno ali dopolnilno terapijo hitro narašča. Po podatkih Nacionalnega združenja za holistično aromaterapijo, v aromaterapijo ZDA je milijon $ 300 dolar poslovanja, in napovedujejo, da je 1 $ milijard dolarjev poslovanja do leta 2000 (Health Foods Poslovni 12/98, p.26) Že v delih Evrope je skupno, da bi našli mainstream zdravnike, ki prakticirajo Aromaterapija in zdravstvene zavarovalnice, da povrne za zdravljenje